Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@terien píše:
Třeba takovou příbuznou máš a ani o tom nevíš. Nejde říct všem co si o nich myslíš a v rodině už vůbec ne a nejde o neupřímnost, ale o zachování dobrých vztahů a fungující rodiny.
Třeba ano, ale já pevně věřím že ne
Mám skvělou rodinu a myslím, že jakékoli nesympatie bych vycítila. ![]()
@terien píše:
Kdyby byly vztahy mezi lidma jenom o prosté domluvě, tak by bylo všechno jednodušší
Svatá pravda ![]()
@majki.r píše:
Třeba ano, ale já pevně věřím že neMám skvělou rodinu a myslím, že jakékoli nesympatie bych vycítila.
To bych ti přála. Ale čistě teoreticky, možná že tě opravdu někdo nemusí, ale tím, že o tom nevíš se nic neřeší a je klid. Ono projevit svoje osobní nesympatie aby to ten dotyčný za každou cenu věděl je i otázka dobrého (nebo spíš špatného) vychování. Proč se chovat jako buran, když to jde v klidu, i když za cenu jistého sebezapření.
@terien píše:
To bych ti přála. Ale čistě teoreticky, možná že tě opravdu někdo nemusí, ale tím, že o tom nevíš se nic neřeší a je klid. Ono projevit svoje osobní nesympatie aby to ten dotyčný za každou cenu věděl je i otázka dobrého (nebo spíš špatného) vychování. Proč se chovat jako buran, když to jde v klidu, i když za cenu jistého sebezapření.
Hele, to těžko. To vycítíš. Já jsem jednou na tchýni, co miluje tanečky a chození okolo horké kaše a přitom je schopná tě drbat za zády, sprdla, vyříkaly jsme si to a je klid.
@terien Tak člověk nikdy neví
Na druhou stranu, jestli by se mnou měl někdo nějaký problém, pak bych to ráda věděla, abych se mohla pokusit o nápravu
Většinou se mě to hodně dotýká, jen tak nad tím mávnout rukou neumím. Radši bych to věděla a znala důvody
Protože zachování dobrých vztahů a harmonické rodiny si nepředstavuju jako přetvářku, ale jako snahu dobře vycházet a domluvit se.
@majki.r píše:
@terien Tak člověk nikdy nevíNa druhou stranu, jestli by se mnou měl někdo nějaký problém, pak bych to ráda věděla, abych se mohla pokusit o nápravu
Většinou se mě to hodně dotýká, jen tak nad tím mávnout rukou neumím. Radši bych to věděla a znala důvody
Protože zachování dobrých vztahů a harmonické rodiny si nepředstavuju jako přetvářku, ale jako snahu dobře vycházet a domluvit se.
nj, ale musí to chtít řešit obě strany, ne jen jedna. Já třeba nejsem urážlivá, nebo že bych měla pocit že jsem neomylná a nejlepší jen proto že jsem matka. Vím co dělám špatně, proto jsem i řekla "děti, znám se. Kdybych někdy dělala něco co vám vadí, třeba moc radila tak mi to prosím vás řekněte. Lepší než se na sebe koukat skrz prsty, je si vše říct a jít dál. " no a co? válka ani nevím proč
vím jen že jsem neradila ![]()
@Blackova.K píše:
nj, ale musí to chtít řešit obě strany, ne jen jedna. Já třeba nejsem urážlivá, nebo že bych měla pocit že jsem neomylná a nejlepší jen proto že jsem matka. Vím co dělám špatně, proto jsem i řekla "děti, znám se. Kdybych někdy dělala něco co vám vadí, třeba moc radila tak mi to prosím vás řekněte. Lepší než se na sebe koukat skrz prsty, je si vše říct a jít dál. " no a co? válka ani nevím pročvím jen že jsem neradila
Aspoň máš klidné svědomí, víš, že chyba není na tvé straně
To je taky důležité, třeba ta druhá strana někdy dospěje a spraví se to.
Někdy s lidma opravdu není valná domluva, jak jsem psala, pro mě je důležité si nad problémem sednou a pobavit se o tom, jestli to ale má druhá strana na háku a nevadí jí, že tím dělá rozbroje v rodině, pak je to neřešitelné a chce to asi jen trpělivost.
Ti držím palce ![]()
@majki.r píše:
Aspoň máš klidné svědomí, víš, že chyba není na tvé straněTo je taky důležité, třeba ta druhá strana někdy dospěje a spraví se to.
Někdy s lidma opravdu není valná domluva, jak jsem psala, pro mě je důležité si nad problémem sednou a pobavit se o tom, jestli to ale má druhá strana na háku a nevadí jí, že tím dělá rozbroje v rodině, pak je to neřešitelné a chce to asi jen trpělivost.
Ti držím palce
Děkuju ![]()
Ale nemám, protože nevím. Třeba jsem něco řekla
a fakt mi hrozně vadí že nemluví, o to hůř že je to můj syn. Kdyby to byl nějaký příbuzný tak mávnu rukou ale tohle bolí ![]()
@Blackova.K píše:
Děkuju
Ale nemám, protože nevím. Třeba jsem něco řeklaa fakt mi hrozně vadí že nemluví, o to hůř že je to můj syn. Kdyby to byl nějaký příbuzný tak mávnu rukou ale tohle bolí
To ti věřím…
Ale jak bys to mohla vědět, když ti nidko neřekne, v čem je problém? Jak potom můžou chtít, aby se něco zlepšilo? Já bych se syna co chvíli ptala, znám se, nedalo by mi to. Aspoň by viděl snahu z mé strany to řešit. Kolik je synovi? Třeba z toho vyroste…
@majki.r píše:
To ti věřím…Ale jak bys to mohla vědět, když ti nidko neřekne, v čem je problém? Jak potom můžou chtít, aby se něco zlepšilo? Já bych se syna co chvíli ptala, znám se, nedalo by mi to. Aspoň by viděl snahu z mé strany to řešit. Kolik je synovi? Třeba z toho vyroste…
bylo mu 20
už by, měl být dospělej. Nemůžu se ptát, když ho nevídám a komunikace mobil atd ignorace. Jasný že občas napíšu a doufám no. Možná k nim vlítnu a rozsekám jim huby oběma ![]()
@Blackova.K píše:
bylo mu 20už by, měl být dospělej. Nemůžu se ptát, když ho nevídám a komunikace mobil atd ignorace. Jasný že občas napíšu a doufám no. Možná k nim vlítnu a rozsekám jim huby oběma
Já jsem ve dvaceti měla ještě pubertu
Si teď musí ošahat dospěláckej svět, pak mu dojde, co je důležité pro spokojený rodinný život. Ale radit se nedá, jen ti držím palce a fandím ti ![]()