Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No
náš starší to dělá občas taky. Teda doma to dělá na toho mladšího, dělá i rukama jako bububu.. a vrčí u toho, dělá že jako dělá dinosaura nebo co
taky jsem z toho byla taková divoká ![]()
ale letos nějak v dubnu jsme byli na otevřených dveří školky. Šli jsme se podívat do třídy, děti se okolo nás shlukly a hodně jich dělalo takové dinosaury či co to bylo na Tomáška
takže mne to utvrdilo v tom, že je to asi normální
![]()
On tahle dělá lva…nebo slona
ale akorát tím každého odrazujeme ![]()
@patlamatlaxy píše:
On tahle dělá lva…nebo slonaale akorát tím každého odrazujeme
Zkus mu říct, ať dělá koťátko
![]()
Myslím, že to přejde, až se naučí, jak „lépe“ komunikovat.
Honzík to také dělal, jakoby tygra, vycenil zuby a zavrčel, ještě se občas ohnal rukama jako „drápama“…
Okolo cca dvou a čtvrt to bylo nejhorší, teď už to dělá minimálně.
Moje ségra z toho byla vždy divoká, když to dělal na její dcerky…já nevěděla co s tím, protože domlouvat a vysvětlovat nestačilo, bít za to se mi fakt nechtělo…
a tak nějak z toho vyrostl ![]()
To mi jeste prijde mile oproti naší pakárničce. Ta každé dite začne křičet "Moje oči! Pryč! To je moje bunda! Moje auto! " Rve to i na psy, řve, že je třeba i její hračka, které si drží ono vykukené dítko. Vysvětluji uz rok (jsou ji 3), uz ji i okřikuji, stále bez výsledku. Ve školce to bude asi husty. Potřebovala bych ji tam od pololetí dat… ![]()
Náš bude mít v prosinci 2,5roku aneumí říct holka/o a tak říká -nána
.Nepřejte si vidět ty pohledy mamunek…zajímavé je že kluk/u říct umí, takže já ikdyž Vojta děti miluje jsem mezi smíšenou společností značně nešťastná
.Nepomáhá domlouvání nic, vůbec nevím jak ho naučit hezky oslovovat holky ![]()
@Pipet koťátko dnes zafungovalo, díky:-) taková blbost, že mě to nenapadlo dřív ![]()
@patlamatlaxy A mě teď po přečtení napadlo, že si třeba hlídá teritorium
Pokud koťátko zabralo, tak snad to chvilku udrží, než zase vypustí toho lva ![]()
@patlamatlaxy píše:
@Pipet koťátko dnes zafungovalo, díky:-) taková blbost, že mě to nenapadlo dřív
Fakt?
Haha, mě to jen tak napadlo ![]()
Syn mručí na cizí děti, jakmile nějaké vidí. Má jednu nejlepší kamarádku, se kterou si skvěle rozumí, pak ještě jednu, ale ta u něj zas tak oblíbená není. V 4/2015 mu budou 3 roky. Ani se mi s ním nechce do mateřského centra, vždy, když potkáme nějakou maminu, tak na její děti mručí. Oni ho pozdravím, něco povídají a koukají na něj se strachem. Tak ho to snad přejde, jinak já nevím. Domlouvání samozřejmě nepomáhá:-(