Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím. Mám takový problém. Letos maturuji na střední škole a samozřejmě mě čeká i třídní ples. A nemám žádný doprovod. Nemám přítele a ani kamarády, které bych o doprovod mohla případně požádat. V rodině také nemáme žádné chlapce přijatelné k mému věku. Jelikož jsem dost stydlivá a uzavřená, tak si jistě žádného přítele a ani kamaráda do té doby nenajdu… Myslíte si, že budu vypadat hodně divně, když tam příjdu sama? A může tam člověk vůbec jít bez doprovodu? Předem Vám moc děkuji za odpovědi.
@Esterka 4 A zadny kamarad z minulosti? Treba ze zakladky? ![]()
No ja myslim, ze doprovod mit nemusis, ale co poprosit nakyho spoluzaka, treba nakyho u kteryho si budes jiszta ze te neodmitne? Nemas sestru? Nebo bratra? Jejich kamaradi?
Nejdřív jsem ti chtěla navrhnout inzerát na seznamku. ale pak jsem dostala nápad a vygooglila tohle: http://spolecensky-doprovod.cz/…doprovod.php ![]()
Ne vážně, žádný doprovod mít nemusíš, na mým plese ho taky hodně holek nemělo. ![]()
Doprovod bys mela mit treba na venecek do tanecnich, ale na maturitak urcite nemusis. U nas bylo spousta holek bez doprovodu a kluku bez holky
Dovne to urcite vypadat nebude.
Chcesli uklidnit, ja twnkrat doprovod mela a netancil se mnou ani jednou ![]()
U nas se doprovod na vlastni maturitak vubec neřešil
jako organizatori toho naseho vecera jsme meli dost co delat, ze i rodice jako divaci, byli vubec radi, ze s nami mohli chviku promluvit
chudak doprovod by tam sedel jak patnacte kolo u vozu ![]()
Já bych sama nešla. Kdybych neměla přítele ani kamaráda, asi bych podala inzerát nebo já nevím, snažila bych se někoho splašit, ale sama bych na maturitní ples nechtěla jít..
Myslím ale, že bez doprovodu jít můžeš, proč bys nemohla!?
![]()
U nás žádný doprovod nebyl
nějak mě nenapadá, k čemu by tam byl…
Na maturitni ples jsem doprovod nemela, i prestoze jsem v te dobe mela pritele. Sla jsem proste radeji sama. Takze bud uplne v klidu ![]()
K čemu doprovod na maturitňák? Vezmeš rodiče, oblékneš se a hurá na ples, ne? Jdete tam jako třída a určitě ne všichni budou mít partnery. Takže si zatancuješ s tátou a pak třeba v kroužku se spolužáky. V čem je problém?
@SussieS píše:
U nás žádný doprovod nebylnějak mě nenapadá, k čemu by tam byl…
K tančení a k zábavě v nudnějších částech večera
Ale při samotném organizovaném programu u nás taky nebyl potřeba…
@Esterka 4 Na maturitní ples snad půjdou rodiče, sourozenci, prarodiče, tety…, ne? Pánský doprovod nepotřebuješ, k čemu? Je to třídní/školní záležitost, kde se před rodiči, spolužáky a učiteli předvádí, jaké kdo má šaty. Nic víc
.
@enyf píše:
K tančení a k zábavě v nudnějších částech večeraAle při samotném organizovaném programu u nás taky nebyl potřeba…
Tak to jako jo
Nenapadala mě právě žádná speciální role
Já si třeba říkám, že ještě, že jsem tam žádného partnera neměla, chudák by si mě vůbec neužil
Zábava v kolektivu spolužáků převažovala ![]()
Takže zakladatelko, v klidu, žádný doprovod nepotřebuješ ![]()
Mě doprovázel tehdejší přítel a upřímně by mi bylo líp bez něj. Maturiťák není ples v Opeře, nevím, jak u vás, ale u nás vždycky navázala neformální after party jen v rámci třídy, na což dělal samozřejmě kyselý obličeje atd. Jdi sama, je to víc v pohodě.