Nemám ráda kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
21.3.18 23:09
@Pam12 píše:
mě už to právě vyčerpává spíš zdravotně. jsem furt nahromadě. nikdy jsem nebyla tolik nemocná jako teD. ale nemám silu to utnout násilím

taky snadno podléhám třeba nachlazení a jsem unavená. Navíc prckovi narostly zuby a ted bojuju s ragádama :?
Ale po emoční stránce kojení miluju. Taky boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
21.3.18 23:17
@Anonymní píše:
Take radeji anonym kvuli rypalum. Ocenuju odvahu to rict nahlas. Kojeni a dalsi pece o dite je plne v rukou matky prip. obou rodicu. Chytre reci a rady jak je kojeni prospesne a jak nekdo nedokaze pochopit nekojeni zase nechapu moc ja. A uprimne prijde mi i divne davat prisat dite okamzite po narozeni. Zena je po dlouhem a fyzicky narocnem porodu tak vycerpana, ze kojeni je posledni na co mysli. Ale vetsina to neprizna. J.

Pokud máš přirozený porod bez kapaček, tak je to přisátí po porodu právě naprosto přirozené. Zároveň to podpoří vztah matky a dítěte a budoucí kojení. Celkově nic pro tebe. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
21.3.18 23:18
@Anonymní píše:
Take radeji anonym kvuli rypalum. Ocenuju odvahu to rict nahlas. Kojeni a dalsi pece o dite je plne v rukou matky prip. obou rodicu. Chytre reci a rady jak je kojeni prospesne a jak nekdo nedokaze pochopit nekojeni zase nechapu moc ja. A uprimne prijde mi i divne davat prisat dite okamzite po narozeni. Zena je po dlouhem a fyzicky narocnem porodu tak vycerpana, ze kojeni je posledni na co mysli. Ale vetsina to neprizna. J.

Tys rodila? Ja asi nemela dost „dlouhy a narocny“ porod, ale okamzite po jsem se prepla plne na dite, normalne si predstav, ze me zajimalo, asi jsem divna. Prvni prisati rozhodne neni o kojeni, nemas totiz zadne mliko, vis? A namaha to taky neni, lezis a dite lezi na tobe a cumla.
Jinak ja rozhodnuti kazde matky kojit nebo nekojit respektuji, no jak to obcas ctu, diky bohu za existenci UM, jinak nevim, co by nektere s temi detmi delaly…shanely kojne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
21.3.18 23:19
@Reflex píše:
Pokud máš přirozený porod bez kapaček, tak je to přisátí po porodu právě naprosto přirozené. Zároveň to podpoří vztah matky a dítěte a budoucí kojení. Celkově nic pro tebe. :lol:

Ja rodila vyvolavane a stejne mi to normalni prislo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
21.3.18 23:25
@beruska9 píše:
Ja rodila vyvolavane a stejne mi to normalni prislo.

No to ono i většině žen po císaři. Ale u těch umělých porodů věřím, že může negativně zapůsobit ten umělý oxitocin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
21.3.18 23:38
@beruska9 píše:
Tys rodila? Ja asi nemela dost „dlouhy a narocny“ porod, ale okamzite po jsem se prepla plne na dite, normalne si predstav, ze me zajimalo, asi jsem divna. Prvni prisati rozhodne neni o kojeni, nemas totiz zadne mliko, vis? A namaha to taky neni, lezis a dite lezi na tobe a cumla.
Jinak ja rozhodnuti kazde matky kojit nebo nekojit respektuji, no jak to obcas ctu, diky bohu za existenci UM, jinak nevim, co by nektere s temi detmi delaly…shanely kojne?

Já první porod dva dny + nakonec akutní sekce v celkove narkoze, na kojení jsem fakt ani pomyšlení neměla.
U druhého císaře mě predavkovali omylem utisujicima lekama na bolest a byla jsem úplně mimo.
Takže i tak na prd to někdo muže mít po porodu. Naštěstí byl s obema klukama manzel hned po sekci na pokoji a mohl se o ne starat on a první noc holt strávili s nim, když jsem se oklepavala z těch otresnych situaci.
Mě třeba dost nastvalo, když mi pro ne odmítli dat UM, já už u druhyho věděla, ze potřebuju na rozkojeni čas cca 14 dnu v klidu doma, a sestra mi to UM proste odmítla dat, dopadlo to tak, ze já mliko neměla, kluk totálně uřvanej, hladovej, dehydrovany a teplota 38. Teprve pak mi tu flasku přinesly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
21.3.18 23:39

@Reflex : ja to taky cetla, ale asi zalezi, jako obecne pravidlo bych to nebrala po vlastni zkusenosti. Spis verim, ze se muzou sejit ruzne okolnosti…kamaradka treba po prirozenem porodu mela masivni krvaceni a ztratila vedomi, to ti je nejake prisati asi fakt jedno, ale u me teda umely oxytocin nic „nezkazil,“ i kdyz jsem pak cetla „zarucene informace,“ jak po nem nic nemuze nabehnout.

Příspěvek upraven 21.03.18 v 23:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
21.3.18 23:40

Tak já jsem kojila starší dceru 2,5 roku a mladší 22 měsíců. Kojila jsem je tak dlouho proto, že jsem přesvědčená, že mateřské mléko je opravdu pro dítě dobré a přirozené, nicméně - vždy tak po tom cca 1 roce už mě to taky začlo občasně otravovat, hlavně, když se vzbudily třeba i v noci nebo když se mi při každém usednutí na gauč hrabaly ve výstřihu..
Starší se tehdy odstavila sama, mladší jsem v těch 22 měsících odstavila já sama, cítila jsem se už tak nějak „vysátě“, už mě to netěšilo tedy vůbec..
Ale je fakt, že jsem zastáncem kojení aspoň do toho cca roka věku no..

Každopádně já jsem byla od miminka též na umělém, tehdy se kojení tak nenosilo a taky žiju :mrgreen:. Ale je fakt, že máma mi říkala, že jsem po UM trpěla průjmy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
21.3.18 23:43

@Pam12 : tak narkoza a utisujici leky, to plne chapu :hug: A takovy postup sester je na zalobu teda, vzdyt ohrozily zdravi ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.18 23:47

Já rodila prirozene, krátce, bez medikace a i tech pár hodin pekla mě dost vyčerpalo, byla jsem ráda, že dítě dovezli až ráno. Bohužel zastává laktace u mě nebyla jen z pleziru, ale částečně kvůli práci a částečně kvůli psychice. Nebudu mučit sebe i dítě jen za honbou dokonalosti kojení. V zahraničí je běžné nekojeni nebo krátké kojení, jelikož ženy musí prostě pracovat. U nás ten, kdo nekoji, je zákonitě špatná a sobecká matka, co své dítě nemiluje. Lež… Občas nechápu ženy, které za honbou o správné kojení trpi, jsou nestastne, flustrovane a to se promítá i do jejich vztahu s partnerem či dítětem.

• Citovat
  • Upravit
18304
21.3.18 23:47
@beruska9 píše:
Jinak ja rozhodnuti kazde matky kojit nebo nekojit respektuji, no jak to obcas ctu, diky bohu za existenci UM, jinak nevim, co by nektere s temi detmi delaly…shanely kojne?

S těma kojnýma..já osobně bych docela pro tuto možnost i byla, kdybych nemohla sama kojit. Docela by mě zajímalo, jestli to některá mamina využívá..nějakou známou, kamarádku apod.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
21.3.18 23:59

@Evulina : jako zeby naprimo, to jsem dlouho neslysela…akorat moje mamka rikala, ze se mnou mela v porodnici tolik mleka, ze dokojovala i dite spolubydlici…i kdyz teda kecam, nevim, jestli primo kojila, nebo ji davala odstrikane :think: A ja treba svuj prebytek mleka darovala matce, ktera mela adoptovane dite a chtela mu aspon castecne dat MM. To probiha, jsem teda v zahranici, je na to FB skupina (mozna se ozve vlna nevole, jo, ty prijimajici matky podstupuji urcite riziko, ale ja ji treba ukazala svoje krevni testy z tehotenstvi, aby vedela, ze nemam zadne osklive breberky a ze nekourim a nepiju to mi holt musela verit, byla u me doma, vedela, ze kojim svoje…ale osobne nevim, jestli bych byla prijemce, asi bych mela strach). Taky nemocnice, kde jsem rodila, ma mlecnou banku, davaji to mleko (proverene) nedonosenatkum. MM se sdili, jen to neni v nejakem velkem meritku a moc se o tom nemluvi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
580
22.3.18 06:43

Já jsem nekojila vůbec a nestydím se za to. Po porodu jsem si nechala zastavit laktaci a malá byla na UM. Okolí vědělo, že kojit nechci a nikdo mi do toho nemluvil. Kamarádky to komentovaly jen tím, že ony by kojily. S odstupem času mi ale říkají, že nechápou, že je naše dítě tak zdravé a jejich věčně marodí. My s manželem jsme spokojení. Kdykoliv mohli prarodiče pohlídat a nakrmit a my si trochu oddechnout a zajet třeba na lyže nebo na ples, večeři. A nemyslím, že to z nás dělá špatné rodiče. Malá má s námi krásný vztah i bez kojení a je to mazel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
22.3.18 08:23
@Travelerka píše:
Já jsem nekojila vůbec a nestydím se za to. Po porodu jsem si nechala zastavit laktaci a malá byla na UM. Okolí vědělo, že kojit nechci a nikdo mi do toho nemluvil. Kamarádky to komentovaly jen tím, že ony by kojily. S odstupem času mi ale říkají, že nechápou, že je naše dítě tak zdravé a jejich věčně marodí. My s manželem jsme spokojení. Kdykoliv mohli prarodiče pohlídat a nakrmit a my si trochu oddechnout a zajet třeba na lyže nebo na ples, večeři. A nemyslím, že to z nás dělá špatné rodiče. Malá má s námi krásný vztah i bez kojení a je to mazel.

Hele zas pravda je, ze my s manželem taky radi vyrazime, takže ač moje děti kojeny, s tímhle problém nikdy nebyl. Buď jsem mliko odstrikala odsavackou, nebo se jim příležitostně proste dalo UM, teď už prcek bez mlika vydrží, takže teď už to řešit nemusím.
A pravda je, ze mladší kojeny byl do třičtvrtě roku nemocný snad nonstop, takže na bájné účinky kojení fakt nevěřím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.18 12:48

Kdyby dítě pilo, nevadilo by mi to. Ale ty věčné bojkoty, nepití, převažování a tlak v porodnici, divím se, že mi z toho nehráblo a kojila jsem tak dlouho. Vlastně kvůli tomu ani asi nechci další dítě

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová