Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Reflex píše:
Odsávačkou nevysaješ to co dítě, navíc to co dítě vytáhne za 5 minut odsávačka zvládne za třeba půl hodiny. Pak ještě ohřívat a krmit flaškou. To je strašně náročné.
Při správně technice to odsajes všechno. První syn byl výhradně na odstrikavanym. On kojení nesnášel a dokázal se přidat jen v noci. Takže přes den jsem ho devět měsíců krmila odstrikanym mlikem. V devíti měsících na to hodil bobek i v noci ![]()
@Pam12 píše:
Při správně technice to odsajes všechno. První syn byl výhradně na odstrikavanym. On kojení nesnášel a dokázal se přidat jen v noci. Takže přes den jsem ho devět měsíců krmila odstrikanym mlikem. V devíti měsících na to hodil bobek i v noci
Asi jak kdo. Někdo neodsaje ani kapku. Ale časově náročný to je i když na to máš fortel, to uznej. ![]()
To je jasné, že je to vždy individuální, při pěti minutovém kojení není o čem… ale když někomu trvá hodinu a má krvavé bradavky, tak klidně půl hodinu s odsavackou da ![]()
jaké to má vůbec důsledky hned nekojit, jsou po tom třeba prsa hezci? Nebo je pravidlo, že kojením se hubne?
Zpočátku to třeba 1-2 týdny trvá dlouho, kojíš třeba půl hodiny až tři čtvrtě. Pak se to rapidně zkracuje. Krvavé bradavky mít vůbec nemusíš. Prvních pár dní je to nezvyk, ale pak už to ani necítíš, že tě někdo ocucává, neboj
Pokud není kojení problematické, tak je to velký pomocník po všech stránkách.
@Reflex píše:
Asi jak kdo. Někdo neodsaje ani kapku. Ale časově náročný to je i když na to máš fortel, to uznej.
jako je, to nepopíram je to voser neskutečnej. furt vyvařování mytí. ale díky bohu za odsávačku ![]()
@Pam12 píše:
jako je, to nepopíram je to voser neskutečnej. furt vyvařování mytí. ale díky bohu za odsávačku
No a zrovna aktuálně jí po roce potřebuju použít a nic. Nesvěřila bys mi nějaký taj té techniky? ![]()
@Reflex píše:
No a zrovna aktuálně jí po roce potřebuju použít a nic. Nesvěřila bys mi nějaký taj té techniky?
Já třeba musela pře každým odsanim nahřat žínkou prsa. A odsavala mě zásadně jen manuální odsavacka od Aventu. S žádnou jinou mi to neslo. Musíš s ni najít směr, kterým to půjde nejlíp, já ji na každé prso měla nakloněnou jinak. A nevzavat to, na levým prsu mě mliko začalo téct třeba i po pěti minutách. Je dobrý, když chytnes dobrý tlak prestat pumpovat, ono to pak teče i samo, klidně i 50ml na jedno zmacknuti
@Pam12 píše:
Já třeba musela pře každým odsanim nahřat žínkou prsa. A odsavala mě zásadně jen manuální odsavacka od Aventu. S žádnou jinou mi to neslo. Musíš s ni najít směr, kterým to půjde nejlíp, já ji na každé prso měla nakloněnou jinak. A nevzavat to, na levým prsu mě mliko začalo téct třeba i po pěti minutách. Je dobrý, když chytnes dobrý tlak prestat pumpovat, ono to pak teče i samo, klidně i 50ml na jedno zmacknuti
Má mám manuální Medelu. Je možné, že nevytrvám těch 5 minut, no.
Ano! Nekojim 4deti (tedy prvni jen 2mesice) ale oatatni nea a nestydim se za to! Je to jen tva soukroma vec nemusis se pred nikym ospravedlnovat. Nekdo nemuze kojit ze zdravotnich duvodu, jiny treba prodelal laktacni o psychozu je to vecje osobni.
drz se