Nemám ráda svého psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.7.17 07:47

necítím nic k svému psovi :(

Ahoj holky, radši anonymně - stydím se, tak se s tím nemůžu svěřit nikomu známému, tak se tady vypovídám.
Měla jsem pejska a ten mi v lednu umřel. Bylo mi smutno, nového jsem nechtěla, nicméně jsem nakonec o něm začala přemýšlet a manžel nakonec svolil a teď máme týden doma 4 měsíční štěně. Jenže já si k němu neumím najít cestu :(
Bojím se, že ho nebudu mít ráda, i když se moc snažím. Zatím tam není takové to, co by tam mělo být - ta radost. Mám pořád strach, že manžel na mě bude naštvaný, že nakonec svolil (dolehnou na něj ty povinnosti) a že pes nebude náš parťák, ale přítěž :( jinak pejsek je hodný, ale když jsme v práci, tak celý den štěká, pomalu ho ale učíme samostatnosti. hrozně se za své pocity stydím, moc doufám, že se to časem změní. Teď ho třeba venčím a říkám si, že takhle bude vypadat můj život celých následujících 15 let :( A ano, všechno jsem si uvědomovala už předtím, vím, že pes je zodpovědnost a přijala jsem jí. Uvědomuji si to vše, jen prostě jsem myslela, že ta láska bude silnější než ty povinnosti a zatím to tak necítím :( připadám si jako hrozný člověk, vůbec nevím co dělat. Tak jsem chtěla zjistit, jestli jste též některá měla takové pocity a jak se to zvládlo? překonaly jste to?

• Citovat
  • Upravit
4523
12.7.17 08:02

Edit. Vloženo omylem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
12.7.17 08:09
@Anonymní píše:
Ahoj holky, radši anonymně - stydím se, tak se s tím nemůžu svěřit nikomu známému, tak se tady vypovídám.
Měla jsem pejska a ten mi v lednu umřel. Bylo mi smutno, nového jsem nechtěla, nicméně jsem nakonec o něm začala přemýšlet a manžel nakonec svolil a teď máme týden doma 4 měsíční štěně. Jenže já si k němu neumím najít cestu :(
Bojím se, že ho nebudu mít ráda, i když se moc snažím. Zatím tam není takové to, co by tam mělo být - ta radost. Mám pořád strach, že manžel na mě bude naštvaný, že nakonec svolil (dolehnou na něj ty povinnosti) a že pes nebude náš parťák, ale přítěž :( jinak pejsek je hodný, ale když jsme v práci, tak celý den štěká, pomalu ho ale učíme samostatnosti. hrozně se za své pocity stydím, moc doufám, že se to časem změní. Teď ho třeba venčím a říkám si, že takhle bude vypadat můj život celých následujících 15 let :( A ano, všechno jsem si uvědomovala už předtím, vím, že pes je zodpovědnost a přijala jsem jí. Uvědomuji si to vše, jen prostě jsem myslela, že ta láska bude silnější než ty povinnosti a zatím to tak necítím :( připadám si jako hrozný člověk, vůbec nevím co dělat. Tak jsem chtěla zjistit, jestli jste též některá měla takové pocity a jak se to zvládlo? překonaly jste to?

Upřímně, čtyřměsíční štěně jsem taky zase tolik nemilovala. Ten náš byl ve čtyřech měsících takový divný, chvílemi rozhozený, že už nebyl u mamky. Sžíval se s režimem doma, já s ním. To běhání - pětkrát denně krmit, pořád venčit. Měla jsem tehdy dovolenou, jinak bych to nezvládla. Takže na lásku tolk času nebylo. Myslím, že to přišlo postupně, opravdu silně až třeba v jednom roce. Dneska je mu sedm a je to nejmilovanější člen rodiny :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
12.7.17 08:14
@Anonymní píše:
Bojím se, že ho nebudu mít ráda, i když se moc snažím. Zatím tam není takové to, co by tam mělo být - ta radost. Mám pořád strach, že manžel na mě bude naštvaný, že nakonec svolil (dolehnou na něj ty povinnosti) a že pes nebude náš parťák, ale přítěž :( jinak pejsek je hodný, ale když jsme v práci, tak celý den štěká, pomalu ho ale učíme samostatnosti. hrozně se za své pocity stydím, moc doufám, že se to časem změní. Teď ho třeba venčím a říkám si, že takhle bude vypadat můj život celých následujících 15 let :( A ano, všechno jsem si uvědomovala už předtím, vím, že pes je zodpovědnost a přijala jsem jí. Uvědomuji si to vše, jen prostě jsem myslela, že ta láska bude silnější než ty povinnosti a zatím to tak necítím :( připadám si jako hrozný člověk, vůbec nevím co dělat. Tak jsem chtěla zjistit, jestli jste též některá měla takové pocity a jak se to zvládlo? překonaly jste to?

Jestli máš takové pocity..Dej ho někomu..Ve 4 měsících máš šanci ho lehce udat, vezme si ho k sobě kdo ho bude mít rád..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
12.7.17 08:28

Já ke štěňatům taky nějak extra vztah neměla. Jsou roztomilý, ale jen u cizího, kde po něm nemusím uklízet. Já mám raději starší psy s kterými už se dá neco pořádného podnikat.
Edit nevím jestli to má nějaké propojení, ale podobně to mám s dětmi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59409
12.7.17 08:35
@Anonymní píše:

týden je ještě málo. je jasné že srovnáváš no, chce to čas :hug:. Já po smrti psa dalšího nechtěla, vždy jsme říkala že nikdy, vše vyhodila no a tak za 2 roky :lol:, ale vždy jsem chtěla jiné plemeno protože těžko budu srovnávat kavalíra a jorka :lol:. ted máme dokonce 2 fenky :lol: ale úmrtí psa člověka fakt zasáhne. Dej tomu čas, tohle je jiný pes než byl ten co umřel a štěněcí období je nejhorší a za pár týdnů to bude taky fajn parták, ale původního nahradit nemůže :hug:. Hlavně je nesrovnávej, vždy a to horší se zapomene a člověk s pamatuje jen to co bylo fajn ale i minulý pes byl štěně a bylo to náročné než se vše naučil a ted máš taky štěně a čím bude starší tím bude vše jednodušší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
12.7.17 08:41
@Anonymní píše:

Asi štěně přišlo příliš brzo po ztrátě předchozího psa. Štěňata jsou roztomilá, naši psí holku miluju od první fotky (přišla 10 měsíců po odchodu předchozí fenky), ale je s nima spousta práce. Je to jako s dětma. Psi jsou super tak od roku, základní výcvik mají, krmíš 2 x denně, loužičky nedělají, spí celou noc. Ale já si moc neužívala ani miminkovské období dcerky, s tou si víc rozumím teď v 8 měsících a vím, že úplně super to bude tak od dvou let (což bude dle psychologů na úrovni toho psa :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.17 08:46
@Markéta80 píše:
týden je ještě málo. je jasné že srovnáváš no, chce to čas :hug:. Já po smrti psa dalšího nechtěla, vždy jsme říkala že nikdy, vše vyhodila no a tak za 2 roky :lol:, ale vždy jsem chtěla jiné plemeno protože těžko budu srovnávat kavalíra a jorka :lol:. ted máme dokonce 2 fenky :lol: ale úmrtí psa člověka fakt zasáhne. Dej tomu čas, tohle je jiný pes než byl ten co umřel a štěněcí období je nejhorší a za pár týdnů to bude taky fajn parták, ale původního nahradit nemůže :hug:. Hlavně je nesrovnávej, vždy a to horší se zapomene a člověk s pamatuje jen to co bylo fajn ale i minulý pes byl štěně a bylo to náročné než se vše naučil a ted máš taky štěně a čím bude starší tím bude vše jednodušší :palec:

Tak snad jo. Je pravda, že je teď stresové období. Když jsme si pejska přivezli, tak jsme s ním byli 4 dny doma a asi jsme ho trochu rozhýčkali. On je šikovný, už umí přiběhnout na zavolání a i si lehne do pelechu, když se řekne místo (pomalu se učí). Jenže tento týden musíme chodit do práce a to je kraválu a kraválu. Štěká a kňučí fakt hlasitě a to byl od chovatelky zvyklý na to, že odcházela. Odpoledne ho cvičíme samotě a zvyká si pomalu, ale v to ráno to prostě vycítí. A tohle je extrémně stresová situace i pro nás, protože manžel je z toho na nervy, dneska vezl pejska na hlídání rodičům, ať není po baráku kravál celý den zas (bydlíme v paneláku). A toto mi prostě taky nepomáhá k němu přilnout :( fakt moc bych chtěla. Ale zatím vidím jen a jen ty starosti a říkám si, že jsem trubka, že jsem si sama na nás upletla takový bič. A přitom jsem o koupi uvažovala tak 2 - 3 měsíce, vše jsme pořádně prodiskutovali a zvážili, nebyla to žádná neuvážená koupě. Budu věřit, že máte pravdu a že to chce jen čas zvyknout si na novou povahu a nového pejska a že se zžijeme :)Jinak od příštího týdne mám 10 dní dovolené, tak budu trénovat a cvičit tu samotu. Snad si k sobě najdeme cestu a budeme ti parťáci :)

• Citovat
  • Upravit
1185
12.7.17 09:09

Dej tomu čas, snažíš se, to je vidět, je to jak s miminkem, vše si musí sednout. Já když jsme si přivezli před 13 lety naše štěně, tak to co prováděl doma, z toho jsem byla na nerv a dlouho byl i strašně divoký. Změnilo se to. Teď si přeji jen to, ať tu s námi ještě je… :srdce: :srdce: zvládneš to, neboj :kytka: Co je to za plemeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59409
12.7.17 09:10
@Anonymní píše:
Tak snad jo. Je pravda, že je teď stresové období. Když jsme si pejska přivezli, tak jsme s ním byli 4 dny doma a asi jsme ho trochu rozhýčkali. On je šikovný, už umí přiběhnout na zavolání a i si lehne do pelechu, když se řekne místo (pomalu se učí). Jenže tento týden musíme chodit do práce a to je kraválu a kraválu. Štěká a kňučí fakt hlasitě a to byl od chovatelky zvyklý na to, že odcházela. Odpoledne ho cvičíme samotě a zvyká si pomalu, ale v to ráno to prostě vycítí. A tohle je extrémně stresová situace i pro nás, protože manžel je z toho na nervy, dneska vezl pejska na hlídání rodičům, ať není po baráku kravál celý den zas (bydlíme v paneláku). A toto mi prostě taky nepomáhá k němu přilnout :( fakt moc bych chtěla. Ale zatím vidím jen a jen ty starosti a říkám si, že jsem trubka, že jsem si sama na nás upletla takový bič. A přitom jsem o koupi uvažovala tak 2 - 3 měsíce, vše jsme pořádně prodiskutovali a zvážili, nebyla to žádná neuvážená koupě. Budu věřit, že máte pravdu a že to chce jen čas zvyknout si na novou povahu a nového pejska a že se zžijeme :)Jinak od příštího týdne mám 10 dní dovolené, tak budu trénovat a cvičit tu samotu. Snad si k sobě najdeme cestu a budeme ti parťáci :)

co je to za rasu ;) my druhou fenku zvažovali, ale kolikrát si říkám že to nebyl dobrý nápad :lol:, první je extra klidná, nic nikdy nerozkousala :palec: a co jsme přinesli druhou tak první se jí bála a mladší po ní jde, neustále jí honí, kouše. Jo spolu spí v pelechu ale jinak ji klidně táhne za ocas, asi si chce i hrát a starší chce mít klid. Mladší rozkouše co najde :mrgreen:, je to můj závislák, zvednu se a ona taky musí. Zase doma je hodná, neštěká :mrgreen: a asi kdyby byla sama byla by víc v klidu takhle pořád jde po starší a starší je blbá a ani se nebrání, kdyby po ní několikrát vystartovala možná mladší by byla v klidu :think: tak snad až dospěje zklidní se :mrgreen: na kouše a sežere co najde, kolik hraček už jsem vyházela, leží, je v klidu a najednou slyšim známé zvuky, kouknu a ona kouše židli :mrgreen:, ale má takový lidský výraz že ani zlobit se nedá, vždy a ní zhouknu a kouká jako že ona nic a je potvora, rozkousané věci nosí do pelechu té starší :mrgreen: :mrgreen: Konečně pár dí co mě nebudí v 6 ráno což je velký posun a je to paráda venčit v 8 než když mě budila po 5 h :jazyk: tak možná zlom a už jí to vydrží :mrgreen: Jo je to závislák ale už ted vím že jinou rasu nechci, vnitřně mě fakt sedí jen kdyby nesežrala co najde, minule sežrala voskovku, venku jsme si říkala co to z ní leze :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
12.7.17 09:14

Dej tomu čas… samotě se naučí a jak poroste zase to bude největší parťák. :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.17 09:22

Děkuji za povzbuzující slova :) jinak pro tazatelky - máme vipeta. A udělám teda pro náš vzájemný vztah maximum :) jen mě dnes přepadla taková ta zoufalost.

• Citovat
  • Upravit
3837
12.7.17 09:31

Když byli hafkoj asi 3 měsíce ptali se nás známý, co bude s ním, kdybychom se rozešli, na ferovku jsem řekla, že by si ho nechal přítel, vždyť má zázemí, práci atd.. Nevím, co mě to napadlo, teď jsou mu dva roky a je to to nejlepší, co mě v životě potkalo a nikdy bych ho nikomu nedala. Ono u těch štěnat je to nějak moc povinností, než toho užívání, bude dobře. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
12.7.17 09:32

My máme čerstvě doma italáčka. A je to skoro to podobné - na nás si rychle zvykl, když jsme doma, chodí spát do svého pelíšku a půl večera o něm nevíme, pak přijde na gauč se pomazlit a spinkat tam a když chce mít svůj klid, jde zase do pelíšku a nebo někdy je v pelíšku a jen kouká, co my děláme :) Když jdeme s košem nebo např. nakoupit, zkoušíme ho nechávat samotného a vydrží 30 minut až hodinu úplně v pohodě (natáčeli jsme ho a chvilku si hraje a pak usne). Jenže jakmile odejdeme do práce spustí svou serenádu (vyje, štěká, skoro až prozpěvuje, je to fakt šílené) a nepřestane (natáčeli jsme ho). Nicméně na těch odchodech a osamocení budeme pracovat a jestliže ty máš naplánovanou dovolenou, tak to podle mě pěkně nacvičíte a také si na sebe zvyknete :) Uvidíš, možná že i jakmile přestane vyštěkávat a tímto tě stresovat, tak si k němu tu cestu hned najdeš lehčeji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
12.7.17 12:24
@Anonymní píše:
Děkuji za povzbuzující slova :) jinak pro tazatelky - máme vipeta. A udělám teda pro náš vzájemný vztah maximum :) jen mě dnes přepadla taková ta zoufalost.

Prosím, hlavně se k němu nechovej ošklivě a nekřič na něj. Vipeti jsou strašně citlivý, nemůže se na ně s křikem, jinak z něho uděláš neurotickýho psa. Je teda divný, že pořád štěká, vipeti jsou docela tichý plemeno, taky jednoho mám a štěká fakt minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný