Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ne, budeš si muset sama udělat daňové přiznání a finančák ti to vrátí…
Případně bys musela to uplatňování zrušit u původního zaměstnavatele (pokud tam nemáš příjem, tak je to stejně k ničemu) a podepsat, že to chceš uplatňovat u toho nového.
A ty na rodičáku pracuješ??? Pokud nepracuješ tak nedostáváš plat a tím pádem nemáš nárok na vrácení daně?
Aha, no mě právě říkala v té nové práci, že to mám pak uplatnit ve svém původním zaměstání. Loni jsem tam daň. přiznání dělala, protože jsem měla ještě PPM, proplacenou dovču, takže mi ještě vraceli. Za tento rok 2012 jsem měla pouze RD (+ to nové zaměstnání), tudíž mi nedají vypsat daňové přiznání? Když ano tam to tam mám uvést tento nový příjem z dalšího zaměstnání? nebo to tam nedělat a udělat si sama na FÚ?
Pokud má 2 souběžná zaměstnání, což defacto máš, i když z jednoho nemáš příjem, tak ti daně dělat nemusí…
Asi nejjednodušší mi přijde udělat si je sama, na stránkách ministerstva financí je interaktivní formulář, který člověka krásně provede a jen se to odevzdá na FU, já si daně dělám taky sama, má to člověk alespoň pod kontrolou ![]()
@Anonymní píše:
Aha, no mě právě říkala v té nové práci, že to mám pak uplatnit ve svém původním zaměstání. Loni jsem tam daň. přiznání dělala, protože jsem měla ještě PPM, proplacenou dovču, takže mi ještě vraceli. Za tento rok 2012 jsem měla pouze RD (+ to nové zaměstnání), tudíž mi nedají vypsat daňové přiznání? Když ano tam to tam mám uvést tento nový příjem z dalšího zaměstnání? nebo to tam nedělat a udělat si sama na FÚ?
ja si vzdycky delam sama ![]()
Ahojda maminky,
moc tomu nerozumím, tak snad mi nějaká šikulka poradí
Jsem doma s dcerkou na RD, mám svého zaměstnavatele, který mi drží místo drží. Nu a každý rok u něj provádím to vypisování růžového papíru na daně. Nyní mám další zaměstnání na 1/2 roku a v tomto novém zaměstnání jsem tedy podepsala ten růžový papír, že budu uplatňovat ve svém původním zaměstnání. No a vlastně mám tedy kvůli tomu mnohem nižší plat, nemám v pásce slevu na dani… Takže mám pak vlastně příští rok jak mi dá můj původní zaměstanavet ten růžový papír uvést tuto práci, aby mi to vrátili tu slevu na dani? Nebo já prostě v tom plavu tak se omlouvám…