Nemám slov - drzý šestiletý

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26716
3.6.13 18:23

Ženy já už taky nemám slov :lol: Bylo řečeno vše. Zdar a sílu :mavam: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
3.6.13 18:58

„Berousik“, „pavlasu“,„Gina 108“ : to lechtani bylo pred tim, ne potom!! Ale to je jdeno, mas svuj nazor na me, ale myslim si ze se pletes. Ale chapu, nezname se a podle toho jak tady pisu si asi myslis ze jsem naka bescitna megera a buh vi co :mrgreen: Ale opravdu to tak neni!! Deti mam rada, mam 4synovce a1 neter vsichni k nam jezdi radi libi se jim u nas, ale nebudu se obhajovat k cemu?? Kdo me zna vi ze bych diteti vzivote neublizila!!a to je hlavni :dance: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
3.6.13 19:23

@lujziana, to si nikdo nemyslí :kytka: :kytka: Já taky všechny děti světa nemiluju :oops: :oops:. Jen mi to nepřijde od chlapce jako šílené chování. Asi proto, že mám doma hodně tvrdohlavého synka :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:, kterého miluju. Chápu, že pro ostatní by to byl oříšek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
3.6.13 20:03

Ja bych se zeptala za jaych to bylo okolnosti a zrejme bych to vysvetlila budto jako legraci, nebo jako projev vzteku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
4.6.13 07:48
@lujziana píše:
„Berousik“, „pavlasu“,„Gina 108“ : to lechtani bylo pred tim, ne potom!! Ale to je jdeno, mas svuj nazor na me, ale myslim si ze se pletes. Ale chapu, nezname se a podle toho jak tady pisu si asi myslis ze jsem naka bescitna megera a buh vi co :mrgreen: Ale opravdu to tak neni!! Deti mam rada, mam 4synovce a1 neter vsichni k nam jezdi radi libi se jim u nas, ale nebudu se obhajovat k cemu?? Kdo me zna vi ze bych diteti vzivote neublizila!!a to je hlavni :dance: :srdce:
:lol: nemusíš se obhajovat, já Tě neřeším, fakt ne. Reagovala jsem pouze na to, co jsi psala a na konkrétní věci, co jsi psala. Takže klíííd, nemyslím si nic špatnýho, jen bych se být Tebou zamyslela a třeba si i promluvila se ségrou, jestli by to všechno nešlo řešit jinak, toť vše :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
4.6.13 07:54
@lujziana píše:
Zdravim, zajima me co by ste si mysleli o 6letem klukovy ktery rekne :nevlastni: babicce ze by ji hodil do popelnice mezi odpatky 8o a ta mu jeste pred tim koupila balicek ke dni deti :cert:

Ze to mozna nekde slysel, ze sve hlavy to asi nema a nekdy deti neco reknou a ani nevedi, co to ve skutecnosti muze znamenat :nevim:…tezko soudit ze dvou vet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
4.6.13 14:26

@Hanka79 V šesti letech neví, co znamená vyhodit do popelnice mezi odpadky? Hm, moje dvouletá ví přesně, co znamená „vyhodit do koše“ (do popelnice nedosáhne). A když něco vyhazuje, občas řekne „fuj“…
Upřímně, pokud by nešlo o mé vlastní dítě, tak by mi bylo naprosto fuk, kdo za jeho chování může a jestli nemá pošramocenou dušičku. Kdybych si měla od všech „pošramocených dušiček“ nechat kálet na hlavu, tak ze sr*ček nevylezu.
Podstatné by pro mě bylo, aby takové chování vůči mě už nikdy neopakoval.
Tak, a tímto přebírám od zakladatelky štafetu bezcitné megery :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
4.6.13 15:18

@Knihomyš Tak jasně že jde o to aby takové chování dítě neopakovalo, ale je jaksi víc možností jak toho dosáhnout.
Někdo by dítě hned seřezal, seřval, výsledek může být, že kluk se sekne a nebude chtít k těmhle vpodstatě cizím lidem už ani jezdit, nebo půjde do vzdoru a bude bitva kdo s koho. Jestli někdo rád bojuje s dětma a jde do toho silou, tak pak jeho volba, ale taky může sklidit co zasel. Pozoruju matku s podobným výchovným stylem tady na vsi, to je ukázkovej odstrašující příklad, jak taková výchova může vypadat. 8)

Já bych se nejdřív snažila zjistit, jaký k tomu má důvod, promluvila bych si s ním co to znamená hodit někoho do koše a že je to pro tu paní urážlivé a podobně. Teprve kdyby se nadále choval hnsuně, tak bych přitvrdila.

Mně syn taky občas ve vzeku řekne, že by mě nejradši vystřelil na měsíc, to je podobný jako hodit do popelnice. Beru to s nadhledem a humorem, nemyslí to vážně, jen je tu chvíli naštvaný, pak si o tom promluvíme a je to dobrý. Já někdy taky ve vzetku řeknu něco, co tak nemyslím.

Nejde o to nechat si všechno líbit, ale jak to řešit…

• Citovat
  • Upravit
10905
4.6.13 15:29

@Mišanila psala jsem „kdyby to nebylo moje dítě“.
Vlastnímu bych se samozřejmě snažila důrazně vysvětlit, že takto ne (předpokládám, že i nějaký nepříjemný následek by nastal). Ale že by se mi dojetím zamžily oči a začala bych přemýšlet, jestli díťátko třeba vnitřně netrpí a jestli si s ním dost hraju, to asi ani u vlastního ne… no, uvidím, mladá má po kom bejt držka, tak se za pár let jistě projeví.

Mně tohle totiž nepřijde jako projev zlomené psýchy (říká to v klidu babičce, co mu předtím dala cukroví), ale jako zkoumání hranic. A ty se imho musí nastavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
4.6.13 15:38

@Knihomyš Tak my o té sitauci nevíme skoro nic, můžem jen hádat co bylo předtím a potom, jak se k němu chová otec, matka, macecha a další, ale oči by se mi pochopení asi taky nezamžily :) ale strašně záleží na celé situaci…

I když já vidím častěji než mnozí tu souvislost mezi chováním dopělých a dětí, hodně lidí vidí jen ten efekt a vlastní chyby a plody vlastní výchovy ignorujou ;). A dávám přednost klidnějšímu řešení před klasikou, protože ta většinou nikam nevede.

Navíc u těch cizích dětí člověk až tak neví, jestli není unavené, neleze na něj choroba a jak se k němu chovají v rodině, jak obvykle reaguje a proč, takže nemá pro to ten cit a jedná trochu jinak a hne by běžel pro vařečku ;).

• Citovat
  • Upravit
18259
4.6.13 15:53
@Knihomyš píše:
@Hanka79 V šesti letech neví, co znamená vyhodit do popelnice mezi odpadky? Hm, moje dvouletá ví přesně, co znamená „vyhodit do koše“ (do popelnice nedosáhne). A když něco vyhazuje, občas řekne „fuj“…
Upřímně, pokud by nešlo o mé vlastní dítě, tak by mi bylo naprosto fuk, kdo za jeho chování může a jestli nemá pošramocenou dušičku. Kdybych si měla od všech „pošramocených dušiček“ nechat kálet na hlavu, tak ze sr*ček nevylezu.
Podstatné by pro mě bylo, aby takové chování vůči mě už nikdy neopakoval.
Tak, a tímto přebírám od zakladatelky štafetu bezcitné megery :mrgreen:

MOzna vi, mozna nevi, ja tu nebudu soudit neci dite, kdyz nevim celou pointu, nevim co tomu co rekl predchazelo apod. je mu sice sest, ale je to jeste porad dite…deti se ve skolkach a skolach bavi o vsem moznym, clovek se nekdy divi s cim prijdou domu. Tak i mozna tenhle prcet si to prinesl domu ze skolky kdo vi, pokud u toho byly rodice tak mu maji vysvetlit, ze se tohle nerika a proc a nedelala bych z neho hnedka nejakyho nevychovanyho fracka s posramocenou dusickou jak pises ty…kazdy dite je jiny.
A nechapu co mas s tou bezcitnou megerou, o tom jsem ja nic nepsala… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
4.6.13 15:56

@Mišanila neříkám hned zmlátit jak žito, ono je leckdy slovo mocnější než vařečka (zvlášť když zní jako „žádné sladkosti“ nebo „žádný internet“) :)

Víš, mě moc to omlouvání únavou či chorobou nebere, protože jsem zažila, že děcku stačilo říct, že bylo unavené nebo rozčilené, kdykoliv se zachovalo blbě, a mělo klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
5.6.13 10:06
@lujziana píše:
@Švadlenka Madlenka myslim ze v 6letech by si uz mohl uvedomit skym jak muze mluvit! :think:

Nečtla jsem vše, ale ono děti zkoušejí, kam až můžou a bude hůř :lol: :mrgreen:. Osobně, když syn držkuje na mne - vysvětluji, když na naše rodiče, jsem velmi přísná (vysvětluji až o samotě, ale je starší a již opravdu ví co a jak, ale stejně rozebíráme :lol: ), ale taky se občas stane, že řekne něco 8o (třeba má dojem, že je to vtipné a ono není, nebo je to sprosté a on nezná přesný význam :nevim:), jinak je hodný a empatický a má nás opravdu rád - i my jeho ;). Když něco podobného zkusil synovec, vzala jsem ho bokem, řekla, že takto s mou mamkou mluvit nebude, jinak dostane na zadel (on ví, že bych to dodržela :mrgreen: )…Pokud tak mluví doma, tak to je věc jeho rodičů, ale já to již nikdy nechci slyšet 8)…Jinak sestra ho vychovává opravdu slušně…A holky, kdyby jste slyšely, jak spolu kluci mluví :oops: :oops: 8o. Prostě škola, školka…Ale před námi jsou jako lilie :mrgreen:. A ohledně polévky, bych trvala na tom, ať odejde od stolu a dostal by až svačinu, večeři. On by si to příště rozmyslel :mrgreen: :mavam:

No to je zase pravidlo, :roll: od kdy je prd. l tak hrozně sprosté :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
majkaakajka
5.6.13 12:31

Dohovorila by som mu, že sa takto rozprávať nesmie, resp. zistila, kde to počul :) Nechápem, prečo tu padli komentáre, že by mal dostať na zadok. Dieťa občas povie niečo, čo sa nám nepáči. Napr. môj syn určité obdobie používal vulgarizmy, doniesol to zo školy, ani nerozumel významu. U nás doma tak absolútne nikto nerozpráva. Nie je to vždy automaticky chyba výchovy.

• Citovat
  • Upravit
31291
5.6.13 13:20

No to je jasný, kluk řekl nějakou blbinu, možná ani nevěděl jak to bude pochopeno (nejspíš to ve škole/školce slyšel jako hroznou legraci), tak dostane nařezáno a doma od táty navrch seřváno. :roll:
Toho sem si jako malá zažila desítky, dostat po zadeli aniž bych pořádně věděla za co…to byla moje nejčastější a nejsmutnější otázka v duchu: „za co zase?!?“ :(

ono by asi ségře upadla pusa, kdyby místo nicneříkajícího fláknutí po zadku (okamžitě následované kontrolou kůže, což zase snižuje funkci toho trestu, když už tedy padnul), se zeptala kde to vzal, že se to babičce ani jiným hodným lidem neříká a že pokud bude dál takhle hubatý, tak jde okamžitě domů a bez balíčku.

Taky bych viděla základní problém v rodičích a výchově, ono to pro kluka není nic jednoduchého, když nežije s mámou, vychovávala ho napřed babička, pak nějaká „cizí paní“ tátova přítelkyně, sám ve vaší rodině se možná cítí odstrčený a tak zkusil něco, čím by mohl být středem pozornosti, nebo to prostě jen plácnul, aniž by pořádně věděl co říká…to už by se zjistilo z celkové nálady na místě.
A jestli startuje i při normálním v dobré víře polechtáním, tak má očividně nervy v kýblu a bylo by fajn, zjistit z čeho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí