Problém s Fabií - nemáte doma automechanika?

Anonymní
10.12.11 11:07

nemáte doma automechanika?

ahoj mám takový problém s mým autem jelikož je před Vánoci a peníze moc nejsou tak než odvezu auto do servisu tak se chci poptat zda li by mi někdo z vašich šikovných manželou neporadil, jelikož u nás to nejde. mám vyměnění těsnění pod hlavou a chladič cca před 4 měsíci, nyní se mi začala strácet voda tu sem dolívala bylo to jen nepatrné množství, najednou jsem zjistila že mi auto netopí a když sem otevřela kapotu všechna voda i s fridexem byla fuč, nalila jsem tedy jinou a ta všechna hned vytekla někde u motoru…co by to mohlo být, mám fabii 1.4

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
10.12.11 11:12

Já vím já vím já vím!
Je to rozbitý! :lol:

Chlap říká dolít vodu, nastartovat, jaký je dým z výfuku - když bílý(pára) - špatně udělaná hlava - těsnění pod hlavou.
Normální - podívat se kde to teče ta voda, asi špatná vodní pumpa…

Nebo popraskaná nějaká hadička…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101761
10.12.11 11:16

Jojo, přesně tak, pára z výfuku je špatně, ale podle popisu bych tipla, že spíše někde blbě utáhli takový ten kovový kroužek, kterým se utahují hadice a některá upadla, když to vyteče okamžitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
10.12.11 11:16

To bude vodní pumpa asi, dolívej vodu a jakmile to začne trochu rachotit, zastav a nejezdi. Mě se takhle rozsypala, ale naštěstí už jsem stála před barákem 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
10.12.11 11:18

děkuji zkusím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
10.12.11 11:23

jo a ještě sem si vzpoměla když se hodně otočiůa volantem tak to jakoby praskalo.. :-) neumím to popsat :oops: a mohu s tim jet když tam žádná voda není všechna vyteče mechanik je až ve vedlejším městě nebo to musím odtáhnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101761
10.12.11 11:26

Nejezdi, zničíš hlavu… jestli to fakt vyteče hned všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101761
10.12.11 11:27

A to praskání při plně vytočeném volantu bývá servo od posilovače řízení, nemá ráno, když se to cpe až na doraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
10.12.11 11:30

Asi bych reklamovala tu opravu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
10.12.11 11:31

Nepotěším Tě. Na prvním místě je třeba odtáhnout a asi by bylo dobré tam, kde ti dělali tu opravu. Může to být špatně udělaná výměna těsnění.
Může t však být i praskla hlava motoru - je třeba se podívat, zda se ti nezvedla hladina oleje - mohla by Ti voda unikat do něj a to by bylo horší s opravou.
Mohlo by toho být i víc.
A důležitý dotaz zní, proč ste měnili těsnění pod hlavou a ten chlasič?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
10.12.11 11:37

chladič praskl a těsnění pod hlavou protže zjistili že mi tam tekla voda taky spodem ale to bylo na druhé straně než teď a byla voda na víčku od oleje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
10.12.11 11:38

taky sem se doslechla že se má jezdit na dotažení hlavy po výměně to ale po mě nikdo nechtěl tak snad to nebude tím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
10.12.11 11:42

Manžel říká, že buď je špatně provedena oprava, nebo prasklá hlava a nezjistili to, když ti to dělali.
Každopádně nejezdi s tím, pokud tam neudržíš žádnou vodu - zadřeš motor!
Odtáhnout na reklamaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
10.12.11 11:43

no pááni to je pech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1068
27.7.15 19:09

Opel zafira A

Prosím pokud máte doma automechanika prosím o radu.
Máme Opel zafira A 1.8 92kw rv.2004 dnes nešlo otočit klíčkem v zapalování ani když manžel pohnul volantem-auto stojí na parkovišti ve městě a nevíme co s tím-co se mohlo pokazit. Příští sobotu máme jet na dovolenou tak jsem fakt na prášky už je zaplacená :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová