Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já vím já vím já vím!
Je to rozbitý! ![]()
Chlap říká dolít vodu, nastartovat, jaký je dým z výfuku - když bílý(pára) - špatně udělaná hlava - těsnění pod hlavou.
Normální - podívat se kde to teče ta voda, asi špatná vodní pumpa…
Nebo popraskaná nějaká hadička…
Jojo, přesně tak, pára z výfuku je špatně, ale podle popisu bych tipla, že spíše někde blbě utáhli takový ten kovový kroužek, kterým se utahují hadice a některá upadla, když to vyteče okamžitě.
To bude vodní pumpa asi, dolívej vodu a jakmile to začne trochu rachotit, zastav a nejezdi. Mě se takhle rozsypala, ale naštěstí už jsem stála před barákem ![]()
jo a ještě sem si vzpoměla když se hodně otočiůa volantem tak to jakoby praskalo..
neumím to popsat
a mohu s tim jet když tam žádná voda není všechna vyteče mechanik je až ve vedlejším městě nebo to musím odtáhnout?
A to praskání při plně vytočeném volantu bývá servo od posilovače řízení, nemá ráno, když se to cpe až na doraz.
Nepotěším Tě. Na prvním místě je třeba odtáhnout a asi by bylo dobré tam, kde ti dělali tu opravu. Může to být špatně udělaná výměna těsnění.
Může t však být i praskla hlava motoru - je třeba se podívat, zda se ti nezvedla hladina oleje - mohla by Ti voda unikat do něj a to by bylo horší s opravou.
Mohlo by toho být i víc.
A důležitý dotaz zní, proč ste měnili těsnění pod hlavou a ten chlasič?
chladič praskl a těsnění pod hlavou protže zjistili že mi tam tekla voda taky spodem ale to bylo na druhé straně než teď a byla voda na víčku od oleje
taky sem se doslechla že se má jezdit na dotažení hlavy po výměně to ale po mě nikdo nechtěl tak snad to nebude tím
Manžel říká, že buď je špatně provedena oprava, nebo prasklá hlava a nezjistili to, když ti to dělali.
Každopádně nejezdi s tím, pokud tam neudržíš žádnou vodu - zadřeš motor!
Odtáhnout na reklamaci.
Prosím pokud máte doma automechanika prosím o radu.
Máme Opel zafira A 1.8 92kw rv.2004 dnes nešlo otočit klíčkem v zapalování ani když manžel pohnul volantem-auto stojí na parkovišti ve městě a nevíme co s tím-co se mohlo pokazit. Příští sobotu máme jet na dovolenou tak jsem fakt na prášky už je zaplacená ![]()
ahoj mám takový problém s mým autem jelikož je před Vánoci a peníze moc nejsou tak než odvezu auto do servisu tak se chci poptat zda li by mi někdo z vašich šikovných manželou neporadil, jelikož u nás to nejde. mám vyměnění těsnění pod hlavou a chladič cca před 4 měsíci, nyní se mi začala strácet voda tu sem dolívala bylo to jen nepatrné množství, najednou jsem zjistila že mi auto netopí a když sem otevřela kapotu všechna voda i s fridexem byla fuč, nalila jsem tedy jinou a ta všechna hned vytekla někde u motoru…co by to mohlo být, mám fabii 1.4