Nemohu si zvyknout na život v zahraničí - vrátit se domů?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25.5.18 13:58

Kdybych mela dojem, ze zesilim, tak jedu domu. V opacnem pripade bych tam ten rok vydrzela.
Zila jsem x let na x mistech a zapadnout neni lehke. Mne se ale nikdy nestyskalo a bavilo me to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.18 14:12
@Lalelale píše:
Anonymní, já byla ve stejné pozici. Oba s přítelem jsme byli zajedno: pokud bych měla v Anglii dělat servírku, to se radši vrátíme domů. Do té nekvalifikované práce bych nešla ani náhodou. Radši manažerka v čechách, než v rakousku mýt nádobí. Nicméně jsem vytrvala, stále posílala CV, chodila na hodiny, zlepšovala jsem projev… a po pár měsících jsem si našla poměrně dobrou práci. Tam jsem zůstala rok kvůli praxi, po roce jsem znovu začala hledat a nyní už mám kariéru, o které se mi v ČR nesnilo. Mně přijde, že tvůj problém není ten jeden rok, na který se můžeš vrátit domů a odpracovat si ho k mateřské, ale solidní depka. Z tvého popisu mi přijde, že v Rakousku prostě trpíš. Nemáš kamarády, nemáš kariéru, přítel furt v práci, tebe tlačí do nekvalifikované práce. Vlastně sis pohoršila :nevim: v takovém případě bych se zamyslela, jestli pak na tom s dítětem nebudeš ještě hůř. Ty začátky, kde nemáš kamarády, zázemí a všechno okolo, to potká každého. Já opravdu tvrdě makala na tom, abych si tohle vybudovala. Ale musíš v sobě najít chuť a vůli do toho jít. Což v depresi dost dobře nejde. Nemáte v Rakousku nějakou českou komunitu, kde bys mohla hledat kamarádky? Osobně život v zahraničí miluju, ale mám třeba kamarádku, co tu je s manželem a je na ní vidět, že tu štastná není a nebude, chce domů.Příspěvek upraven 25.05.18 v 13:47

Tak ono je to přesně tak, jak píšeš. Musím najít tu vůli se s tím vším popasovat. Práci v oboru v podstatě mám, jen osud firmy je poněkud nejistý. Momentálně mě hrozně deptá, že furt rozesílám životopisy, fakt už skoro po celým Rakousku, a nikdo mě nechce. Přitom jazyk není bariéra, vzdělání mám dobrý, nakonec i tu mizernou praxi tady už mám. Je to hrozně frustrující, tím víc, že mi skoro denně chodí nabídky z ČR, na který by stačilo jenom kejvnout. Furt tu chodím na školení, ve večerní škole jsem nejlepší… Už se mě ani neptaj, z jaký země jsem, spíš odkud z Německa jsem dovandrovala, šéfovi podlejzám :lol: A ti kamarádi mě tak drtěj. Víš co, na začátku jsem jich tu měla habakuk, jenže jsem opustila první práci prodavačky a najednou by si pes ode mě dietní párek nevzal. Nikdo mi ani nenapsal. Sem tam někoho pozvu na oběd, tak jdou, ale že by někdo pozval mě? Prostě si připadám, že o mě nikdo nestojí. Možná skončím jako ta tvoje kamarádka, co v Anglii nechce bejt, ale nechce mi to ještě úplně vzdát

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.18 14:19
@marin píše:
A tu práci tam má přítel nějak časově omezenou? Dost lidí si to potom třeba i prodlužuje, takže byste se měli domluvit. Abys nepočítala s rokem a ono to nakonec nebylo delší. Pro návrat do ČR je teď nejlepší doba, protože je všude práce hodně a nejsou lidi.Příspěvek upraven 25.05.18 v 13:58

má to omezený projektem, na kterým pracuje. Jako samozřejmě trochu počítám i s možností, že by se tu naskytlo něco dalšího a chtěl by tu zůstat. No kdyby mi to řekl dneska, asi by mě šlak trefil. Ale už jsme o tom i uvažovali. Nicméně já bych chtěla mít dítě spíš v ČR. Víceméně bychom mohli mít domeček, babičku na hlídání deset minut od domu. Tady bych byla na všechno zase sama a asi nejsem ten typ, kterej by to dával.

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
25.5.18 14:21
@Anonymní píše:
Tak ono je to přesně tak, jak píšeš. Musím najít tu vůli se s tím vším popasovat. Práci v oboru v podstatě mám, jen osud firmy je poněkud nejistý. Momentálně mě hrozně deptá, že furt rozesílám životopisy, fakt už skoro po celým Rakousku, a nikdo mě nechce. Přitom jazyk není bariéra, vzdělání mám dobrý, nakonec i tu mizernou praxi tady už mám. Je to hrozně frustrující, tím víc, že mi skoro denně chodí nabídky z ČR, na který by stačilo jenom kejvnout. Furt tu chodím na školení, ve večerní škole jsem nejlepší… Už se mě ani neptaj, z jaký země jsem, spíš odkud z Německa jsem dovandrovala, šéfovi podlejzám :lol: A ti kamarádi mě tak drtěj. Víš co, na začátku jsem jich tu měla habakuk, jenže jsem opustila první práci prodavačky a najednou by si pes ode mě dietní párek nevzal. Nikdo mi ani nenapsal. Sem tam někoho pozvu na oběd, tak jdou, ale že by někdo pozval mě? Prostě si připadám, že o mě nikdo nestojí. Možná skončím jako ta tvoje kamarádka, co v Anglii nechce bejt, ale nechce mi to ještě úplně vzdát

A vy 100% jedete domů? Nebo se tam přítel chce usadit? Pokud jedete domů, tak já osobně bych volila cestu toho polovičního úvazku a využila bych času, který máš, na cestování. Navíc Rakousko je kousíček, můžeš vzít auto a hned být u kamarádek na víkend. Pokud tě fakt štve ten chybějící rok a dítě nechceš ani o měsíc později, tak bych kývla na nějakou hodně dobrou nabídku v ČR. Opět, Rakousko je kousek, o příteli říkáš, že beztak nikdy není doma, a můžeš tedy jezdit za ním na víkend. Ale pokud on chce zůstat, tak to je úplně jiná.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.18 14:21
@BloomingGorgeous píše:
Kdybych mela dojem, ze zesilim, tak jedu domu. V opacnem pripade bych tam ten rok vydrzela.
Zila jsem x let na x mistech a zapadnout neni lehke. Mne se ale nikdy nestyskalo a bavilo me to.

tak jsou lidi, kterým život v zahraničí svědčí a fakt jim to závidim. Jinak na lampě se ještě nehoupu, ale fakt moc nevím, co mám dělat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.18 14:33
@Lalelale píše:
A vy 100% jedete domů? Nebo se tam přítel chce usadit? Pokud jedete domů, tak já osobně bych volila cestu toho polovičního úvazku a využila bych času, který máš, na cestování. Navíc Rakousko je kousíček, můžeš vzít auto a hned být u kamarádek na víkend. Pokud tě fakt štve ten chybějící rok a dítě nechceš ani o měsíc později, tak bych kývla na nějakou hodně dobrou nabídku v ČR. Opět, Rakousko je kousek, o příteli říkáš, že beztak nikdy není doma, a můžeš tedy jezdit za ním na víkend. Ale pokud on chce zůstat, tak to je úplně jiná.

Tak 100% je jenom smrt a daně, ale řekla bych, že on tu taky zůstávat nechce. V Rakousku je to teď s pracovními místy celkem mizérie, a i Rakušáci mají problém. Máme pár přátel místních (ok, tak mám nějaký kamarády, ale nikdo mi nepíše), kteří mají i s výbornou kvalifikací velký problém najít si místo, hledají i několik měsíců a berou v podstatě všechno. Tím pádem moc nepočítám s tím, že by tu přítel chtěl a měl možnost zůstávat. Nicméně uvažoval o Německu (a pak taky o Kanadě, Švédsku…). Jinak dítě sice samozřejmě nemusím mít hned, ale jsem ve věku, kdy je dobrý už počítat s tím, že v celkem dohledný budoucnosti asi bude. A nějak se podle toho zařídit. Ale jako samozřejmě se může stát, že tu bude chtít zůstat. No, dneska by mi s tím radost neudělal.

• Citovat
  • Upravit
24827
25.5.18 14:43
@Anonymní píše:
Tak 100% je jenom smrt a daně, ale řekla bych, že on tu taky zůstávat nechce. V Rakousku je to teď s pracovními místy celkem mizérie, a i Rakušáci mají problém. Máme pár přátel místních (ok, tak mám nějaký kamarády, ale nikdo mi nepíše), kteří mají i s výbornou kvalifikací velký problém najít si místo, hledají i několik měsíců a berou v podstatě všechno. Tím pádem moc nepočítám s tím, že by tu přítel chtěl a měl možnost zůstávat. Nicméně uvažoval o Německu (a pak taky o Kanadě, Švédsku…). Jinak dítě sice samozřejmě nemusím mít hned, ale jsem ve věku, kdy je dobrý už počítat s tím, že v celkem dohledný budoucnosti asi bude. A nějak se podle toho zařídit. Ale jako samozřejmě se může stát, že tu bude chtít zůstat. No, dneska by mi s tím radost neudělal.

Pokud Te palí dobry bydlo v Rakousku, tak na Švédsko zapomeň :mrgreen:
Edit-pokud

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.18 14:57
@stock píše:
Jestli Te palí dobry bydlo v Rakousku, tak na Švédsko zapomeň :mrgreen:

Tak o tom, co mě pálí by se dalo samozřejmě sáhodlouze polemizovat, ale spíš než dobrý bydlo bych to charakterizovala jako stesk po dobrých přátelích, rodině, mých zvířátkách a frustraci z neúspěchu v práci… ten rejpanec mi přijde zbytečnej, ale budiž. O Švédsku uvažoval přítel, protože tam dostal nabídku práce a shodli jsme se, že tam nepůjdeme už kvůli mě. Ale zajímalo by mě, proč bych na to měla zapomenout. V Čem může bejt švédsko horší než rakousko, krom toho, že je teda dál?

• Citovat
  • Upravit
24827
25.5.18 15:32
@Anonymní píše:
Tak o tom, co mě pálí by se dalo samozřejmě sáhodlouze polemizovat, ale spíš než dobrý bydlo bych to charakterizovala jako stesk po dobrých přátelích, rodině, mých zvířátkách a frustraci z neúspěchu v práci… ten rejpanec mi přijde zbytečnej, ale budiž. O Švédsku uvažoval přítel, protože tam dostal nabídku práce a shodli jsme se, že tam nepůjdeme už kvůli mě. Ale zajímalo by mě, proč bych na to měla zapomenout. V Čem může bejt švédsko horší než rakousko, krom toho, že je teda dál?

Omluva, to vůbec nebylo myšleno jako rejpani, ale jako dobra, být z me strany fakt zbytecna, rada.
Všechno, co charakterizujes jako stesk po,,,umocni na „n“tou. Protoze Švédsko není lehký na žití. Pokud trpis nějakou lehci depresi, či co to je, tak Švédsko by Tě „ouplne vykloubilo“. Je to o kus dál, ale to není to, co je problém. To co ted zazivas je naprosto normální reakce. Klidné se vrať domu, nemáš tam žádnou povinnost. Pokud by se ti tam podařily deti a začaly tam vyrůstat, návrat nebude tak jednoznačný. Ted myslíš jenom sama na sebe, mas na to právo, potom už to nejde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
26.5.18 10:33
@Anonymní píše:
@marin @Keyllah @P4ja Já to právě vidím podobně. Jenže se to ve mě mele. Rakousko je kousek a mohla bych za ním jezdit na víkendy… Ale rok je zase taky dost krátká doba, abych to mohla ještě vydržet. Je to dilema.
T.

A proc neco vydrzet? Zivot je kratky, tak bych ho zila tak, abych byla stastna. Proc ztracet rok necim, co me uplne nenaplnuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
26.5.18 20:45

Ahojky zakladatelko, je to docela slozita situace. Rok je dost dlouhý na to, kdyz se mas kazdy den trápit otazkou spokojenosti a štěstí. S pritelem bych si opravdu důkladně promluvila o budoucnosti, protoze vy to máte hodne otevřené a tebe ta nejistota zneklidnuje. Rodina a zazemi v cr je zaklad, ti tam budou. Přátele musíš brat v rezerve, i oni maji svuj zivot, mozna děti a vase cesty se mohou rozejit…vim, že je těžké si najit skutecne pratele, navic při vědomí, že stejne tam zit nebudes. Neni to mozna duvod toho, že te nezvou ten, že vi, že se vratis do cr? Hezky byt je fajn, ale zaklad spokojeneho zivota tkvi v lasce a společenství lidi, kteří te obklopuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.19 14:07

Tak by me zajimalo, jak to se zakladatelkou diskuze dopadlo.

Mam pocit, ze jsem v obdobne situaci. Jsem v Rakousku uz sedmym rokem, skoro rok ted hledam praci, pokud jsem neco nasla, tak se tam jen zdravotne odrovnala. Do Rakouska jsme se stehovali, protoze jsme chteli, manzel je v pohode, ale me se nejak nedari. Praci nutne nepotrebuju, ale chci.

Je tady nekdo v obdobne situaci a zvazuje, zda dal hledat a zustavat kvuli detem nebo se vratit?

• Citovat
  • Upravit
4749
24.10.19 14:16
@Anonymní píše:
Tak by me zajimalo, jak to se zakladatelkou diskuze dopadlo.

Mam pocit, ze jsem v obdobne situaci. Jsem v Rakousku uz sedmym rokem, skoro rok ted hledam praci, pokud jsem neco nasla, tak se tam jen zdravotne odrovnala. Do Rakouska jsme se stehovali, protoze jsme chteli, manzel je v pohode, ale me se nejak nedari. Praci nutne nepotrebuju, ale chci.

Je tady nekdo v obdobne situaci a zvazuje, zda dal hledat a zustavat kvuli detem nebo se vratit?

Jsi tam sedmym romem a s praci ses odrovnala? Jak jsi na tom s nemcinou, jinym jazykem, kvalifikaci? Doma mas lepsi moznost uplatneni? Deti tam mate jak dlouho? My jsme tu druhym rokem a super, ja bych nemenila.. S praci problemy nemam, umim nj i aj a delam v mezinarodni firme, vse se odviji od jazyka a kvalifikace, pokud mas kvalifikaci, tak te brzdi jazyk a to neni problem, ne? Kdyz nepotrebujes pracovat, chod na kurzy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
24.10.19 14:25

No, pokud ses odrovnala s praci v Rakousku, to nevim jak bys dopadla v CR. Musis mluvit aby te nepovazovali za netahlo z vychodni EU. Proste se vecpat mezi mistnaky, pak si praci najdes raz dva. Teda to je ma zkusenost. Ja byla vsude spoko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.19 14:26
@astoret
@astoret píše:
Jsi tam sedmym romem a s praci ses odrovnala? Jak jsi na tom s nemcinou, jinym jazykem, kvalifikaci? Doma mas lepsi moznost uplatneni? Deti tam mate jak dlouho? My jsme tu druhym rokem a super, ja bych nemenila.. S praci problemy nemam, umim nj i aj a delam v mezinarodni firme, vse se odviji od jazyka a kvalifikace, pokud mas kvalifikaci, tak te brzdi jazyk a to neni problem, ne? Kdyz nepotrebujes pracovat, chod na kurzy..

Ano, jedine k cemu jsem se dostala byla prace v obchode u zeleniny a ovoce, krcni pater jsem si odrovnala. Jsem na takovem miste, kde o cizince nestoji. Kde jsi?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová