Otec unesl dceru za hranice ČR

9
21.5.18 10:27

Otec unesl dceru za hranice ČR

Dnes je to již druhý měsíc, kdy čekám na svou dceru, kterou mi po osmiletém soužití v ČR, unesl její otec, Němec. Je tu nějaká spřízněná duše, která prochází stejným trápením?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33736
21.5.18 10:34

@Linn77 Uf, to je síla. Ona se narodila tady a on jí unesl do německa? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
21.5.18 11:15

Ano, a nemůžu si jí ani vzít zpět, protože musím čekat na soud… kdybych ji od tamtud odvezla, zažaloval by mne zase on a bylo by to pořád dokola… blbý je, že je tatínek manipulátor a malou tak zpracoval, že musí být ráda za to, jak to teď je… spokojená se školkou, spokojená s jeho novým „hrozným“ bytem… spokojená bez mámy… Po třech týdnech zoufání mi ji dal k telefonu… je z ní studený psí čumák a já tu roním slzy a bojím se, že už ke mě nebude chtít jít… přitom pšt let (od narození) žila v Čechách… a její otec mě tím chce také zmanipulovat a chce, abych se za ním přestěhovala do ciziny a nechala tu svoje další dvě děti z předchozího manželství… jsem zničená a to čekání na nějaké rozhodnutí soudu je ještě horší… navíc se musím hájit před německým soudem bez právníka a bez pomoci… sama v cizí zemi, ale bojovat budu až do konce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33736
21.5.18 11:18

@Linn77 Jestli se dcera narodila tady tak je divné že se to neřeší jinak. Jako otec si jí mohl odvézt pokud jí nemáš svěřenou do výhradní péče ale za hranice? Musí to být těžké, moc ti držím palce aby se to vyřešilo co nejdříve :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
21.5.18 11:19

To je holt daň za to mít dítě s cizincem, na takové věci se musí myslet už od začátku, nebo si automaticky všechny češky myslí, že když se rozejdou tak dítě bude v česku a otec ať si to nějak zařídí a navštěvuje ho? neomlouvám tím nějaké unesení, i když bůhví jak to bylo?! ale známá si taky vzala cizince a teď se chudák diví proč se s ním nemůže rozejít, kvůli toho že by přišla o dítě… a to máš ještě dvě další děti jo, to je docela husté

• Citovat
  • Upravit
1060
21.5.18 11:21

@Linn77

Proc bez pravnika a bez pomoci? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
21.5.18 11:26

Daň to je, zabránit se tomu nedalo, ale naštěstí je to vedené u soudu jako únos a šanci na vrácení mám… měli jsme tu postavený domek a nečekala jsem, že tak rychle opustí Čechy a navíc, že mi unese dítě bez jakéhokoliv varování a to je „sviňárna“ - nebo se mýlím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
21.5.18 11:27

@Linn77 kontaktovala jsi ://www.umpod.cz

Malou mas sverenou do pece? Je obcanka CR?

Ja bych na Tvem miste naoko souhlasila s jeho podminkou, sla tam a po cca dvou tydnech, kdy by jsi si dceru zase ziskala bych regulerne frnkla. Obzvlast pokud ma mala trvaly pobyt v CR. Ale je to ciste nepravnicka rada.

Příspěvek upraven 21.05.18 v 11:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
@Linn77 píše:
Ano, a nemůžu si jí ani vzít zpět, protože musím čekat na soud… kdybych ji od tamtud odvezla, zažaloval by mne zase on a bylo by to pořád dokola… blbý je, že je tatínek manipulátor a malou tak zpracoval, že musí být ráda za to, jak to teď je… spokojená se školkou, spokojená s jeho novým „hrozným“ bytem… spokojená bez mámy… Po třech týdnech zoufání mi ji dal k telefonu… je z ní studený psí čumák a já tu roním slzy a bojím se, že už ke mě nebude chtít jít… přitom pšt let (od narození) žila v Čechách… a její otec mě tím chce také zmanipulovat a chce, abych se za ním přestěhovala do ciziny a nechala tu svoje další dvě děti z předchozího manželství… jsem zničená a to čekání na nějaké rozhodnutí soudu je ještě horší… navíc se musím hájit před německým soudem bez právníka a bez pomoci… sama v cizí zemi, ale bojovat budu až do konce

pokud žila tady, tak přeci jí vzít zpátky do jejího bydliště není únos. na soud čekat nemusíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14955
@Doe_Jane píše:
To je holt daň za to mít dítě s cizincem, na takové věci se musí myslet už od začátku, nebo si automaticky všechny češky myslí, že když se rozejdou tak dítě bude v česku a otec ať si to nějak zařídí a navštěvuje ho? neomlouvám tím nějaké unesení, i když bůhví jak to bylo?! ale známá si taky vzala cizince a teď se chudák diví proč se s ním nemůže rozejít, kvůli toho že by přišla o dítě… a to máš ještě dvě další děti jo, to je docela husté

Ty jsi tak se vším rychle hotová, „obdivuju“ tě tady už delší dobu. Nepřemýšlela jsi, že by jsi svou dokonalost využila a otevřela sis poradnu? Mohla by se jmenovat: Jste ve srač. ách? Dostanu vás do větších. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
21.5.18 11:32

Nejsou peníze.. jsem sama s ještě dvěma dětmi… práci mám, ale mám se co otáčet… pomáhá mi OSPOD, UMPOD, Intervenční poradna… lidi jsou zde, a snaží se pomoci… je tu naštěstí i úmluva ČR podepsaná v Haagu a řeší se v ní právě tyto únosy a ochrana dětí… vždy jde o dítě a jeho dobro. Ale on si jen tak užívá své domoviny a naší dcery a já tu lítám po úřadech a trápím se a on si jen čeká, až za ním dojdu a budu mu vlastně líbat ruce, za to, že mi umožnil sejít se na dva dny s dcerou?

Jinak pracuji na bezplatném právnickém zastoupení v Německu.. ale musíte prokázat úplně vše.. i jestli nemáte zlatý zub v puse či drahou kočku… což nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
21.5.18 11:33
@Kfětoslava píše:
Ty jsi tak se vším rychle hotová, „obdivuju“ tě tady už delší dobu. Nepřemýšlela jsi, že by jsi svou dokonalost využila a otevřela sis poradnu? Mohla by se jmenovat: Jste ve srač. ách? Dostanu vás do větších. :palec:

dobrý nápad, mohli by mi za to platit, otevřela bych si i poradnu ohledně toho jestli je nebo není dušíček na testíku a od těch zoufalek vybírala velké prachy za to že jim dám trošilinku naděje :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
rokris
21.5.18 11:34
@Kfětoslava píše:
Ty jsi tak se vším rychle hotová, „obdivuju“ tě tady už delší dobu. Nepřemýšlela jsi, že by jsi svou dokonalost využila a otevřela sis poradnu? Mohla by se jmenovat: Jste ve srač. ách? Dostanu vás do větších. :palec:

Tak ona je to pravda. Jenomže to už zakladatelce teď opravdu nepomůže.

• Citovat
  • Upravit
14955
21.5.18 11:34
@Doe_Jane píše:
dobrý nápad, mohli by mi za to platit, otevřela bych si i poradnu ohledně toho jestli je nebo není dušíček na testíku a od těch zoufalek vybírala velké prachy za to že jim dám trošilinku naděje :mrgreen:

O dušíčku nemluvím. Mluvím o tom, že jsem tu od tebe ještě nepřečetla jedinou laskavost, chodíš si tady jen kopnout, ale což o to, lidi jsou různé, když tě to těší :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
21.5.18 11:35

@Linn77
A jste manželé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová