Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@ljt To bydlení určitě najdeš, je ne tak rychle. Ale upřímně, to jak jsi tu psala, že když nebudeš mít nedejbože prachy, s bankou se nedohodneš, ale s majitelem bytu to nějak půjde, je přesně to, čemu se chce většina majitelů bytů vyhnout - plačící samoživitelka, která brečí, že živí tři děti, přišla o práci a chlap/i jí neplatí (přeci nás nevyhodíte na ulici?!) ![]()
V ČR je silná ochrana nájemníků, což se obrací proti těm nejslabším skupinám, jimž nikdo nechce pronajímat, protože vymahatelnost nulová. Problematický nájemník může bydlet tři měsíce zdarma a co si na něm pak vezmeš, když nic nemá. A ještě ti byt může vybílit exekutor a ty se budeš někde tahat o vybavení s vylučovací žalobou.
@Bábrdl píše:
@ljt To bydlení určitě najdeš, je ne tak rychle. Ale upřímně, to jak jsi tu psala, že když nebudeš mít nedejbože prachy, s bankou se nedohodneš, ale s majitelem bytu to nějak půjde, je přesně to, čemu se chce většina majitelů bytů vyhnout - plačící samoživitelka, která brečí, že živí tři děti, přišla o práci a chlap/i jí neplatí (přeci nás nevyhodíte na ulici?!)V ČR je silná ochrana nájemníků, což se obrací proti těm nejslabším skupinám, jimž nikdo nechce pronajímat, protože vymahatelnost nulová. Problematický nájemník může bydlet tři měsíce zdarmaa co si na něm pak vezmeš, když nic nemá. A ještě ti byt může vybílit exekutor a ty se budeš někde tahat o vybavení s vylučovací žalobou.
Déle, když v tom umí chodit ![]()
@Bábrdl píše:
@ljt To bydlení určitě najdeš, je ne tak rychle. Ale upřímně, to jak jsi tu psala, že když nebudeš mít nedejbože prachy, s bankou se nedohodneš, ale s majitelem bytu to nějak půjde, je přesně to, čemu se chce většina majitelů bytů vyhnout - plačící samoživitelka, která brečí, že živí tři děti, přišla o práci a chlap/i jí neplatí (přeci nás nevyhodíte na ulici?!)V ČR je silná ochrana nájemníků, což se obrací proti těm nejslabším skupinám, jimž nikdo nechce pronajímat, protože vymahatelnost nulová. Problematický nájemník může bydlet tři měsíce zdarma a co si na něm pak vezmeš, když nic nemá. A ještě ti byt může vybílit exekutor a ty se budeš někde tahat o vybavení s vylučovací žalobou.
To je naprosto přesně řečeno a v podstatných souvislostech.
@kate02 píše:
Mě by zajímalo, kolik z těch, co tady zakladatelce radí, ať je do většího bytu, radí v diskuzích o sociálních dávkách stylem „běžte do menšího“, „3+1 je zbytečnej luxus, když na to nemáte“, atd. atd.tady někdo hledá 2+1 nebo 1+1, aby danej byt byl v jeho finančních možnostech v podstatě ti samí lidi tady píšou „Byt 1+1 je pro 4 lidi malej“, „Sháněj něc většího, ať působíš věrohodně“… Není to trochu schizofrenie?
Je snad rozdíl 1+1 a 3+1, ne? 1+1 je prostě fakt malý.
A @ljt s 5+1 zase přehání!
Děkuji, jo tom inzerátu vim už je tam hodně dlouho ale jej se píšeje to nnájem ve inkasa takženutno k tomu ppřipočíst další cca 3000.a to už opravdu me možnosti převyšuje. A o tom ze se da s majitelem nějak dohodnout jsem tak opravdu nemyslela možná jsem to jen blbe napsala. myslela jsem tím spis ze když náhodou nebudu mít na zaplacení nájmu prostě se odstěhuju třeba jen provizorněke kkamarádce atd.(rozhodne by me tedy ani ve snu nenapadlo bydlet zadarmo)ale kdybych mela hypotéku ta nyvh se musela stěhovat a ještě k tomu mela na krku obrovský dluh.tak nějak jsem to myslela. ![]()
@ljt píše:
Děkuji, jo tom inzerátu vim už je tam hodně dlouho ale jej se píšeje to nnájem ve inkasa takženutno k tomu ppřipočíst další cca 3000.a to už opravdu me možnosti převyšuje. A o tom ze se da s majitelem nějak dohodnout jsem tak opravdu nemyslela možná jsem to jen blbe napsala. myslela jsem tím spis ze když náhodou nebudu mít na zaplacení nájmu prostě se odstěhuju třeba jen provizorněke kkamarádce atd.(rozhodne by me tedy ani ve snu nenapadlo bydlet zadarmo)ale kdybych mela hypotéku ta nyvh se musela stěhovat a ještě k tomu mela na krku obrovský dluh.tak nějak jsem to myslela.
Hypotéka je zcela nereálná, to je přece jasné. Snažíme se Ti jen vysvětlit, že tolik lidí v garsonce nebo 1+1 je pro pronajímatele ne příliš stravitelné,2+1 by už vypadalo věrohodněji. Samozřejmě je však nutné vzít v úvahu, že jsou i ti, kteří z osobních důvodů byt nepronajmou vícedětné rodině.
@Burj Chalifa
On není problém jen děti, ale i jen jeden rodič (= jeden příjem).
@ljt V lokalitách, kde pátráte, jsou byty i pronájmy děsně drahé. Zkuste najít něco (podle místa pracoviště), kde je to levnější.
A já se to snažím chapat. Jenže mi ještě nikdo kdo rika ze je špatně do jak malého bytu chci jít neporadil co jiného mám dělat
L než to ze to budu prostě zkoušet dal a doufat UE se povede.Mo a taky znobu říkámze hhledam spis tu 2+1 ale vzhledem nedostatku bytu když bude 1+1 žák se nebude dat nic ddělat..
@zvidavajanca píše:
@Burj Chalifa
On není problém jen děti, ale i jen jeden rodič (= jeden příjem).
Já vím, je to pro pronajímatele neatraktivní a riziková kombinace. Upřímně za sebe říkám, že já bych byt v tomto případě nepronajala.
Praci mám v Boskovicích a hledám např. V Jevíčku oOpatovicích atd.
@ljt tady byste se mohli vejít
@blecha72 píše:
@ljt tady byste se mohli vejíthttp://www.sreality.cz/…y/2313736284
http://www.sreality.cz/…-/2492063836
To už bude daleko… Pokud pomáhá ještě mámě na vozíku, tak jí to finačně vyjde ještě hůř, než nějakej dražší byt u nich…
Navíc v těch Ivanovicích za to chce přes 16 tisíc
při 6 lidech je cena 2800 na osobu, při 7 2540. V Poličce zas ještě plus energie… ![]()
@zvidavajanca píše:
Je snad rozdíl 1+1 a 3+1, ne? 1+1 je prostě fakt malý.
A @ljt s 5+1 zase přehání!
Zakladatelka psala, že shání 1+1 nebo 2+1.
Větší byt neutáhne… ![]()