Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny maminky,
Prosím o radu, mam v posledních dnech problém usnout bez male v posteli. Mala má pět měsíců, po koupání a papání ji ukládám do postýlky, když se pak v noci budí na krmení beru si ji k sobe do postele a spím/spime dal. Je to tak čtrnáct dni co nemůžu usnout, a to i když jsem unavena, většinou se jen prevaluji a čekám az se mala vzbudí, jakmile ji mam u sebe v posteli spím okamzite. Nevím co s tim. Nějaké rady…?
@Daluska tak si ji k sobe opatrne prendej, kdyz jdes spat. Nebo ji uspi u sebe v posteli a pak si k ni jen lehni, tak to delam ja.
Nevim, co cekas za radu. Já jsem byla vždycky ráda, když jsem mohla pár hodin v kuse spát, takže pro mě jasná volba.
Moje dítě spí s námi od mala, je hodně kontaktní a oba se vyspíme lépe. Já nevstávám několikrát za noc k postýlce a piškot se sám přítulí a nebudí se…
Bojim se aby pak na to nebyla moc zvykla spat v posteli…a nebo spis abych do budoucna Já s tim neměla ještě větší problém vzdát se spaní sni, je to snad jen dočasný „jev mateřských pudů“
![]()
@Daluska žádné rady nemám dcera se mnou spí skoro od narození v posteli a v srpnu jí bude 5 mě to vůbec nevadí ba naopak mám ráda když se k ní přitisknu a cítím její teplou ručku pokud to nevadí tobě tak bych to neřešila ![]()
@Daluska píše:
Bojim se aby pak na to nebyla moc zvykla spat v posteli…a nebo spis abych do budoucna Já s tim neměla ještě větší problém vzdát se spaní sni, je to snad jen dočasný „jev mateřských pudů“![]()
Resim vzdy jen aktualni situaci
my se obe vyspime nejlip v jedne posteli, do puberty s nami spat nebude
@loulek píše:
@Daluska žádné rady nemám dcera se mnou spí skoro od narození v posteli a v srpnu jí bude 5 mě to vůbec nevadí ba naopak mám ráda když se k ní přitisknu a cítím její teplou ručku pokud to nevadí tobě tak bych to neřešila
Mam stejny nazor. Samozrejme jako bezdetna jsem ho mela uplne opacny ![]()
@Daluska Poradím to samé co ostatní, vezmi ji do postele hned, jestli si zvykne, tak z toho zvyku zase vyroste
Mě se taky spí lépe společně, už v porodnici jsem měla potřebu brát si miminko do postele ![]()
Nevidím v tom žádný problém. Vždyť je to krásné, když má matka pořád ještě mateřský instinkt a nemá potřebu dát dítě co nejdál od sebe.
Mně se spalo naopak nejlépe, když malý spal ve své postýlce, takže jsem si to také tak zařídila.. pokud ty to cítíš takhle, vezmi si ji k sobě a neřeš ![]()
Co já bych za to dala kdyby Nelča chtěla aspoň jednu jedinou noc spát se mnou ![]()
@nela812 píše:
Co já bych za to dala kdyby Nelča chtěla aspoň jednu jedinou noc spát se mnou
Presne… synator si to taky hned straduje smer vlastni postylka… ![]()