Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Klávesa289 píše: Více
cetla jsem, ze to je tak. Ze kolace maji malo naplne, tak jsou lehci a proto se ti to seka.
Mně se to seká i u balených věci typu sýr nebo oříšky. A pak se ještě s účtenkou dohadují se závorou, aby mě to pustilo ven. Lidl mě zavedením samoobslužných pokladen naučil nakupovat z 90 procent na Rohlíku. Beztak tam mají půlku věci levnějších.
Taky se mi stalo, v Lidlu jsem mimo jine brala čtyři nějaké větší plněné koblihy a vzala jsem k tomu tu ozdobnou krabičku. Zadala jsem pečivo, naklikala přichute, počty, pipla krabičku, vše sbalila, odešla a na uctence jsem zjistila, že tam mam jen krabičku a ne ty koblihy. Doteď nechápu, ale je to obchod,.co mám docela daleko a stavila jsem se tam náhodou,.tak jsem tam zpět kvůli 90kc nejela. Hlavně klid, na žádné nástěnce se neobjevis
Mně se to nedávno stalo v Albertu, u pečiva jsem zadala 2 místo 3 kusů a položila jsem to na váhu a nic nehlásila, normálně započetla ty dva kusy. Ale všimla jsem si toho hned, tak jsem zavolala pokladní a ta to opravila. Bylo to pár korun, ale nevěděla jsem, co se stane, jestli ta pokladna něco neudělá třeba po zaplacení.
Jinak mám teda se samoobslužnými pokladnami dobré zkušenosti, vždycky fungovaly dobře, načítaly a počítaly všechno správně.
Já bych tam došla a tu věc doplatila. Ne kvůli kamerám, ale prostě kvůli sobě. Ale já jsem Mirek Dušín, no.
Jinak u nás v Albertu je jedna řada samoobslužných pokladen bez váhy, tak vždycky čekáme na ně, protože se to dá rovnou odebírat v průběhu markování. ![]()
Neřeš
nikdo na to zpětně nepřijde, snad jen, kdybys to tam dělala pravidelně a měli nějaké podezření ![]()
Taky jsem nedávno odešla z Alberta s jednou kaiserkou zdarma, protože jsem to blbě natipovala, dokonce to hlásilo i chybu, ale týpek mi to na dálku jen odkliknul a jelo se dál, vůbec si to nepřišel zkontrolovat a já si toho všimla taky až doma
Jakože, na jednu stranu mě hryzalo svědomí, ale na druhou? Fakt si myslíš, že někomu to rve žíly? Počítá se s tím, i při inventurách, pracovala jsem v obchodě. Takže si užij věc zadarmo, ale nedělej si z toho koníček, protože dřív či později by na to přišli ![]()
Je to divne, ze nehlasi vaha. Jinak ja nesnasim lidl, uz nekolikrat mi to hlasilo problem v taškové zóně. Vubec nevim, co to může zpusobovat, ale serankuji me s tím.
Když dám zaplatit, tak se na obrazovce pokladny objevi seznam mého nákupu, tak to prohlédnu, jestli tam mám všechno a pak teprve kliknu na ikonu platební karty.
Na samoobslužkách se dá poměrně dobře krást.
Aby fungovaly dobře tak musí mít v systému zadanou váhu, ale to se procesně dělá až po pár dnech po zavedení do výroby. U sezonního zboží nebo limitovaného na konkrétní dny jako jsou třeba sladkosti na velikonice či mikuláše se to nedělá skoro nikdy, takže když to nenamarkujete a dáte rovnou na váhu tak nikdo neví.
@HornyHippo píše: Více
ale vaha zase jeci, ze se ji t
am objevilo neocekavane zbozi!
Stalo se mi taky, s balením borůvek, přes tu pokladnu to šlo, kód se asi nechytl, neřvalo nic. Přišla jsem na to doma, když jsem tak cestou přemítala, jestli jsem neplatila nějak málo. Chtěla jsem tam jít taky, protože to je obchod, kam chodím často, nakonec jsem to uzavřela tak, že mi to bude sebráno zas někde jinde ![]()
@Alice180 ver mi, ze tohle dela spooousty lidi. By ses divila co vse je v obchode mozne ![]()
@HornyHippo píše: Více
Ty jo, ještě že jsem Mirka Dušínová a neudělala bych to. Ani by mi to pak nechutnalo.