Neočkování a vtipné hlášky pediatrů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6902
15.3.13 21:42

Ne, to není vtipné, jen mi to přišlo do mailu, tak to předávám dál. Spíš mi je z toho na :poblion: :poblion:
 http://www.babyonline.cz/…sic-ockovani

Propaganda jako sviňa. Naštěstí to nemá moc velkou čtenost, zdá se mi, třeba tam je dotazník, zda očkujete a co očkujete, kde odpovědělo 53 mamin a to je ta stránka už aspoň týden stará. Tak jestli chcete, tak tam hlásněte za neočkovače, ať vědí, že nejsme tupouni, co je budou věčně poslouchat (žádné nežádoucí účinky, možno očkovat při zvýšené teplotě, odklad rovná se týden až 14 dnů). Prostě :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
15.3.13 21:44

@rychnov3 to jsem taky dostala a jak jsem si přečetla nadpis, tak jsem to hned smazala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
27.3.13 07:39

Ahojky holky, můžete mi prosím některá poradit peditra, co nemá problém s negat. rev. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
27.3.13 09:05

@marca46 Musíš napsat, ve kterém městě, a pokud jsi z Prahy, tak ve které části ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
27.3.13 09:16

@rychnov3 jsme z Dačic okr. Jindřichův Hradec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mariannnka
27.3.13 18:24
@marca46 píše:
@rychnov3 jsme z Dačic okr. Jindřichův Hradec

písni mi do zpráv, možná bych věděla :)

• Citovat
  • Upravit
32
13.4.13 14:17

Ahoj prosím nevíte některá jak dlouhá může být doba pro přeočkování mmr? A jenom dítě vám nevezmou do školky když není přeočkované, nebo stačí 1. dávka, já mám dvojčata 18. měs. a hodlám teda očkovat až po 2 roce jestli vůbec, ale tak se ptám.
A jinak hláška :-)- vy chcete očkovat až po 2. roce? víte jak se rozmáhají zarděnky mezi adolescentama a hlavně sportovcema abyste něco nechytli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
13.4.13 14:36
@zebratko píše:
Ahoj prosím nevíte některá jak dlouhá může být doba pro přeočkování mmr? A jenom dítě vám nevezmou do školky když není přeočkované, nebo stačí 1. dávka, já mám dvojčata 18. měs. a hodlám teda očkovat až po 2 roce jestli vůbec, ale tak se ptám.
A jinak hláška :-)- vy chcete očkovat až po 2. roce? víte jak se rozmáhají zarděnky mezi adolescentama a hlavně sportovcema abyste něco nechytli…

U MMR je stanovena pouze spodní hranice, kdy se ma začít očkovat a to 15 měsíců. Takže už tuto dávku můžeš legálně beztrestně odkládat, preockovani nevím, ale u hexy posilujici davky je to rok. Jestli vemou děti do MŠ s jednou dávkou mmr v podstate záleží na pediatrovi, zda potvrdí přihlášku. Nekteré MŠ chtějí podrobný výpis očkováni, nekteré jen potvrzeni, že je díte naockovano a zdravotně způsobilé. Obecně jedna dávka BY MĚLA stačit pro přijetí do MŠ. Zalezi, jak se k tomu postavi pediatr a skolka. Pokud věris tomuto očkováni nebojis se nezadoucich ucinku, můžeš nechat děti očkovat těsně před vstupem do MŠ. Bohužel na tuto vakcínu jsou vážné reakce. Ale to i na hexu. Je to těžké rozhodování.

• Citovat
  • Upravit
474
14.5.13 22:01
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
14.5.13 22:18
@Denyska22 píše:
http://www.joj.sk/…-tv-joj.html od 3 minuty

Je to smutné, ale tyto vakcíny proti alergii jsou asi trošku něco jiného než klasické očkování nebo se mýlím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
14.5.13 22:47

No, dostal analfaticky sok, nevim jak se to pise presneji a to je snad jako nu i u vakcin pro deti, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
20.5.13 11:29

Náš mudr. chce podepsat negativní revers ohledně očkování proti zarděnkám, spalničkám a příušnicím.
Prý si do 20 měsíců dcery máme rozmyslet, zda to očkovat budeme nebo ne a dle toho buď naočkovat nebo podepsat jejich jakýsi formulář, který jsem zatím ani neviděla.
Mám pocit, že nás někam tlačí, i když to není nutné. Říkali jsme mu, že tohle očkování přesuneme do věku před pubertou…
Navíc se na té prohlídce furt vracel k tomu, že jinak jsme očkovaný ve schématu 2+1…nehledě k tomu, že se nám po té poslední dávce zřejmě „spustil“ ekzém. Na kožním nám řekli, po té, co jsme jim sdělili, že nikdo z rodiny atopický ekzém nemá, že to tedy malá nemá „dané geneticky“, ale „vrozené“. Na mou otázku „jak to, že to má vrozené, když do 13. měsíce měla kůži v naprostém pořádku“ mi bylo zodpovězeno, že „k tomu má prostě vrozené dispozice a až časem se jí to spustilo“. Nicméně ve zprávě z kožní máme uvedeno, že se to objevilo po očkování…

Další dítě chci nechat naočkovat nejdříve po druhém roce věku a ještě hodně budeme zvažovat, co z těch šesti nemocí všechno ubereme…

Máte někdo zkušenosti s podepsáním/formulováním papíru o odkladu očkování proti těm dětským nemocem? Nechci podepisovat, že něco odmítám, když jsme se bavili s mudr. o odkladu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
denyska22 alias jaja
20.5.13 11:40

Napis mi email, mam od holekkrasny nmegativni revverz, kde jen posunujes zatim :)

• Citovat
  • Upravit
3540
20.5.13 11:44

@LuciKo já ho podepsala a taky jsme se bavili jen o odkladu.. ale neboj to neznamená že ho nemůžeš časem nechat doočkovat.. jen se dr. chrání protože on vás na očkovat MUSÍ.. ale vy můžete odmítnout o nic víc nejde já synka budu očkovat před nástupem do školky pokud to půjde.. protože teď jsem těhotná a s malým miminkem tohle očkovat taky nechci takže neboj není to tak že by vás už nenaočkoval nikdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
20.5.13 11:54
@Denyska22 alias jaja píše:
Napis mi email, mam od holekkrasny nmegativni revverz, kde jen posunujes zatim :)

muzu take poprosit o zaslani reversu na zoly. lee@seznam.cz my budem ve ctvrtek odkladat hexu :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek