Neočkování a vtipné hlášky pediatrů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
293
18.4.15 13:41

Nasla jsem tuto diskuzi a hned jsem si vzpomnela, co mi Mudr.rekl,kdyz jsem se mu oznamila, ze si nejsem storpocetne jista, jestli ockovat. Milym hlasem a neznym úsměvem mi povida:Tak to na Vas budu volat socialku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
19.4.15 21:44

očkovat nebo ne ?

Ahoj holky, sice rodím až v srpnu, zajímalo by mě jaký je Váš názor na dnešní očkování? Můj manžel a jeho velmi dobrý kamarád se zajímají o tohle téma hodně… ten kamarád se dokonce připojil do jakési skupiny, kde jsou maminky s dětmi, které trpí nějakými závažnými nemocemi na základě toho, že byly očkované. Můj manžel je zcela proti očkování v takhle útlém věku. S tím kamarádem si nastudovali různé materiály, zákony a vyjádření doktorů na různých kongresech. Jak je možné, že u nás je letos povinné očkováni proti 16 nemocem a od příštího roku 18? NA Slovensku, v Maďarsku a Polsku je to taky nějaký šílený číslo ale pod 10. Ve zbytku evropských zemí je to kolem 2-3… proč teda tady musíme očkovat děti proti tolika nemocem? Podle toho co si můj manžel nastudoval, tak tady v ČR je 30% očkovaných nemocných na základě očkování (autismus a jiné..) a je to prokázané! Samozřejmě máme supr zákony! Musíš očkovat a zodpovídáš za to… Já se bojím rozhodnout, nevím zda je to špatně nebo dobře, asi bych dítě v prvním roku neočkovala. Třeba později a jen něco? No fakt nevím. Jaký na to máte holky názor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
19.4.15 22:07

@ZemanovaK Na tenhle dotaz je vhodnější diskuse https://www.emimino.cz/…te-se-56611/. Holky ví hodně, rády poradí. Tady mají být vtipné hlášky.
Povinně se očkuje proti 9 nemocem. Šest je v Hexavakcíně a 3 v MMR. Prevenar a rotaviry povinné nejsou, ani plané neštovice, TBC. Víc mě nenapadá. Nebo jsi myslela počet dávek? Do jakého věku?
Samozřejmě očkování může mít nežádoucí účinky, máš čas studovat, co u tebe převáží: strach z nemocí nebo strach z očkování. Můžeš zvolit alternativní vakcíny, jiné očkovací schéma, leccos odložit nebo neočkovat vůbec, tam s vědomím možných postihů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
19.4.15 22:09

@LucaLuca díky za odkaz ;-) no nevím jak to manžel spočítal, i tak je to hodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
19.4.15 22:12

@ZemanovaK : No je jasny, ze za tim, ze v Cechach se ockuje proti tolika nemocem, stejne jako v nekterych dalsich postkomunistickych zemich (cti: zemi s tvrdym kapitalismem a bez ochrany proti lobby farmaceutickych spolecnosti), neco bude. Ja ziju ve Francii, tady je povinne jen di-te-pe. Zloutenku typu B nemusim mit ani jako nezdravotnicka profese ve zdravotnictvi (kvuli kontaktu z krvi je pro zdravotniky povinna), V Cechach se ovsem tahle vakcina, ktera je spatne snasena, povinne dava miminkum. Hm :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
19.4.15 22:30

@AnnaF Děkuji za info! zajímájí mě osobné zkušenosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
19.4.15 22:44

@ZemanovaK : Jenze blby mas to, ze pokud budes chtit mit dite v Cechach a budes chtit, aby slo jednou do skolky, tak to povinny dat musis a treba zrovna ta zloutenka v cechach povinna je. Jinak je pak nejlepsi najit doktora, ktery je k ockovani kriticky (tj. premysli), nema vybaveni ordinace zaplacene farmaceutickyma spolecnostma a v cekarne letacky s reklamami na jejich produkty, a tedy vam doporuci, co je pro vase dite vhodny z hlediska jeho zdravotniho stavu. U zdravych donosenych deti vyrustajicich v beznem prostredi bych se pak vyhnula vsem „novinkam“ typu plane nestovice a rotaviry (mimochodem, tahle vakcina byla zdrojem velkeho skandalu ve Francii minuly mesic, na emiminu mi tu pritom na tuhle vakcinu furt blika reklama…).

No, ale uz tu nebudu plevelit diskuzi, hodne stesti :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
26.1.20 22:18

No tak doufám, že teď jsou na sebe všechny ty neočkující maminky právem hrdé. Kolektivní imunita hromadně selhává a první na řadě půjdou ti, kteří očkovaní nejsou. Tohle je šílená nezodpovědnost nejen vůči dětem, ale i zbytku společnosti. Jsem zvedavá, jestli svoje dítě také nenecháte očkovat, až se z koronaviru stane větší průšvih než teď a očkování bude povinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37230
27.1.20 13:18
@Létavice1992 píše:
No tak doufám, že teď jsou na sebe všechny ty neočkující maminky právem hrdé. Kolektivní imunita hromadně selhává a první na řadě půjdou ti, kteří očkovaní nejsou. Tohle je šílená nezodpovědnost nejen vůči dětem, ale i zbytku společnosti. Jsem zvedavá, jestli svoje dítě také nenecháte očkovat, až se z koronaviru stane větší průšvih než teď a očkování bude povinné.

https://www.emimino.cz/…cesku-utoci/

A jsem zvědav, co teď vypotíš a jestli napíšeš, kolikrát jsi se v dospělosti dala přeočkovat! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9494
27.1.20 13:57

@Létavice1992
Mohla bys nám prosím vysvětlit, co má ten čínský virus společného s neočkujícími matkami? Ty jsi tak zfanatizovaná, že bys útoky na neočkující matky nacpala i do diskuze o stavebním spoření, co?
Mmmch, než vyplodí nějakou vakcínu na ten jejich virus, tak to už bude dávno pryč, tak to tolik nežer.
A představ si, že u nás na základce řádí černý kašel, je tam několik případů, rozesílali nám to na bakaláře. A víš kdo onemocněl? Samí dospělí, učitelka, asistentka. Divný co? Čím to asi bude. A jestlipak ty a tvoje celá rodina a okolí jste přeočkovaní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
3.2.20 22:52
@Imane píše:
@peggy.sl Já sice očkuji, ale „vaše dítě umře“, tak to je fakt hustý :) :zed:

Vaše dítě umře zcela určitě, očkování jen zvyšuje šanci, že se toho dne nedožijete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
3.2.20 23:16
@ZemanovaK píše:
Ahoj holky, sice rodím až v srpnu, zajímalo by mě jaký je Váš názor na dnešní očkování? Můj manžel a jeho velmi dobrý kamarád se zajímají o tohle téma hodně… ten kamarád se dokonce připojil do jakési skupiny, kde jsou maminky s dětmi, které trpí nějakými závažnými nemocemi na základě toho, že byly očkované. Můj manžel je zcela proti očkování v takhle útlém věku. S tím kamarádem si nastudovali různé materiály, zákony a vyjádření doktorů na různých kongresech. Jak je možné, že u nás je letos povinné očkováni proti 16 nemocem a od příštího roku 18? NA Slovensku, v Maďarsku a Polsku je to taky nějaký šílený číslo ale pod 10. Ve zbytku evropských zemí je to kolem 2-3… proč teda tady musíme očkovat děti proti tolika nemocem? Podle toho co si můj manžel nastudoval, tak tady v ČR je 30% očkovaných nemocných na základě očkování (autismus a jiné..) a je to prokázané! Samozřejmě máme supr zákony! Musíš očkovat a zodpovídáš za to… Já se bojím rozhodnout, nevím zda je to špatně nebo dobře, asi bych dítě v prvním roku neočkovala. Třeba později a jen něco? No fakt nevím. Jaký na to máte holky názor?

Očkování je poměr rizik máte počet těžce poškozených nebo mrtvých dětí v důsledku nemoci pak to samé v důsledku očkování, aby mělo očkování smysl musí zabíjet mrzačit mnohem méně lidí než ty nemoci. Což ta technologie plní protože na očkování u nás u léta nikdo neumřel a počet trvale postižených v důsledku očkování je nízký jsou to jednotlivci. Takže čím méně očkujete tím větší riziko nesete. Třeba teď jste se neočkovala proti chřipce - nesete riziko potratu, které řádově přesahuje riziko očkování v těhotenství. To samé pokud se necháte očkovat v těhotenství proti černému kašli nebo meningitidě dítě se narodí s imunitou proti těmto nemocem a opět riziko očkování v těhotenství je řádově nižší než riziko pro novorozence - o tom je očkování není to 100% bezpečnosti to tam opravdu nehledejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37230
4.2.20 20:59
@Josef44 píše:
Očkování je poměr rizik máte počet těžce poškozených nebo mrtvých dětí v důsledku nemoci pak to samé v důsledku očkování, aby mělo očkování smysl musí zabíjet mrzačit mnohem méně lidí než ty nemoci. Což ta technologie plní protože na očkování u nás u léta nikdo neumřel a počet trvale postižených v důsledku očkování je nízký jsou to jednotlivci. Takže čím méně očkujete tím větší riziko nesete.

Demagogie! Je to poměr rizik z očkování vs. rizika následků nemoci krát pravděpodobnost onemocnění. A jelikož je pravděpodobnost onemocnění VŽDY menší než 1, a většinou velice výrazně, je výsledné riziko následků nemoci mnohem menší než samotné riziko následků nemoci!

Třeba u takové eboly, je riziko onemocnění u nás prakticky nulové, tudíž jsou skoro nulové i rizika následků onemocnění, takže riskovat očkovaní ne úplně bezpečnou vakcínou nemá smysl. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
4.2.20 21:17
@jege píše:
Demagogie! Je to poměr rizik z očkování vs. rizika následků nemoci krát pravděpodobnost onemocnění. A jelikož je pravděpodobnost onemocnění VŽDY menší než 1, a většinou velice výrazně, je výsledné riziko následků nemoci mnohem menší než samotné riziko následků nemoci!Třeba u takové eboly, je riziko onemocnění u nás prakticky nulové, tudíž jsou skoro nulové i rizika následků onemocnění, takže riskovat očkovaní ne úplně bezpečnou vakcínou nemá smysl. :cert:

Nene :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37230
4.2.20 21:52
@Baba píše:
Nene :mrgreen:

Jojo! :jazyk:

Nebo chceš tvrdit, že riziko nakažení ebolou u nás je 100%? Takhle blbá snad nemůžeš být ani Ty… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek