Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
nevím proč do ní jedete
řekla svoje pocity
kdyby byly pozitivní, jak to všem snažilkám přála atd, tak jí budete psát jaka je hrdinka a dostane div ne medaili
s těhulema se celkově nadělá
vsechny ty kojící fotky, jak je to přirozený tahat cecek všude a blablabla,ok, ale je přirozený i říct jak lidi dokaže nas.rat, že nemůže otěhotnět a všichni kolem jo.
Mě to pobavilo
Sama jsem to zažívala relativně krátce, i když se mi to tehdy zdálo nekonečné (rok a čtvrt a jeden potrat), ale byly ženy, u kterých mi jejich těhotenství vadilo a pak byla většina, kdy jsem to snášela v pohodě. Ovlivnit se to nedalo vůbec.
@Karleon píše:
Mě to pobaviloSama jsem to zažívala relativně krátce, i když se mi to tehdy zdálo nekonečné (rok a čtvrt a jeden potrat), ale byly ženy, u kterých mi jejich těhotenství vadilo a pak byla většina, kdy jsem to snášela v pohodě. Ovlivnit se to nedalo vůbec.
me tu vzdycky pobavi ty snažilky, co si stezuji, že jim to ale vubec nejde a pak z nich vypadne, ze se snazi asi dva mesice
![]()
jinak ja se tu asi tyden po potratu vyhybala takovym tem diskusim „snazilky brezen 2019“ btw vubec nechapu, proc na kazdy mesic maji novou diskusi?! ale pak uz jsem byla v pohode, takze mi ten zakl. uvidni prispevek prijde dost prestrelenej ![]()
@Pudloslava píše:
A co se jako té těhotné stane?
Hele těhule s dealerem kuchyní si nejspíš jen poklepali na čelo a vrhli na zakladatelku opovrzlivy pohled.
Tehule ma sympatie vetsinove spolecnosti.
Negativni emoce zpusobi jen negativni reakci. Je dospela, je nutne napadat slovne nekoho ciziho? Kohokoli? Navic nekoho, kdo ji nic neudelal. Myslim, ze neni. Je to jen projev nevyzralosti. Normalni to neni, to pak bude ucit svoje decko, ze je normalni slovne napadat cizi lidi. At je jeji situace jakakoli, ma se ovladat a svou nenavist ventilovat jinak.
My se snazili 1,5r. Doma jsem bulela jak zelva. A nikdy by me tohle nenapadlo.
A ja teda dost verim tomu, ze to co clovek vysila, to dostava. Proste zakon pritazlivosti.
@Verun83 píše:
Negativni emoce zpusobi jen negativni reakci. Je dospela, je nutne napadat slovne nekoho ciziho? Kohokoli? Navic nekoho, kdo ji nic neudelal. Myslim, ze neni. Je to jen projev nevyzralosti. Normalni to neni, to pak bude ucit svoje decko, ze je normalni slovne napadat cizi lidi. At je jeji situace jakakoli, ma se ovladat a svou nenavist ventilovat jinak.
My se snazili 1,5r. Doma jsem bulela jak zelva. A nikdy by me tohle nenapadlo.A ja teda dost verim tomu, ze to co clovek vysila, to dostava. Proste zakon pritazlivosti.
pod to se podepisuju. ![]()
@Pudloslava píše:
Hele těhule s dealerem kuchyní si nejspíš jen poklepali na čelo a vrhli na zakladatelku opovrzlivy pohled.
Nikdy nevíš. Mně v pátém měsíci řekla cizí ženská v krámě že jsem prdelata, protože do ní můj chlap prý málem vrazil, což nebyla pravda a já se ho zastala. Když jsem odvětila, že jsem těhotná, tak na mě rvala že i tak jsem prdelata. Měla jsem 58 kilo na 173 cm a po jejím vylevu jsem týden probrecela před zrcadlem
proto mi i ten zakladatelcin útok v tom studiu přijde přes čáru, ačkoliv zbytek plně chápu, prostě léčit si své trápení tak ze někomu jinému ho třeba zpusobim není košér ![]()
@Serpentini píše:
Nikdy nevíš. Mně v pátém měsíci řekla cizí ženská v krámě že jsem prdelata, protože do ní můj chlap prý málem vrazil, což nebyla pravda a já se ho zastala. Když jsem odvětila, že jsem těhotná, tak na mě rvala že i tak jsem prdelata. Měla jsem 58 kilo na 173 cm a po jejím vylevu jsem týden probrecela před zrcadlemproto mi i ten zakladatelcin útok v tom studiu přijde přes čáru, ačkoliv zbytek plně chápu, prostě léčit si své trápení tak ze někomu jinému ho třeba zpusobim není košér
Souhlasím, jedna věc je, mít nějaké pocity a ty ventilovat neškodným způsobem, třeba na emiminu
a druhá věc je, skutečně být hnusná na někoho, kdo navíc za nic absolutně nemůže ![]()
To první chápu, je to nápor na psychiku a upustit páru na netu nikomu neublíží, ale ta druhá verze je nepřijatelná, zvlášť vůči těhotné zmítané hormony ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý večer,jiná dnešní diskuze mě ponoukla k tomu založit téma, nad kterým už nějakou dobu přemýšlím.
PŘEDEM BYCH ALE CHTĚLA POŽÁDAT TY, CO BUDOU MÍT NUTKÁNÍ ZDE NAPSAT, JAK JSME STRAŠNÉ A JAK ONI SE SNAŽILI nebo NESNAŽILI X LET A NIC TAKOVÉHO NEMĚLI A BRALI TO V POHODĚ a podobné komentáře, aby se jich zdrželi. My je známe. Netřeba se opakovat. Díky. (a ano, i psychiatra/psychologa jsem navštívily)Holky, vy, co jste se stejně jako já x let snažily/snažíte a už vám z toho hrabalo, tohle je diskuze pro vás/nás.
Dítě už mám. Nedávno jsem potkala známou a přesně jako bych se viděla před lety, úplně mě přeletěla pohledem, jak kolem nás šla. Jako bychom tam nebyli. Muselo to hodně bolet, vím o ní, že jim to nejde roky..Úplně jsem to cítila.. a znala.
Tak jsem si vzpomněla, jak jsem to měla. Jak jsem nenáviděla rodinné oslavy, protože jsem věděla, že budou narážky.
Jak jsem pokaždé čekala, kdo další oznámí těhotenství.
Jak jsem vynechávala třídní srazy, pak už i návštěvy a oslavy.
Jak jsem nedostala práci, protože jsem vdaná a ve věku, kdy budu chtít dítě.
Jak jsem měla vztek na široké okolí a každou těhotnou co jsem potkala.
A ne, není to, že bych jim to nepřála, ale..Takže se pojďme anonymně asi teda..? vypovídat z něčeho, zač se teď třeba i stydíme, ale víme, jak strašný tlak to na psychiku je a že psycholog/čas/nemyslet
jsou houby platní.
Já jsem jednou seděla v kuchyňském studiu a se mnou těhotná a přesto že přišla po mě jí dal obsluhující přednost, aniž mi k tomu něco řekl a já ve vzteku řekla manželovi který volal kdy už půjdu, že mě předběhla stará a tlustá ženská tak, aby ona to slyšela (jestli to čteš, promiň)
Děkuji za vaše sdílení, anonym asi pochopitelný. Snad se tomuto hateři vyhnou, je to fakt citlivé téma a do hlavy nám nikdo nevidí, že jo.
Taky jste se přestaly stýkat s některýma kamarádkama, protože jste to prostě neunesly?
Já jsem to nezažila, ale muselo to být těžké. ![]()
@Pudloslava píše:
A tobě na tom nevadí nic? Že takhle někdo mluví o někom, koho vůbec nezná? To je snad o základech nějakého vychování a slušnosti. Je vidět, že je to dnešní norma
Mě to přijde nízké. Kdyby si tu nějaká, co nemůže mít děti stěžovala, že o ní někdo nahlas řekl, že je zapšklá neplodná, to by tu všichni praskaly oheň. Jak si to mohla dovolit.
@malá_holka píše:
nevím proč do ní jedeteřekla svoje pocity
kdyby byly pozitivní, jak to všem snažilkám přála atd, tak jí budete psát jaka je hrdinka a dostane div ne medaili
s těhulema se celkově nadělá
vsechny ty kojící fotky, jak je to přirozený tahat cecek všude a blablabla,ok, ale je přirozený i říct jak lidi dokaže nas.rat, že nemůže otěhotnět a všichni kolem jo.
Ano, takže trapně urážet cízi ženskou je cajk.
Dyť jo, to že se někdo neumí chovat je dnešní norma.
@alisekR píše:
Ano, takže trapně urážet cízi ženskou je cajk.Dyť jo, to že se někdo neumí chovat je dnešní norma.
ona jí to řekla osobně? ![]()
@Zoe1 určitě nikdo nechce „mít najednou druhé dítě“ proto, aby tě naštval, dítě přece není jen chvíli miminko, je to závazek na 18-26 let minimálně a stojí spoustu peněz a nervů, takže asi se rozhodli jít do druhého, ale těžko proto, aby tě naštvali ![]()
@malá_holka píše:řekla to před ní, aby to slyšela
ona jí to řekla osobně?
@stinga píše: řekla to před ní, aby to slyšela
ale já jsem přesvědčená, že kdo má v sobě tu zlobu, tak prostě nemůže otěhotnět, přes tu zlobu to nejde, protože ty ženské jsou celé sevřené , nejen v duši a srdci
je tu i jiná diskuse, kde jsem se o mém názoru docela utvrdila
tohle není problém jen těch co chtěj děcko a nejde to.to je problém společnosti
Já nečetla reakce, ale toto si myslím, že už neni o tzv. boletsti z toho , že nepřichází dítě, ale spíš povahou.
Já měla známou co nemohla otěhotnět a nemohla otěhotnět od 18 let do 37 let.. a můžu říct, , že takovou až negativní jsme ji nezažila.. ANo, určitě ji to trápilo to věřím, ale prostě taková nebyla..
Pak nečekaně po 20 letech otěhotněla. Po xx i umělcýáh a nějakých zásahů