Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@1jmeno já jsem určitě neplodná, mám to i na papíře, zlá nevím, to mi tu řeknou jiní. Můžu tady být, že? ![]()
@pe-terka píše:
@malá_holkaA tobě to vyhovuje? Pokud ne, tak to přece sama nedělámAspon já se o to snažím
Taky se mi to vždycky nepovede a vylítnu, ale až vychladnu, omluvím se
.
ale o mě se nebavíme
já reagovala na to, že do ní většina šla
snad se to dá pochopit.v diskuzích se tady uráží jedna báseň a pak si někdo dovolí být zlej na těhulku, nedej bože ji mimíska nepřát a zavidět avětšina se tu jde pos.rat a nejradsí by kamenovaly
vsak jí to i psaly, že ja zlà s proto nemůže otěhotnět
jako pradon ale ty woe
ťuk ťuk na hlavu ![]()
@Anna766 jj trochu jo
jako hlavne vim ze s lidma co maji nejake psychicke problemy je nutna uplne jina komunikace…nez tady nektere predvadi … nevidi grymasy dotycne jestli se nad tim povznesene bavi nebo je na tom tak ze ji to pritizi… a kdyz vyskoci za mesic z okna protoze ani po anonymni zpovedi na internetu nenajde utechu v sobe ani to nezjistite tak se vsechny zamyslete ze některé slova muzou jednoho jen urazit ale druheho srazit…ja mam dva nejblizsi kamarady uz mrtve…nikdo jim nenadaval, ale proc to rikam je to ze nikdy nevite ktere slova nekomu řeknete naposled, uz je zpatky nevemete kaceny!!!!! Když nekdo napise ze chodi na psychinu tak postrada smysl mu jeste s**at na hlavu ne ![]()
@Freesia píše:
@1jmeno já jsem určitě neplodná, mám to i na papíře, zlá nevím, to mi tu řeknou jiní. Můžu tady být, že?
Jo jo ty jo ![]()
@malá_holka píše:
ale o mě se nebavímejá reagovala na to, že do ní většina šla
snad se to dá pochopit.v diskuzích se tady uráží jedna báseň a pak si někdo dovolí být zlej na těhulku, nedej bože ji mimíska nepřát a zavidět avětšina se tu jde pos.rat a nejradsí by kamenovaly
vsak jí to i psaly, že ja zlà s proto nemůže otěhotnět
![]()
jako pradon ale ty woe
![]()
ťuk ťuk na hlavu
já jsem „do ní“ nešla
Spíš jsem reagovala na to, jak počastovala tu těhuli. Psychika těhotné ženy je taky velmi křehká, něco o tom vím. A říct mi někdo třeba v pátém měsíci (kdy žena fakt vypadá spíš že přibrala), že jsem tlustá a stará, taky by mě to sebralo! A ta těhule jí vůbec nic neudělala.
@Anna766 píše:
Proč světicím?Zažila jde situaci,kdy po ztrátě chlapečka ve druhém trimestru jsem šla do lékárny pro léky a před ní stál kočárek s plačícím miminkem.Automaticky jsem ho šla pohoupat a ani nevím jak,prostě jsem houpala a brečela u toho.
Připadá mi,jako bych podle některých příspěvků do toho kočáru měla minimálně kopnout.Jiní lidé přece nemůžou za to,že nám něco nejde.
Však jo, jsi světice a palce nahoru. Máš můj obdiv skutečně, já taková nejsem, stalo se mi, že jsem si vybila vztek a ačkoli to neodpovídalo tvým vždy dokonalým reakcím, stalo se, jsem jen člověk. S naprostým klidem se přiznám, že mě kupříkladu nedávno vytocila paní na přepážce na poště, po celým pekelným dni v práci, špatné zprávě o rakovině moji tety jsem byla rozhodně stokrát víc nepříjemná s jizlivou poznámkou, než bych byla za jiných okolností. Nebyla jsem sprostá, ale rozhodně jsem nebyla ani příjemná, což sice nebyla ani paní na poště, ale jindy bych tu její poznámku přešla. Pyšná na sebe nejsem, ale taky ze sebe nebudu dělat dokonalou, co jí nikdy neujedou nervy.
@1jmeno píše:
@Anna766 jj trochu jojako hlavne vim ze s lidma co maji nejake psychicke problemy je nutna uplne jina komunikace…nez tady nektere predvadi … nevidi grymasy dotycne jestli se nad tim povznesene bavi nebo je na tom tak ze ji to pritizi… a kdyz vyskoci za mesic z okna protoze ani po anonymni zpovedi na internetu nenajde utechu v sobe ani to nezjistite tak se vsechny zamyslete ze některé slova muzou jednoho jen urazit ale druheho srazit…ja mam dva nejblizsi kamarady uz mrtve…nikdo jim nenadaval, ale proc to rikam je to ze nikdy nevite ktere slova nekomu řeknete naposled, uz je zpatky nevemete kaceny!!!!! Když nekdo napise ze chodi na psychinu tak postrada smysl mu jeste s**at na hlavu ne
takže jí máme napsat - to je super, tys to té těhotné staré k.ávě nandala, paráda
Aby tedy náhodou následkem kritiky nevyskočila z okna?
Ted nepíšu o příspěvcích, které jí neplodnost přejou, to je samozřejmě přes čáru!
Přiznávám se, že po druhém potratu, když si švagrová přišla stěžovat, že je potřetí těhotná a jaký je ten její debil, že si zase nedal pozor, už měla doma 2 krásné holčičky, ani jedno dítě nebylo plánované, jsem měla co dělat abych jí jednu neflakla, podotýkám věděla jak jsem na tom. Manžel byl v zahraničí. Doteď si pamatuju, že když odešla vypila jsem flašku čehosi, řvala jsem celou noc a těch jmen co dostala… ale vnímala jsem, že za to nemůže, je to strašně těžké…
@Mamazkoncesveta píše:
Však jo, jsi světice a palce nahoru. Máš můj obdiv skutečně, já taková nejsem, stalo se mi, že jsem si vybila vztek a ačkoli to neodpovídalo tvým vždy dokonalým reakcím, stalo se, jsem jen člověk. S naprostým klidem se přiznám, že mě kupříkladu nedávno vytocila paní na přepážce na poště, po celým pekelným dni v práci, špatné zprávě o rakovině moji tety jsem byla rozhodně stokrát víc nepříjemná s jizlivou poznámkou, než bych byla za jiných okolností. Nebyla jsem sprostá, ale rozhodně jsem nebyla ani příjemná, což sice nebyla ani paní na poště, ale jindy bych tu její poznámku přešla. Pyšná na sebe nejsem, ale taky ze sebe nebudu dělat dokonalou, co jí nikdy neujedou nervy.
Startuješ zbytečně.Nervy ujedou každému.
@Mamazkoncesveta píše:
Mívám podobné pocity, ale spíš jsem lítostivá, zadelat na druhý dítko nejde a každou menstruaci obrecim a myslím si, že jsem dost nepříjemná, když opět dorazí sic čekáná, ale nevítaná. Není to tak dlouho co mě rozlozila na atomy kamarádka, co otěhotněla na druhý pokus a ano já ji to přeju a ano závidím ji. Všem sveticim zde, to jste fakt celý život za každé situace vždy a neomylně hodne a nikdy vám ve stresu, naštvaní neujelo něco nepekneho nebo nevhodného? Tak pakmne už se párkrát za život stalo, že jsem někoho nechtic sjela a mohla jsem si to odpustit, bylo mi to pak i líto, ale stalo se. A stejné pochopení mám pro lidi, kteří jsou třeba neprijemni na mě, pokaždé si řeknu, že mají třeba den blbec nebo jiné problémy.
Ale něco jiného je chápat, že člověku něco „ujede“ a něco úplně jiného je tvrdit, že je to vlastně v pořádku ![]()
Zakladatelku celkem chápu, stane se, ale prostě to nebylo správné. Reakce typu „karma je zdarma“ a „pak se nedivím že nemůžeš otěhotnět“ jsou ovšem taky přes čáru.
@pe-terka píše:
takže jí máme napsat - to je super, tys to té těhotné staré k.ávě nandala, parádaAby tedy náhodou následkem kritiky nevyskočila z okna?
Ted nepíšu o příspěvcích, které jí neplodnost přejou, to je samozřejmě přes čáru!
Ne proste nepis treba nic…
psala ze kdo to tak neciti at se nevyjadruje, kdyz je v obchode napsane nesahejte tak to beres do ruky? … me by taky nas…lo kdyby me predbehla tehotna co jako? Kam specha? Me by to vytocilo tez
@Anna766 ale já vážně obdivuji lidi, kteří si dokáží zachovat chladnou hlavu a reagují adekvátně situaci, jestli to tak máš, tak to můžu jen závidět. Nestartuju, to si jen špatně vykládáš. Já jsem cholerik, na druhou stranu se snazim chápat lidi, kterym posloužím jako hromosvod. Nebudu tě tedy házet do jednoho pytle se zdejšími, já mám prostě z mnoha diskuzí pocit, že je tu každá druhá neomylná, dokonalá a automaticky se staví do opozice proti zakladatelkam, najednou je každa neskutečně empaticka, ale podle toho, co tu často pročítám, to tak moc nevypadá. To je celé ![]()
@1jmeno píše:
Ne proste nepis treba nic…psala ze kdo to tak neciti at se nevyjadruje, kdyz je v obchode napsane nesahejte tak to beres do ruky? … me by taky nas…lo kdyby me predbehla tehotna co jako? Kam specha? Me by to vytocilo tez
Jsem na veřejné diskusi, takže sem psát mohu - a já píšu slušně
Zakladatelka založila kontroverzní téma, musí počítat s kritikou.
Je naprosto logické, že by tě naštvala těhule, když by tě předběhla. Na to ji však můžeš upozornit slušnou formou (i toho pracovníka). Je rozdíl, když řeknu „paní, vy jste mě předběhla, byla jsme tu dřív“ něž před ní volat manželovi „předběhla mě stará tlustá …cosi“
@Anonymní píše:
Jo, jsi zla, hnusna, nevychovana a neprejici a ze nemůžeš otěhotnět, za to si můžeš JEDINE TY sama. Nemáš NIKDY nárok na negativní emoce, musíš být vždy na 110% pozitivní a rozdávat duhu. Musíš na to přestat myslet a až to budeš nejmíň čekat, tak to přijde! Ja jsem vždy na 120% pozitivní, nikdy by mě jiná než hezká myšlenka ani ve snu nenapadla a to jsem si taky prošla hodně trapenim, cely půlrok nám to neslo. A ani kdyby to rok neslo, byla bych naprosto v pohodě, tím jsem si jistá!
A samozřejmě jsem četla první odstavec, ale stejně jsem si nemohla pomoct a ten svůj názor jsem proste musela vyjádřit!![]()
![]()
Ty teda hazis temi procenty.
![]()