Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pikola píše:
Tady nejde o vanocni uklid, na to ji kaslu, ale nejaky zaklad hygyeny..
CO je základ hygieny je pojem dost relativní, zejména pokud to vezmeme celosvětově ![]()
Tohle je v člověku a i kdybys jí to řekla, tak se pravděpodobně moc nezmění.
Ale napadla mě dobrá recese, co jí takhle k narozeninám nebo svátku koupit poukaz na komplet úklid domácnosti? Na slevových portálech to mívají občas dost levné, jí to pomůže a třeba se zastydí a něco změní. A když ne, aspoň bude mít projednou uklizeno vzorně ![]()
@j.a.n.i1 píše:
No, říct ji to může, ale to je tak taky všechno… sestře to tak vyhovuje, nemá důvod něco měnit.
tak pokud je to takhle, tak tedy ale opravdu nevím co po nás zakladatelka chce za rozhřešení…???
@Lutonka Podle mě nezastydí, ale mohlo by se to stát tradicí a pokud by to dostal i muž a pak ještě oba na vánoce, tak to už máme profiúklid 4× ročně a to už by mohlo být znát.
Bohužel, ale k úklidu jí nedonutíš. Rýpnout by sis měla, ale tak nějak v dobrém.
Ale nejvíc pošťouchnout by jí měl její přítel. A jestli jsem to pochopila, tak vás pozvala, aby se mohla pochlubit bydlením?
A byla bordelař vždycky?
@Conulka píše:
tak pokud je to takhle, tak tedy ale opravdu nevím co po nás zakladatelka chce za rozhřešení…???
Tipuju, že postěžovat, jakou má hroznou sestru
ale vážně nemyslím, že by to měla šanci nějak změnit.
@Anonymní píše:
Musim se trochu vykecat, nejak nevim, co s tim. Na svatky jsme bydleli u moji sestry. Ma novy barak. Ale ona je cune, ten jeji taky a to prpste nejde. Kdyz jsem chtela dat detem jogurt, nasla jsem pouzitelny jeden, jinak vetsina tak z cervna. V dolnim supliku lednice neco neznameho roste. Na stedry den jsem s ni tak nejak poklidila spodni patro, ale treba nadobi po veceri unyl muj muz pulku 25. a kdyz jsem mu zakazala umyt zbytek, tak to nevydrzel a zbytek umyl tusim dneska (ja byla pryc). Segra dneska byla cely den doma a binec tu akorat pribyl. Kdyz jsme prijeli a ja se ji zeptala kde ma neco na koupelnu, ze bych ji umyla, tak se urazila, ze ji kvuli nam myla nez jsme prijeli.. Ja nevim. V byvalem byte jsme musela umyt pul kouprlny kdyz jsem si chtela umyt ruce. Ona je moc hodna, hezka, ale proste jsou s muzem bordelari sileny. A ja ji odmitam uklizet, bezne pomoct ano, ale tphle je moc. Uklizecku jsme s tim jejim ( ten doma nehne prstem) resili, ale ona ji pry nechce.
tak se ji vnucujes, ze ji umejes koupelnu, ona nechce a pak ze ji odmnitas uklizet - evidentne o to nikdo nestoji. Jen tam proste nejezdi, kdyz se ti to tam ekluje.
@Anonymní píše:
Tak ona to tu nema jako vylozene hnusny, nabytek ma novy, i kdyz kvuli nam treba dodelali kuchyn a koupili lustry, cekala na to pul roku a kvuli nasi navsteve se ten jeji konecne donutil. Ale ma tu prpste hnuj, smrad, mouchy..
Tak ja bych se sestry kamaradsky zeptala, proc nechce tu pani na uklid, ze to ma tezke, kdyz ji muz nepomuze, ale ze by ji to hodne pomohlo. A za kdyz maji novy dum, ze je skoda, aby byl v takovemto stavu. To by bylo to jedine, co bych mohla udelat. Urcite bych u nikoho cele svatky neuklizela, pokud by me o to predem nepoprosil, napr. kdyz by se jednalo o planovany uklid po stavbe. Priste bych bud zvala sestru k nam a nebo volila blizky hotel.
Příspěvek upraven 26.12.15 v 19:48
No tak me by teda profiuklid 4× rocne nevytrhl, jakykoli uklid prestava byt videt behem jednoho dne. Nemuszu ani podle fly lady, protoze ta predpoklada, ze vysat a vytrit jednou tydne staci.
Leda snad, ze by to profesionalne uklidili a zamkli pred nami ![]()
@Pudloslava ja podle Fly lady uklízím, jen jsem si dala luxování do ranní rutiny ![]()
Ale máš pravdu, pokud se neuklízí pravidelně, tak se velký úklid ztratí. ![]()
@Pudloslava píše:
tak se ji vnucujes, ze ji umejes koupelnu, ona nechce a pak ze ji odmnitas uklizet - evidentne o to nikdo nestoji. Jen tam proste nejezdi, kdyz se ti to tam ekluje.
Ja se nevnucuju, chtela jsem koupelnu umyt, abych tam mohla vykoupat dite. Rekla ze ji umyla, nastvane. Co dal bych mela delat? Oplachla jsem vanu a kaslu na to.
@Pudloslava @Netopirek Ne tak úplně, vylikviduje to právě takové ty podivnosti rostoucí v ledničce, dojde k výhozu prošlých zásob, vyhnání pavouků v rozích koupelny a podobně… ano bordel je rychle zpět, ale humusu to nějakou dobu trvá ![]()
@JayLee Tak, že je to bordel, s tím se nedá než souhlasit, ale nemám pocit, že by nějak ohrožoval to malé dítě, které je ukurtované v sedačce…