Neposílají děti do školy

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
lucenka
26.9.19 19:01
@StaráPuška píše:
To sis říkala i v případě toho utyraneho chlapecka z Ústí? Ze zaplatpanbuh za okoli, co se neplete do cizích věci? Však pokud je to omyl, nic se nestane, ne?

Týrání je ale něco jinýho. A popravdě mně by vadilo, kdyby se n nějaké udání sociálka zajímala, proč moje dítě není ve škole. To je moje věc a nějaké cizí ženské je do toho velký kulový.

• Upravit
102087
26.9.19 19:04
@StaráPuška píše:
To sis říkala i v případě toho utyraneho chlapecka z Ústí? Ze zaplatpanbuh za okoli, co se neplete do cizích věci? Však pokud je to omyl, nic se nestane, ne?

Ale tady se tem detem nic spatneho neděje, to, ze jsou venku v dobe, kdy mas pocit, ze maji byt ve skole, neni duvod pro to, aby to kdokoliv cizi řešil. Jo, kdyby je nekdo honil po zahrade s remenem, tak je na miste zasahnout, ale ne kdyz tam v poklidu venci psa.

• načítám...
32325
26.9.19 19:05

@lucenka No ale ty děti třeba do školy chtějí, ale rodiče jim nedají peníze na autobus. Nikdy nevíš, co zatím je a od toho ty úřady jsou, abys mohla svoje podezření nahlásit a zabránit tím třeba týrání. Potom, když slyšíš, že to dítě celé dny a noci brečelo, všichni sousedi to věděli, nikdo to nenahlásil…tak to vůbec nechápu…raději zbytečně než to nechat dojít do bůhvíjakého konce…

• načítám...
1695
26.9.19 19:07
@Tarjei píše:
@StaráPuška netrapila bych se tim. Uprimne, tady tem proletarskejm deckam stejne neni asi pomoci, nebejvaj uplne chytry, nic moc lepsiho nez z rodicu z nich s vysokou pravdepodobnosti nebude.

Souhlas, myslím, že kolikrát jsou tihle v životě šťastnější, než uhoněné, nadprůměrně inteligentní dítě s 58 kroužky a neurotickýma rodičema :mrgreen: To, že to my ostatní blbci, co makáme i při md dotujeme, je na jinou diskusi :lol:

• načítám...
66852
26.9.19 19:07

Zkušenost z praxe- děcka do školy nechodí, pokud to rodiče aspoň trochu hlídají, omluvenku napíšou. Druhá možnost je požádat o omluvenku lékaře, ten nemá zapotřebí nátlak ze strany rodičů, a proto omluvenku vypíše. Pokud tato dvě situace selžou, má škola povinnost informovat ospod a další orgány-policii apod. V nejhorším případě dojde po několika měsících i roku na přestupkové řízení či soud. Odtud rodiče odchází s pokutou, kterou zpravidla nemají z čeho splácet nebo s trestem veřejných prací.
Je kolem toho hodně práce, stojí to děsně peněz, udělat se to musí, ale hujer sousedka je přebytečný článek

• načítám...
StaráPuška
26.9.19 19:08
@terien píše:
No a co si jako pomůžeš? Myslíš si, že jim sociálka přijde udělat tytyty, oni začnou zpytovat svědomí a jejich děti poté, co vyjdou ze šesté třídy se zapojí do výzkumu jaderné fyziky a změní svět? Nebo jim to bude u zadele a děti skončí stejně, jako jejich rodiče? Co myslíš? :think:

To máš pravdu. Asi momentální více nas*ani :zed: Tak aspoň vím, ze jsem bonzacka čarodějnice, co se plete ostatním do života, protože se nudi. Ze ja se ptala, uz to nikdy neudělám 😆

• Upravit
3998
26.9.19 19:09

No u nás to hlásila škola na OSPOD, že rodiče dítě neposílají do školy a co myslíš, že se stalo? Nic. A ještě před tím jim učitelka i ředitel zkoušeli mluvit do duše nesčetněkrát. Nechodila dál do školy, měla neomluvené hodiny a dny a co jako? Holce zřídili speciální doučování ve škole, do rodiny poslal OSPOD neziskovku a co? Nic. Nakonec dívka skončila ve speciální škole, protože ještě ve třetí třídě neuměla sčítat a odečítat do 10. A to už jednou propadla. Tohle mi přijde úplně zbytečný kamkoliv hlásit. Pokud děti nejsou týrané, je trend udržet je v bio rodině za každou cenu.

• načítám...
StaráPuška
26.9.19 19:12

Ok, už jsem se rozhodla, ze to řešit nebudu, děkuji za podnětné reakce :mrgreen:

• Upravit
PaníKadrnožková
26.9.19 19:12
@StaráPuška píše:
To máš pravdu. Asi momentální více nas*ani :zed: Tak aspoň vím, ze jsem bonzacka čarodějnice, co se plete ostatním do života, protože se nudi. Ze ja se ptala, uz to nikdy neudělám 😆

Tak se nerozciluj, to je riziko diskuze, myslis to dobre a vyjdes z toho jako blbena. Priste zase nekdo jiny a na tebe se zapomene :hug:

• Upravit
StaráPuška
26.9.19 19:17
@Kačus82 píše:
Tak se nerozciluj, to je riziko diskuze, myslis to dobre a vyjdes z toho jako blbena. Priste zase nekdo jiny a na tebe se zapomene :hug:

Ja vim, to je taková ta naivní potřeba se na něco zeptat a kolikrát to spustí takovej nářez… 😁 Mne třeba v Rakousku na školení říkali, ze neexistuje špatná otazka. Asi neznaji epipi. Nic, prdim na to.
Je fakt, ze kdysi jsem hlásila tyrani psů a nestalo se vůbec nic, ten de*il je dodneška drží v kotci menším než jsou sami a nikdo jim nepomůže.

• Upravit
33005
26.9.19 19:28
@ka2ka píše:
u nás může rodič omluvit tři dny

Fakt? U nas rikala, ze ji staci omluvenka od rodicu. Asi vypadame slusne. :jazyk:

• načítám...
59426
26.9.19 19:31

@StaráPuška a co myslíš že sociálka udělá? Pokud jim nevadí že dítě kouří :jazyk: Navíc řeknou že mají kašel rýmu a co ;) Syn je ted druhý týden doma a dneska s ním šla tchýně na procházku ;) Zodpovědnost mají rodiče a tím je to nejspíš úplně jedno ;)

• načítám...
PaníKadrnožková
26.9.19 19:36
@StaráPuška píše:
Ja vim, to je taková ta naivní potřeba se na něco zeptat a kolikrát to spustí takovej nářez… 😁 Mne třeba v Rakousku na školení říkali, ze neexistuje špatná otazka. Asi neznaji epipi. Nic, prdim na to.
Je fakt, ze kdysi jsem hlásila tyrani psů a nestalo se vůbec nic, ten de*il je dodneška drží v kotci menším než jsou sami a nikdo jim nepomůže.

Rozlisovala bych 2 roviny- vecna odpoved. To se ti dostalo a myslim, ze vsechny maminky si daly tu praci, aby tu odpoved oduvodnily. A formu - ta ale nevypravi tvuj pribeh, ale je sebeprezentaci te diskuterky ;) a ja ted nevim, co ti vadi vic :nevim:

• Upravit
59426
26.9.19 19:38

@ka2ka a 3 dny nemoc? U nás jsou 3 dny uvolnění z výuky, víc než 3 dny musí jít přes ředitelku. nemoc stačí od rodičů. Ptala jsem se dětské a sama říkala že razítka dává jen na žádost školy pokud jsou tam problémy s docházkou ;)

• načítám...
30422
26.9.19 19:44
@StaráPuška píše:

Buď v klidu. Pravda je taková, že ve škole jistě vědí svoje a řeší to, jak dovedou. Páky na to moc nejsou a to ani v případě, že je záškoláctví nahlášeno. Sociálka věc řeší v případě, že děti do školy chtějí, ale pokud jsou spokojené a šťastné, nezmůžou nic. Tvé rozhořčení sice umím pochopit, co nechápu, že máš kapacitu na to, věnovat tomu tolik energie.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML

• (4.9) + 41 recenzí

Dudlík Space 0–6m