Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@StaráPuška píše:
Mne na tom nic nevadí, jen mi to přišlo chvílema prepaleny, ale to je muj problém. Úplně prapuvodne me asi nestvala ani ta jejich familie jako ten kontrast situací, kdy otočím hlavu doleva a vidím tátu, jak v petasedesati přijel v pět z prace a ještě sedne na vzv a vykládá material, aby mama, taky důchodce, mohla rano makat a v březnu poctivě zacalovat daně, aby bylo i na tyhle exoty a pak otočím hlavu doprava a vypasena rodinka na dávkách si tahá domu kartony coly. To si pak člověk říká, kdo je tady vlastně blbej 🤔 🤷♀️ 😁
Jo a za věcné odpovědi jsem poděkovala a rozhodla se podle nich.
Takže nejde o děti, ale o tvůj pocit nespravedlnosti.
@hanka.br. píše:
Myslím, že jsi na to kápla. ![]()
@StaráPuška píše:
Mne na tom nic nevadí, jen mi to přišlo chvílema prepaleny, ale to je muj problém. Úplně prapuvodne me asi nestvala ani ta jejich familie jako ten kontrast situací, kdy otočím hlavu doleva a vidím tátu, jak v petasedesati přijel v pět z prace a ještě sedne na vzv a vykládá material, aby mama, taky důchodce, mohla rano makat a v březnu poctivě zacalovat daně, aby bylo i na tyhle exoty a pak otočím hlavu doprava a vypasena rodinka na dávkách si tahá domu kartony coly. To si pak člověk říká, kdo je tady vlastně blbej 🤔 🤷♀️ 😁
Hele fakt to neřeš, tenhle problém je starý jako lidstvo samo…aneb "Pohleďte na ptactvo nebeské…neseje, nežne, nesklízí… ![]()
@hanka.br. píše:
Možná jo, vždyť to píšu
@Pantalaimon píše:
To, že to my ostatní blbci, co makáme i při md dotujeme, je na jinou diskusi
Ano, tohle mi vadí mnohem víc, než cigoši za školou…tvl.. ![]()
@StaráPuška Anonym odhalen
Ze by znuděný důchodce ktery nema nic na praci nez šmiřovat? ![]()
Příspěvek upraven 26.09.19 v 21:14
@StaráPuška píše:
Možná jo, vždyť to píšu
Netýrej se tím, co nemůžeš změnit. I když se ti podaří ty malý záškoláky nahnat do školy, jiný nebudou. Jejich život, jejich boj, ty bys to přece tak nechtěla. Co ti brání děti neposílat do školy? nic. Posíláš je tam, aby nevyrostly jako negramoti. A ostatní ať si dělají, co umí. Srovnala sis motivaci, to je dobře.
@Hegy píše:
Ano, tohle mi vadí mnohem víc, než cigoši za školou…tvl..
Jo, máte pravdu, jen jsem se nechala unést, příště si dám kolečko kolem baráku a nebudu psát sem. Asi jsem jen pocítila zakernou touhu jim znepříjemnit ten jejich cizopasnej bezstarostnej zivot a nedoslo mi, ze se to mine účinkem… 🤦♀️
Školy si to ale hlídají a mají povinnost to na sociálku hlásit. Děti sice omlouvají rodiče, ale chybí-li dítě často, škola si vyžádá potvrzení od lékaře. Je dost divné, že by si to škola neohlídala.
@Zabza2 píše: Školy si to ale hlídají a mají povinnost to na sociálku hlásit. Děti sice omlouvají rodiče, ale chybí-li dítě často, škola si vyžádá potvrzení od lékaře. Je dost divné, že by si to škola neohlídala.
Jenže potvrzení od lékaře nemá škola co vyžadovat a rodiče to moc dobře vědí.
Tak je září, asi bych ještě tak neplašila.. zase je jiné takto vidět dítě několik měsíců pořád venku..
Jinak taky jednou v obchodě měla jedna prodavačka blbé řeči, proč neni kluk ve škole a je v obchodě.. Ale to jde o ženskou, která je opravdu tkaová, že strkános všude..
Já ji řekla, že nemusí mít starost, že jdem právě od lékaře..
Nedodají potvrzení, důvod dát podnět k prošetření na sociálku. Školní docházka je ještě pořád povinná.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat