Neposílají děti do školy

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
StaráPuška
27.9.19 22:39
@jahuhudka píše:
@StaráPuška i povinny predskoni rok muze dite absolvovat doma v individualu

Ja mam na mysli ty, co to maji na háku a dítě tam nevodi. U malyho ve školce jsembsi všimla i opačného extrému, a sice rodiče prachaci a skolka pro jejich princeznu asi moc obyčejná, byla tam třikrát a nechodí. Do školy ji ale vzít musí, ne?

• Upravit
jahuhudka
27.9.19 22:48

@StaráPuška kdo ji musi vzit do skoly rodice? Nemusi muzou volit domaci vyuku

• Upravit
30422
27.9.19 22:55
@jahuhudka píše:
@StaráPuška kdo ji musi vzit do skoly rodice? Nemusi muzou volit domaci vyuku

No to sice ano, ale musí být dítě zapsáno u nějaké kmenové školy, kam dochází na přezkoušení. Aby si někdo řekl, že své dítě do školy nedá, protože má „domácí výuku“, tak takhle to nefunguje.

• načítám...
33005
27.9.19 22:58

@StaráPuška U skolky v podstate plati, se klidne muzes predskolnimu diteti napsat, ze melo cely rok kasel, a je omluvene. Nebo ho prihlasis k individualnimu vzdelavani - pak by melo jit asi 2× za rok do skolky na „prezkouseni“, ale jak to funguje v praxi (jako kdyz dite nespolupracuje, neumi) netusim.

• načítám...
jahuhudka
27.9.19 23:08
@hanka.br. píše:
No to sice ano, ale musí být dítě zapsáno u nějaké kmenové školy, kam dochází na přezkoušení. Aby si někdo řekl, že své dítě do školy nedá, protože má „domácí výuku“, tak takhle to nefunguje.

Ano musi mit kmenovou skolku a jit na prezkouseni. Zakon ale nerika jasne z ceho dite zkouset. Jde o formalitu o dvou vetach a 2× rocne navstivit skolku

Příspěvek upraven 27.09.19 v 23:11

• Upravit
jahuhudka
27.9.19 23:10

@hanka.br. a skola. Kmenova skola,2× rocne prezkouseni. Je mozne i portfoliove. Pokud vim v Brezove bylo mozne bez fyzickeho prezkouseni, jen na zaklade vlozenych podkladu do. portfolia v pocitaci

• Upravit
PaníKadrnožková
28.9.19 09:07
@StaráPuška píše:
Ja mam na mysli ty, co to maji na háku a dítě tam nevodi. U malyho ve školce jsembsi všimla i opačného extrému, a sice rodiče prachaci a skolka pro jejich princeznu asi moc obyčejná, byla tam třikrát a nechodí. Do školy ji ale vzít musí, ne?

Nezlob se, ale nejsi nejaka zhrzena? Treba si rodice prachaci mysli, ze dokud o nic nejde, tak at je dite doma. Moje dite ze stredni vrstvy teda uvitalo jakoukoliv zaminku, aby mohlo byt doma s babickou nebo se mnou v práci apod. :roll: nebud zla a zapskla, bude se ti zit i dychat lepe :mavam:

• Upravit
Caboverde
28.9.19 09:14
@jahuhudka píše:
Ano musi mit kmenovou skolku a jit na prezkouseni. Zakon ale nerika jasne z ceho dite zkouset. Jde o formalitu o dvou vetach a 2× rocne navstivit skolkuPříspěvek upraven 27.09.19 v 23:11

Lež jako věž, jedná se o pouhé ověření 1× ročně. Školka nemá právo cokoliv přezkušovat. Jediná povinnost je zajistit přítomnost dítěte v den ověření, a samozřejmě za přítomnosti zákonného zástupce, který je zároveň i vzdělávatelem dítěte. Přečti si vyhlášku. O jakémkoliv přezkušování lze hovořit až v souvislosti s domácím vzděláváním v rámci povinné školní docházky.

• Upravit
19388
28.9.19 09:17

Nečtu celou diskuzi, ale v tomto případě o tom rodiče určitě vědí, že jsou děti doma. A také to ví učitelky, škola, jak děti chodí do školy a zda zvládají, chybí často, je podezření, že je rodiče neposílali do školy.
Asi bych to nechala být. Jiné by bylo, kdybys děti nacapala někde se schovávat a rodiče o tom nevěděli.
Takto bych to fakt nechala být, ono je to dozene, nemysli si.

Příspěvek upraven 28.09.19 v 09:25

• načítám...
Caboverde
28.9.19 09:17

§ 34b

(3) Ředitel mateřské školy doporučí zákonnému zástupci dítěte, které je individuálně vzděláváno, oblasti, v nichž má být dítě vzděláváno. Tyto oblasti vychází z rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání. Mateřská škola ověří úroveň osvojování očekávaných výstupů v jednotlivých oblastech a případně doporučí zákonnému zástupci další postup při vzdělávání; způsob a termíny ověření, včetně náhradních termínů, stanoví školní řád tak, aby se ověření uskutečnilo v období od 3. do 4. měsíce od začátku školního roku. Zákonný zástupce dítěte, které je individuálně vzděláváno, je povinen zajistit účast dítěte u ověření.

• Upravit
56334
28.9.19 09:35
@StaráPuška píše:
Ja mam na mysli ty, co to maji na háku a dítě tam nevodi. U malyho ve školce jsembsi všimla i opačného extrému, a sice rodiče prachaci a skolka pro jejich princeznu asi moc obyčejná, byla tam třikrát a nechodí. Do školy ji ale vzít musí, ne?

Tohle ale uz resis kravinu.

• načítám...
13197
28.9.19 09:45
@lucenka píše:
A co je ti do toho? Radši se starej o sebe. Děti klidně mohou mít individuální plán. Takový mám fakt ráda. V červnu jsem se taky setkala s nějakou podobně chytrou ženskou, co měla kecy, že jsem s dítětem na výletě a ono není ve škole :pocitac: Naštěstí to baba neměla kam hlásit.

no nastesti vsichni lidi nejsou ke svemu okoli laxni jako ty (bohuzel, kazdou chvili umre kvuli takovym lidem, jako jsi ty nejake dite :-( ). to ze tahas dite po vylete, misto chozeni do skoly - no comment. :nevim: ja bych se rovnez obratila na socialku., alespon s dotazem, ktery zakladatelka polozila sem.

• načítám...
StaráPuška
28.9.19 09:49
@jkra píše:
Tohle ale uz resis kravinu.

Tvl mě to jenom zajímá, ne kvůli těm lidem, ale abych to prostě věděla, takže diky, nevím nic, jen jste mi zase nandaly ze jsem zhrzená a kdovíco. Asi používám malo smajlicku, ne? Ja nechci nic řešit, jen vedet. To je jako kdyz prijdu na urad, zeptám se na neco, a oni mi odpoví na něco jinyho (viz domaci vzdělávání, na který jsem se ale vůbec neptala), nebome začnou rozebírat, proč me to zajímá a ze by me to zajimat nemelo, a jestli nechci zavolat rychlou. Opravdu jak slepice, tak holt sorry, ze žiju, ale nevěděla jsem, ze mam napřed založit téma „myslite, ze se tady na epipi můžu milostivych zeptat na tuhle vec, abych naaaahodou někoho netlacila k tomu, aby udelal psycho rozbor moji osoby?“ Protože otazka zněla :je-li předškolní rok povinný a dítě ho neodchodi, vezmou ho pak normálně do školy, když ta je povinná?
Odpovědi : nebuď zhrzená, řešíš kraviny, případně - může se učit doma.
Tak ja uz nevím, kdo tady má problém, já žádnej necítím. :zed:

• Upravit
19388
28.9.19 09:50

@markytka3 z rodinných důvodů snad dítě může chybět, ne? Nebo kvůli dovolené. Zase z toho nedělejme kovbojku.
Zakladatelka není svědkem ohrožení života děti, snad ani nebude. Neboj se, škola už je řeší určitě, pokud děti nechodí do školy.

• načítám...
102087
28.9.19 10:36

@StaráPuška Samozrejme, ze ho do spadove skoly vezmou, musi. A ze ti na to nikdo neodpovedel, no nejspis nikdo neveril tomu, ze se na to fakt ptas 8o

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML

• (4.9) + 41 recenzí

Dudlík Space 0–6m