Neposlušnost ročního dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2096
4.1.21 20:50

Neboj, mám stejně starého syna. Paci, paci neudělá ani náhodou, to hned bojuje, Papa zvláda, někdy když se mu chce natáhne ruku, že dělám vařila mystická kasicku. Teď začíná chodit, občas jsem ráda, že je schopný si hrát chvíli sám, dneska to vydržel skoro půl hodiny, kupodivu. Naznačí, když nechce cokoliv, hračku ve vaně, jídlo atd.. Jedine, co mě těší že zvládá občas jist pomoci vidličky sam. Říká maximálně máma, tam, am-ham, nene, baba a to je všechno. Jinak chce hlavně opakovat co vidí u nás, běžně činnosti. Teda když dělá věci co nemá dostane po ruce.

Příspěvek upraven 04.01.21 v 20:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
4.1.21 20:51
@Anonymní píše:
Ahoj holky, obracím se na vás s prosbou, radou…
Mám 14 měsíčního syna. Je to strašný živel.
Poslední dobou mě trápí, že vůbec neposlouchá, nechce se ničemu učit. Když na něho zavolám, tak mě „neslyší“. Snažím se ho učit novým věcem. (Skoro nic neumí) snažíme se naučit mluvit aspoň ten základ, ale absolutně se na mě a ani na nikoho jiného nesoustredi. U hračky nevydrží.
Prosím vás, máte nějakou radu? Ve středu jdeme k doktorce, tak aspoň než se zeptám tam. Prosím o anonym, je to pro mě citlivé

Nikdy jsem nesrovnavala mé děti s ostatními. Ale je pravda že plno rodičů to dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
4.1.21 21:06

Mám tři děti a každé je jiné ve všem, takže kdybych měla pořád porovnávat, se zblázním. Nech ho žít a objevovat svět. On si poradí i bez tvojí přehnané pomoci

• Citovat
  • Upravit
797
4.1.21 21:16

Skus nám třeba napsat co umí a co jej zajímá ;) třeba vyleze na gauč a sleze? Super. Vyklidí šuplík s nádobím? Super. Slyší?- třeba běží ke dveřím když přichází táta domů? Děti jsou opravdu různé. Mé druhé chodilo od 10 měsíců ale do 2,5 roku si vystačilo se slovní zásobou „ne“, „nechci“, „nejde“. Další dva chodili o něco později ale mluvili dobře.
Doporučuji zapojit do co nejvíce činností co děláš sama i za cenu nepořádku (hra s nadobim, vaření, presypani, opičí dráha…), venku bych u takto starého čekala hru s klackama, sutrama, siskama, lezeni a plazeni… Zaklad je pevne nervy a nepromokave oblečení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2038
4.1.21 21:23

Jak jako naučit mluvit 😂… asi budeš hodně ambiciózní matka že? Klid, já pořád četla, zpívala, recitovala básničky a mluvit se naučil chvíli před třetími narozeninami. A to už bylo pro mě lehce o nervy, ale v roce? Každé dítě je jiné a každé dítě má svůj čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
4.1.21 22:57

Můžeš prosím napsat, jak ho učíš?

Mám ročního syna, paci paci taky neumí, ale umí si placnout. Mě nějak ani nenapadlo s ním dělat paci paci :nevim:.. Než jsem si to tady přečetla :mrgreen:

Jo a dneska udělal díru do zdi, tak se hned učí nové slovo - díra :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
4.1.21 23:41

Je to roční dítě. Teď to vyzní asi blbě, ale i u sotva odrostlého mláděte šimpanze byste měla asi větší šanci, že vás bude poslouchat a bude se chovat, jak si představujete… Od ročního prostě nemůžete čekat odezvy jako od čtyřletého… Berte to tak, jak to je a počkejte, než trochu odroste. Do té doby můžete pořád jen opakovat. Aspoň se mu to potom líp vžije…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5654
4.1.21 23:57
@Anonymní píše:
Ahoj holky, obracím se na vás s prosbou, radou…
Mám 14 měsíčního syna. Je to strašný živel.
Poslední dobou mě trápí, že vůbec neposlouchá, nechce se ničemu učit. Když na něho zavolám, tak mě „neslyší“. Snažím se ho učit novým věcem. (Skoro nic neumí) snažíme se naučit mluvit aspoň ten základ, ale absolutně se na mě a ani na nikoho jiného nesoustredi. U hračky nevydrží.
Prosím vás, máte nějakou radu? Ve středu jdeme k doktorce, tak aspoň než se zeptám tam. Prosím o anonym, je to pro mě citlivé

Tak malinké dítě neumí poslouchat, ani se soustředit, dle Tvého uvážení. Vždyť je to mimino. :) Na to, co bys po něm ráda, je prostě ještě brzy. Doktorky bych se na Tvém místě taky neptala, rozhodně teď ještě ne. Nebo se zeptej, ať máš klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí