Neposlušný 4leťák

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
28.11.16 20:52
@Svistice píše:
@unuděná Když jsem byla malá, tak přesně tohle praktikovali naší. Doteď mama vzpomínám jak jsme si z bratrem vystacili v pokojicku, hrát si s náma nemusela. To, ze jsme se rvali jak koně, nadávali si, dělali naschvali, jaksy zapomnela. Vrcholem vychovnych vstupu bylo maximalne kazani o tom, ze je nezajima, kdo si zacal a potrestani jsme byli oba, to jsem chytla já, jako starší, tudíž ta co musí být rozumná. Ve výsledku to dítě v právu akorát bylo na sourozence o to vysazenejsi, ze. :roll: Že brácha řeší konflikty podobnym stylem jako v peti letech i ve svych triceti, je opravdu super. :zed:
:? Nj, alibismus a lenost rodicu. Jedna vec je nechat deti vyresit si spory samotne, za predpokladu, ze vedi, jak na to, a druha vec je zavirat oci pred jejich spory ve vire, ze je to pro ne to nejlepsi..

Ja mam sestru o dost mladsi, takze toto neznam, vzdy jsem byla (a chtela byt) ta starsi, rozumnejsi, smirlivejsi. Ale manzel mel podobne detstvi s bratrem a dodnes se nemaji radi. Mamka (tchyne) misto aby je ucila spolu vychazet, tak radsi prepazila pokoj, hracky kupovala totozne dvojmo a snazila se je od sebe udrzet. Nesouhlasim ani s timto a pevne doufam, ze deti ucim spolupraci a souziti v klidu. Zatim klepu, ze se dari.

Hodne u nas treba pomahalo naucit starsiho, ze kdyz od mladsi neco chce (neco s cim si zrovna hraje-i kdyby to bylo jeho),tak ji ma nabidnout neco jineho misto toho.To pochopil velmi rychle a dcera se zatim necha zlakat ;) Takze tahani o hracky vubec neznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.11.16 20:57

Jo a dulezite je taky naucit toho starsiho, jak si ma s mladsi hrat, aby je to oba bavilo. U nas frci treba to, ze kluk stavi dum z dupla a segra mu pridelava komin, balkonky, zviratka,kyticky.Nebo ji postavi vez a ona dela, ze z ni skace panacek, nebo si ve vane vzajemne vari polivku atd.,takovych kravinek si vymysli hromadu.Ale kdyz si treba syn vezme knihu nebo kresleni, tak ji drzim zkratka, protoze vim, ze to s nim jeste delat nemuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10468
29.11.16 11:35
@slavuska1 píše:
náhodou na profilovce to vypadá, že se mají rádi :hug: :lol:

Na fotce to tak vypadá, u nás doma to teď vypadá tak, že tu běhá a ječí „zničit Anetu“ a Anetka ječí, že jí chce brácha zničit :lol: Miluju je oba :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
1.12.16 14:01

Já jsem v knize od Naomi Aldort četla, že nemá cenu zjišťovat viníka a dělat jim soudce, ale při konfliktu je pouze od sebe oddělit. Prostě když si neumí hrát spolu, tak si budou hrát každý zvlášť. To se mi docela líbilo, tenhle přístup. A praktikuji to docela úspěšně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
1.12.16 14:11

@MartinaIrena zajimavy…to asi taky zkusim praktikovat…mě jako malou strašně štvalo že jsem si musela se segrou hrat (segra byla starší a hrát si se mnou chtěla) ale já jsem nechtěla..byla jsem introvert, samotář a vystačila jsem si sama…segra se nudila a pořád si se mnou chtěla hrát a naši mě k tomu nutili..ale to už jsme byly starší třeba mi bylo 5 a segře 7 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.12.16 15:26

@MartinaIrena Jojo,taky to praktikuju-pokud jsem tedy vylozene nevidela, jak ke sporu doslo. A stejne tak kdyz se semtam o neco tahali, tak jsem jim to sebrala uplne, aby jeden nemel pocit, ze vyhral ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
25.12.16 12:59

Asi se zblázním

Ahoj taky napíšu pár řádků jak je to u nás doma. Syn 4,5 roku chodí do školky, kde je hodný, neodmlouvá, u jídla v klidu sedí s ostatními dětmi. Doma je to úplný opak. S manželem a starším synem z něho úplně šílíme :(. Absolutně neposlouchá, vše se mu musí říct 10krát a nakonec ho musím vzít za ruku aby se konečně probral. U ničeho nevyrží, odlouvá, kdykoli mu něco řekneme nebo zvýšíme hlas, tak brečí, že ho nemáme rádi nebo že nás nechce. Když postavím s ním nějakou stavebnici, za chvíli ji celou rozbije.Je hrozně živý, není schopen doma u jídla sedět v klidu, neustále odbíhá. Už jsme neštvaní, nic nepomáhá-domluvy, trest, zákaz, prosba. Chce se mi z toho kolikrát brečet, nevím už co s ním. Nechápu proč se tak chová, když ve školce je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
26.12.16 17:58

@Sazkarka ahoj…mám taky synka 4.5 a je to uplně stejné…na besídce mi pani učitelka říkala že má mojeho syna moc ráda - je moc hodný, uslužný, snaží se, krásně papá… myslela jsem že asi špatně slyším anebo že se musela splést!! doma se chová často nesnesitelně, neposlouchá, jíst nechce, neuklízi, nechce se oblíkat, slíkat, čistit zuby… denodenní boj! na druhou stranu jsem ráda že ve školce je tak hodný…kdyby to bylo obráceně možná by to bylo horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
26.12.16 18:39
@axelina píše:
@Sazkarka ahoj…mám taky synka 4.5 a je to uplně stejné…na besídce mi pani učitelka říkala že má mojeho syna moc ráda - je moc hodný, uslužný, snaží se, krásně papá… myslela jsem že asi špatně slyším anebo že se musela splést!! doma se chová často nesnesitelně, neposlouchá, jíst nechce, neuklízi, nechce se oblíkat, slíkat, čistit zuby… denodenní boj! na druhou stranu jsem ráda že ve školce je tak hodný…kdyby to bylo obráceně možná by to bylo horší…

Otázka je proč se tak chovají? Nemají respekt k rodičům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
26.12.16 22:02

@Sazkarka @Sazkarka netusim…premýslím nad tim casto…čekala jsem na dítě až budu zajistěna abych nemusela chodit do práce a mohla s malým travit čas a byla v pohode…protože jsem si myslela vždy že tihle nevychovaní děti jsou dusledkem toho že na ně rodiče nemají čas nebo se doma hadají nebo je jiný problem… a bohužel ted to mám doma taky a jen koukám… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí