Neprospívání kojence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35
25.6.18 16:15

Snad bude, jeste me napadla alergie, ale zase si rikam, ze bych to poznala podle stolice. No uvidime podle vysetreni. Dekujeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
25.6.18 16:21

@Sandra00 Miminka nejsou normovaná. To, co je na krabici jsou normované údaje pro průměrné dítě, a ani kalorická doporučení na kg váhy neplatí univerzálně. Jsou miminka, co pijou jak duhy a vypadaj jak žížaly, a jsou plně kojená miminka, co vypadají jako mouční červíci. Pokud si říká o víc a současně neprospívá, tak je jasné, že víc potřebuje. Jestli to do sebe nedokáže fyzicky nacpat, jako první se nabízí míň a častěji a budit na noční krmení. To, že to stráví za tři hodiny je taky jen průměrný údaj. Vyzkoušej to po 2,5. A nechávat neprospívající dítě 4 hodiny si koleduje jen o další kolo snahy se znovu přežrat (tj. pokusí se sníst, kolik potřebuje, zebleje se).

Odstávat se to nechává, aby se to komplet rozpustilo a bylo to komplet tekuté. Když to podáváš hned, tak je v tom jakoby taková hodně jemná krupička. Na trávení to nevadí, ale některým dětem to může dělat problémy u polykání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27704
25.6.18 16:23

@kotyk taky bych osobně krmila víc a častěji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
25.6.18 19:33

@kotyk ja nekojim, jsme na UM. A takhle sem to delala na zacatku a prave blinkal. Je teda pravda, ze ted v noci ho nechavam i dele
spinkat, proste az kdyz se vzbudil. Ted ho budu budit i v noci a uvidime, jdeme tam ve stredu, treba pribere za ty dva dny. Jen mame problem i se spinkanim, kolikrat usne az pul hodiny pred dalsim jidlem a nemam to srdce ho hned vzbudit, tak sem ho ted treba hodinku nechala spinkat. On totiz neusne ani u te lahve. Naopak se vetsinou probere a uspavani je nanovo. Zase treba uspavam dve hodiny. A to na nem vidim, ze jehodne unaveny. A pres den spinka jedine v nasi posteli, u sebe vydrzi maximalne pul hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
25.6.18 20:35

Opet dostal jidlo, davam po trech hodinach 100ml na vahu 4300g a zase brecel cca 5-10min. a uz pul hodiny si rve do pusinky rucicky. Kdyz sem mu zkusila dat lahvicku s vodou, hned se prisal a tahal (dokud nezjistil, ze je to voda) kaslu na nejake tabulky kolik ma vypit, proste mu budu davat aspon 110ml (aby se nerozblinkal) a uvidim. Jestli to je opravdu tim, ze mu to jidlo nestaci a ma hlad, tak nechapu co mame za doktory. Vsichni se totiz shoduji, ze ma vypit jen 90ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
25.6.18 20:42

@Sandra00 To jsem pochopila, že je na UM. Je pravda, že se hůř tráví než MM, ale opravdu to chce se nebát a otestovat, jaké časové intervaly mezi jídlem mimču vyhovují, aniž by se poblinkalo, snažilo se sníst víc než je zdrávo, ucpávalo se… Pozorovat, kdy vypadá, že by si dal. Ber to tak, že když máš hlad ty, tak se taky jdeš najíst dřív než po třech hodinách a nečekáš vzorně, až ti to odpípají hodinky. Jak se krmil teď, když bylo teplo?

To, že takhle ožije po jídle je normální, zvlášť jestli má hlad. Stoupne mu citelně cukr v krvi a jede.

V tomhle věku měly všechny naše děti pelech u mě. Bych se jinak nevyspala. Teda až na nejstarší dceru, ta ho měla doslovně na mě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27704
25.6.18 21:20

@Sandra00 no hurá, zkus to podle mě ho jen trápíš hlady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
25.6.18 22:21

Zkusim a uvidime. Moc dekuji za rady, doufam ze mate pravdu. Je pravda, ze ja jsem jako mala take vubec podle lekaru neprospivala. Mamka se mnou resila uplne to stejne a nikdy nikdo na nic neprisel, nakonec se vsichni shodli, ze mam rychle spalovani. A je pravda, ze jsem nikdy nemela vice jak 50kg a to muzu jist od rana do rana (krome tehotenstvi) :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
25.6.18 22:52

Řešila jsem něco obdobného - neprospívání po narození, blinkání, hospitalizace, tak třeba moje zkušenost pomůže.
UM jsem dávala po kojení a dávku jsem postupně zvyšovala podle poptávky. Nakonec to bylo 90 ml přes den a 60 ml v noci - budila jsem opravdu každé tři hodiny. A vzhledem k tomu, že kojením dostalo dítě cca 60-90 ml, připadá mi pouze 90 ml UM málo :think: Plně najedené dítě má být spokojené a v klidu. Blinkání u nás rozhodně nezmizelo, ale nebylo to překážkou v tom, aby dítě začalo přibírat a dohnalo počáteční neprospívání. Po odříhnutí (samozřejmě s ublinknutím) další blinkání eliminovala velmi šetrná manipulace, resp. v našem případě položit do postýlky a aspoň půl hodiny klid.
Držím palce, to časté a pravidelné krmení je náročné, ale stojí to za to :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
26.6.18 07:38

@Elfrida dekuji za tvoji zkusenost. Dnes v noci jsem davala 120ml kazde tri hodiny, ale vubec jsme se nevyspali. Malej se krouti a hrozne ho boli brisko, je silene zaplynovany (si myslim) v noci jsme udelali trikrat rourku a bylo to jako kdyz odpoustite balon. Ale uleva minimalni. A plac tesne po jidle je stejne. Napada me, ze by mohl plakat i z duvodu toho, ze ma boleni. Cim vetsi davku dam tim vic neklidny je. A to na prdiky mame uz medic BioGaiu a espumisan 10 kapek do kazdeho jidla. A sam prdi podle me dost. Ale stejne celou noc protlacil. Porad se nemuzu zbavit myslenky, ze je alergicky a tim mu to tam zusobuje tyto problemy. Drive jsem mu davala sunar AR a mel presne takove problemy, ted 14 dni je na nutrilonu. Ze zacatku to bylo skvele, hned prvni den porad spinkal, myslela sem si, ze mu to bude vyhovovat. Ale opet mame stejne problemy. Je to hrozne videt jak ho to boli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
26.6.18 07:56

Omlouvám se, jestli bude můj dotaz hloupý - je malý po jídle odříhnutý? Já sama s tím první měsíc dost zápasila a dítě se vždycky v postýlce ještě kroutilo. Nemám tedy, naštěstí, zkušenost s plynatostí a samozřejmě může mít ten problém úplně jiný důvod… Jenom mě ještě napadlo to odříhnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
26.6.18 08:21

@Elfrida V poradku, jsem prvorodicka a to co ostatnim maminkam prijde jako samozrejmost ja mohu zapomenout a za kazdy dotaz jsem vdecna. A myslim si, ze zadny dotaz neni hloupy, vzdyt jde o nase deti.
Ano, odrihavame po kazdem jidle. Nekdy je to hned a nekdy mu to trva i pul hodiny, ale nikdy ho nepokladam pokud neni odrihnuty. V noci je to boj, kdyz u toho spinka je to nekdy i na hodinu, ale prave kvuli bolavemu brisku jsem nekompromisni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
26.6.18 11:04

Bude to nejspis jiny problem, vcera pred jidlem byla vaha 4300g a dnes pred jidlem 4260g jedeme k nasemu detskemu a potom do nemocnice. Tak uvidime :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
26.6.18 13:56

To bude určitě brzy v pořádku - držím palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
30.6.18 15:39

@Elfrida Ahoj, tak jsme konecne doma. Byla to nocni mura a nejhorsi tyden meho zivota. Cekani na vsechny vysledky, byl horor. A vsechny ty vysetreni doprovazel mnohdy i hodinovy plac. Odber krve byl nejhorsi, proplakal jeste hodinu po odberu. Mame za sebou vysetreni krve, moci, sono briska, sono mozku, odbery stolice a vyter ze zadecku. Nastesti je vsechno v poradku a Viktor je zdravy jako rybicka. Dokonce v nemocnici krasne pribral. Nikdo na nic neprisel a pan primar usoudil, ze muzeme domu. Za tri tydny jdeme na kontrolu a pokud nebude pribirat jak by mel, bude nas cekat potni test a gastro vysetreni. Ale momentalne ho nechtel zatezovat, kdyz pribira. Vypada to, ze si musel zvykat na nove UM. Ma totiz tri tydny nove. Ale pokud nepribere a vsechna vysetreni budou zase v poradku budu ho muset zase vymenit.
Moc dekuji za podporu a snad uz to bude vsechno jenom dobre. Jinak se maminka a brzo i tatinek zblazni :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová