Nerada se "dělím" o děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19296
26.8.15 21:41

Milá zakladatelko,
buď ráda, že ti děti jen voní po babičkách a nesmrdí kouřem
buď ráda, že mají tvé děti babičky rády
buď ráda, že mají o tvé děti babičky zájem

Hodně lidí tohle štěstí nemá. :? Vždyť je to krásné. :)

Pokud ti vadí nebo tě omezují časté návštěvy, tak jde požádat babičky o méně časté návštěvy. Určitě ti vyhoví. Normálně si s nimi promluv. ;) Taky by mi vadilo mít 6× do týdne doma babičku. Ale taky bych se nebála ji požádat, aby chodila méně často. Ne ze žárlivosti, ale abych měla čas i na jiné přátele a hlavně na svou rodinu bez návštěv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.15 21:43

Všechno má své pro a proti. Moje máma i tchýně, která je úžasná ženská bydlí 200km daleko. Ani nevíš, co bych dala za to, mít možnost odpočinku s tím, že by mi někdo s dcerkou pomohl aspon na chvíli. Pokud ti to ale vadí, tak není nic jednoduššího, než s sednout a vyjasnit si s nimi mantinely. Chci aby malá měla vztah s prarodiči. Mám ale tu výhodu, že opravdu navzájem máme před sebou hluboký respekt, až takový, že tchýně se mě ptá, zda může malé dát to a to, koupit to a to. Myslím, že zbytečně žárlíš. Děsím se toho, že bych měla syna, který by si dovedl partnerku, která by smýšlela podobně jako ty (prosím neuraz se). Děti nejsou věc, která se půčuje..Ale svobodně myslící človíčci, kteří potřebují sociální interakce jako sůl. a pokud babičky mají zájem, tak ať s prcka vezmou a ty budeš mít prostor na druhé..Jinak oblečení-hrozné- dostává od prababiček). Vždy ji v tom přivezu na návštěvu a ony mají hroznou radost. Normálně je má na písek :)

• Citovat
  • Upravit
872
26.8.15 21:49
@Šarlota4 píše:
Myslim, ze se bojis o sve misto matky. Coz je zcestne mama jsi ty jedna jedina. Navstevy mate caste to by mi nevadilo kvuli detem, ale kvuli vlastnimu klidu. Bud je omez nebo jim deti pujc bez tve pritomnosti. Taky budes jednou babicka

moje řeč - využila bych toho, nabalila jim děti ven, hodila nohy na stůl, dala si kávu a přečetla knížku.
ale jinak souhlas s tím, že ta četnost je dost - ale to je jen o domluvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
26.8.15 21:57
@JayLee píše:
od narozeni si odve dve moje deti berou naší at uz na chalupu nebo domu sami a aktivne a nemam sebemensi problém jim je i přes tyden pujcit nebo když prijdou naopak jsem moc rada když vidim jak si babi a dedu uzivaji :hug: a my mamena sebe s manželem cas a nikdo na nikom nejsme zavislí :palec: berou nas oba dva porad jako rodice na tom se nikdy nic nezmenilo na te lasce a ani nezmeni taky proc 8) naší jim taky nakupuji obleceni a namky a co je třeba a to proste babicky a dedove delaji :palec:co by za to kdo dal mit je jako je mas ty ;)

Citim to stejne. Nase dite me dojima kazdym dnem vic, ale take miluju cas jen pro nas s partnerem kdyz si muzem v klidku vyrazit a nebrat ohledy zda jsme zapomeli presnidavku nebo dudlik. A jsem fakt stastna, ze ten zajem ma cela rodina vcetne tet a pra babicek. Jsem jim za to vdecna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6980
26.8.15 22:04

Já tě chápu, ale taky nechápu ;) co bych za to dala, mít takhle akční babičky, ale zase 3× týdně každá babička, to už je 6návštěv a jenom jeden den klidu, to mi přijde už moc :nevim: a asi by mě to postupně vyprudilo do stejného stavu jako tebe, že by mě pak vytáčela každá blbost, i to že se objímají. Mimochodem když jsou kluci jednou za rok u tchánovců na noc, tak jim pak taky všechno peru, protože mi to smrdí - ale mě smrdí i oblečení od sousedky, když mi dá nějaká trička co už nenosí, je to prostě načuchlé jinou domácností a to mi vadí a přitom si o nikom z nich nemyslím, že jsou to smraďoši :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
26.8.15 22:06

Milá anonymní, já ti rozumím.
Jsem v podstatě spíš samotář a představa, že mi bude doma kdokoli chodit 6× týdně, mě děsí.
Máme babičky, máme je rádi, ale máme vlastní rodinu, režim, výchovu, styl a chci, aby to hlavní bylo od nás.
Tohle přece není o tom, že někdo chce bránit kontaktu, ale tvé děti jsou ještě malé a mi nepřijde normální, že velký výchovný podíl budou mít v útlém věku babičky.

Zrovna dnes jsem viděla paní s kočárem a starším dítětem a s ní její matku, která organizovala všechno. Hrůza.
Třeba to u anonymní není takhle, ale fakt ji chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
26.8.15 22:19

Návštěvy - musíš si to nastavit ty sama. Pokud je to třikrát v týdnu moc. Tak dáš tchýni i mamce jasně najevo (mile, příjemně, ne jako útok!), že je to moc, chtěla bys víc klidu a kdesicosi. Víš, co sama nejvíc chceš.

To, že ze syna „cítíš babičky“, každému nevoní něco jiného, ale určitě není důvod se kvůli tomuto nějak extra „ošívat“ a znechucovat tím i ostatní lidi. Je to tvůj pocit, syna bez řečí a poznámek převlékni a nazdar. Víc není důležité se tím zabývat.

Babička, kterou vidí 3× týdně (pro tebe je to strašně moc a obtěžujicí) je pro dítě něco jiného. Je malý, čas mu plyne jinak, třeba se mu to zdá jako 3 měsíce. A má je rád. Matku má za zadkem (skoro) pořád 24/7 a to je prostě ::jistota::. Ty jsi jeho jistota, maminka, ke které se vrací, kterou miluje, to, že to tak občas nevypadá a že je celý šťastný z babičky tě nestaví na jinou kolej. Máte diametrálně odlišné role. Nemůžeš se s babičkou rovnat.

Pokud jde o tchýni a jejího syna. Je to prostě její syn, pokud cítí tu nevraživost, která může plynout z tebe, tak i z tohoto důvodu může upřednostňovat svého syna (navíc je to prostě rodina přímá). Člověk k tomu svému dítěti má blíže a má tendence ho i s tím vnoučetem více spojovat. Navíc otcové nebývají tak extra účastnící se výchovy.

Proč ti vadí, že je objímá. Je něco špatného na tom, že je kontaktní a umí dát najevo emoce? Nebo snad žárlíš, že tebe neobjímá? Nežárli, bude to jen a jen horší :).

A to oblečení je opravdu vhodné na zahradu, můžeš být milionář, ale hadry na zahradu, kterých ti nebude líto, se vždycky hodí! :)

Važ si sama sebe jako matky. Syn tě miluje a pokud ho nebudeš zbytečně buzerovat, tak se k tobě bude rád vracet. Je rozdíl, mezi výchovným buzerováním (to je někdy potřeba!) a tím zhrzený, zoufalým a žárlivým buzerováním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
26.8.15 22:32

Holky, ale já znám tolik rodin, kde babičky přílišnou péčí odstrkují matky a zdá se mi to opravdu hrozný.
Myslím, že u dětí v útlém věku - do těch 3 let rozhodně, to nepřináší nic dobrého. Tím kontaktem nemyslím jedno odpoledne v týdnu na zmrzlinu anebo do zoo, ale denní několikahodinové návštěvy, kde se prarodič prakticky stává členem domácnost, to by mi hodně vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
26.8.15 22:42

Babičky se chovají normálně, děti taky, jen tobě to… s prominutím - leze trochu na mozek. Nechoďte za nimi tak často a situace se uklidní.

Prarodiče jsou pro děti důležití a maminka by do toho ideálně neměla moc zasahovat, i v zájmu těch dětí. Jak já vzpomínám na úžasné prázdniny u babičky s bratrancema a sestřenicema, kdy jsme si stavěli bunkr za krbem, chodili na koledy a cpali se sladkým ;-) babička nám všechno dovolila a prudící rodiče byli z dohledu :-D

Asi bude nejlepší, když se smíříš s tím, že teď jsi taky takový prudící rodič a necháš děti chvilku odpočinout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
26.8.15 22:50

@kacz A to vzpomínáš na dobu, kdy ti byly 3 měsíce a 3 roky? :-)

Naše děti v poklidu jezdily k babičkám na přespání kdykoli se domluvily, bez mého omezení, taky vzpomínají rády. :) Troufám si však tvrdit, že je to tak kolem nástupu do školy. Nebylo jim smutno, byli parťáci i pro babičku atp.

Dnes už jsou velcí a jezdí jen občas, moc se jim nechce.

Mimino by babička chtěla, to nečeká na to, jestli chce, za rohem mu honem cpe jahodu, po vydatném obědě sušenky a tahá ho za ruce, protože už by přece mohl chodit.

Zakladatelka má fakt ještě maličké děti a nevidím nic pozitivního na tom, aby třeba roční děti jezdily na delší návštěvy - tím myslím přespání.

Já vím, že prarodiče jsou důležitou součástí života dítěte, zrovna teď jsou 3 starší děti s dědou pod stanem, nemám s tím žádný problém.

Ale ty mrňata? Ať jsou u mámy a babička je vezme v neděli odpoledne na zmrzlinu, případně se v týdnu staví na kafe. 6× týdně by to umořilo i voIa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
27.8.15 08:03

@Talitha vzhledem k tomu, že první dva roky jsme u babičky s dědou bydleli a máma i táta ještě dodělávali školy, tak asi i ty 3 měsíce :-)

Tenkrát to nebylo tak, že nejdřív domeček se zahrádkou, pak 5 let na zkoušku psa a ve 35 první dítě, se kterým všechno úzkostlivě prožívám… To z hlediska vývoje vlastně ani není moc normální.

Víš, proč vaše babička tahá dítě za ruce a cpe mu sušenky? Protože s ním tráví málo času, a tak pořádně neví, co a jak. U nás to babička s dědou nedělají, normálně i v mé nepřítomnosti jedou v zajetých kolejích (jistě, nějaká sladkost proběhne, ale z toho se nehroutim) a nemají potřebu si honem dohnat ten ztracený čas. A tak to bylo, i když byl mimino.

A já jsem díky jejich zájmu o vnouče dodělala doktorát, takže jsem jim vděčná. Dítě není mamánek, děda s ním dělá blbosti, s babičkou hospodaří na zahradě a dostává od ní ty nejlepší palačinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
27.8.15 09:44
@kacz píše:
@Talitha vzhledem k tomu, že první dva roky jsme u babičky s dědou bydleli a máma i táta ještě dodělávali školy, tak asi i ty 3 měsíce :-)

Tenkrát to nebylo tak, že nejdřív domeček se zahrádkou, pak 5 let na zkoušku psa a ve 35 první dítě, se kterým všechno úzkostlivě prožívám… To z hlediska vývoje vlastně ani není moc normální.

Víš, proč vaše babička tahá dítě za ruce a cpe mu sušenky? Protože s ním tráví málo času, a tak pořádně neví, co a jak. U nás to babička s dědou nedělají, normálně i v mé nepřítomnosti jedou v zajetých kolejích (jistě, nějaká sladkost proběhne, ale z toho se nehroutim) a nemají potřebu si honem dohnat ten ztracený čas. A tak to bylo, i když byl mimino.
A já jsem díky jejich zájmu o vnouče dodělala doktorát, takže jsem jim vděčná. Dítě není mamánek, děda s ním dělá blbosti, s babičkou hospodaří na zahradě a dostává od ní ty nejlepší palačinky.

Ona ví velmi dobře, co a jak. Ví to ode mě, mám čtyři děti, nejstarší 19 roků a dobře ví, jaký razíme výživový, výchovný a nevím jaký styl. Ví dobře, proč ho nechci tahat za ruce, ví dobře, že v roce po čerstvých jahodách zvrací.
Dělá to asi proto, že…za nás taky jedly děti od půl roka svíčkovou, taky se vodily za ruce, taky… atp.

Každá na to máme jiný názor, tak to je, no. :-) Já bych vlastní malé dítě na delší dobu, anebo nějak výrazně delší období k někomu nedala. Myslím si, že ta velká angažovanost babiček, jak to tu popisuje zakladatelka, škodí chodu rodiny.
Ale to si myslím já, nejsem moc společenská a časté návštěvy mi lezou na nervy, ať už je to kdokoli. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
27.8.15 12:13

Ja teda nevim, jestli to tu uz nepadlo, ale na jednu stranu me zarazi ta tvrdosijna obhajoba „navratu k prirode“ smerem k rodicovstvi, tim mam na mysli kontaktni rodicovstvi, spani s rodici az do x let, nenechavani vyrvat, noseni v satku a bezplenkova metoda, protoze pro maleho tvorecka je prece nejdulezitejsi budovani vztahu matka-dite, ale kdyz se ozve matka pomerne cerstve po porodu, ze ji nedavno zacaly vadit babicky - de facto cizi samice, co ji „berou“ deti a navic se vraci nacuchle jejich pachem, tak se na ni sesypete s tim, ze ma byt racionalni, ze je divna apod., a to jen proto, aby se na ni nahodou babicky nenakrkly, protoze maji na deti stejne pravo jako matka. Coz je, jak jiste uznate, nesmysl. Nic si z toho nedelej, zakladatelko. Asi mas silneji vyvinuty matersky pud ;) a neboj, prejde to. Mela jsem to podobne a ted kdyz vidim, jak malej je z babicek odvarenej, pustim ho a rada. Tak se nedej a neboj, nejsi divna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
27.8.15 12:19

@RoseK nemaji na dite stejne právo, ale dalsi lidi prece dite formují. Jak asi dopadne dite, ktere je jen s matkou, prarodiče jsou mu odpíráni, nehraje si s ostatníma detma a nema proste zadnou sociální interakci? Naprosto si stojím za tim, ze odmítat prarodiče - pokud diteti neubliziji, neštvou ho proti rodicum nebo nejsou s ditetem denne nekolik hodin, je nenormální. Matka muze byt samice jaka chce, ale pak si svou sobeckosti výchova nejake psychoindividum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
27.8.15 12:37

@Rakosnicek1983 tak zakladatelka pokud vim nikde nepsala, ze si deti nehraji s ostatnima detima? Pokud vim, tak ne, nedelej z ni asocialniho psychopata, ktery bydli nekde na samote a nepusti k detem vubec nikoho. Sama pise, ze navstev babicek maji prespocet, ale ze ji to posledni dobou zacalo vadit. Tak to neprekrucuj. Je spousta deti, o ktere se babicky nechteji starat, nebo prarodice nemaji vubec a vyroste snad z nich kvuli tomu nejake psychoindividuum? Myslim, ze ne. U zakladatelky je to tim, ze je tri mesice po porodu a mlati s ni hormony, obzvlast, pokud koji. Jeji pocity jsou takove jake jsou a nehodlam ji kvuli tomu soudit, protoze vim, ze se to za par mesicu urcite srovna a mama bude rada, ze si od deti odpocine. Neni treba z ni delat nenormalniho cloveka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí