Nerada se "dělím" o děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2880
27.8.15 12:42

@RoseK kdyz nechce půjčovat deti, vadi ji, ze od babiček dostává obleceni a cítí i puch, tak to neni jen o tom, ze ma přehršel přátel. A argument, ze ma tri mesice po porodu? Ja ani v sestinedeli nemela pocit, ze kdyz mi vezme mamka nebo tchyne malou na hodinu ven, ze to něčemu škodí. A kojim doted, takze ani nejake hormony ocividne neomlouváji (a neovlivňují) myšlení nektrych zen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
27.8.15 12:42

@anonymni

Dohodni se s tchyni, aby misto satu, ktere dite stejne neunosi, mu davala penize na knížku. Treba si potom v dospelosti za to koupi byt. :) a na babicku bude docela urcite vzpomínat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
27.8.15 12:48
@Rakosnicek1983 píše:
@RoseK kdyz nechce půjčovat deti, vadi ji, ze od babiček dostává obleceni a cítí i puch, tak to neni jen o tom, ze ma přehršel přátel. A argument, ze ma tri mesice po porodu? Ja ani v sestinedeli nemela pocit, ze kdyz mi vezme mamka nebo tchyne malou na hodinu ven, ze to něčemu škodí. A kojim doted, takze ani nejake hormony ocividne neomlouváji (a neovlivňují) myšlení nektrych zen.

Mě v prvních měsících vadila i vlastní čtrnáctiletá dcera. Kradla mi miminko, které bylo moje. Já ho nosila, porodila, kojila. Ona mi ho každou možnou chvíli brala. Nestála jsem ani o žádné procházky, jakože si ho někdo půjčí a půjde na vycházku.
Nejsem žádná pipina, ale tenhle pud je prostě u mě tak silný, že je to vůlí neovládnutelné. Rozumem jsem věděla, že je to normální, běžné, a nic jsem neříkala. Ale pocit to nebyl příjemný.
Pozvolna mě to přechází až teď, a to byl chlapci už rok.

On to každý má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
27.8.15 12:49

@Rakosnicek1983
:mrgreen: :mrgreen: jako vyvestit z toho, ze nechce pujcovat babickam deti fakt, ze zakladatelka nema prehrsel pratel je super, prosim te vylesti si kristalovou kouli a podivej se jeste jednou :D a to, zes ty to ani v sestinedeli tak nepocitovala a kojeni te nijak neovlivnilo, tak to v tomto pripade nic neznamena, protoze zakladatelku to asi ovlivnuje, protoze kazdy to prozivame jinak, na tom se snad shodnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
27.8.15 12:51

@Talitha napodobne, mne vadili vsichni krome manzela tak do pul roku :roll: ale proste tohle prejde a neni se zac stydet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
27.8.15 12:57

@RoseK Asi tak. Jediný, kdo mi nevadil, byl manžel. Teď mi nevadí naše rodina - manžel a děti. Babičky a ostatní příbuzenstvo ještě trochu jo. I když tam nevím, jestli jsou to ještě ty pudy, anebo fakt, že mi jejich styl výchovy a výživy není moc po chuti. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.8.15 12:59

@Rakosnicek1983 ono je otázka, jak často s dětmi babičky jsou jinde. Mě by taky nevadilo, kdyby tříměsíční vzal někdo do kočáru ven a já měla chvilku klid, ale to buď jsme u tchánů, nebo mám nechaného tchána doma a musím ho bavit, takže klid stejně nemám. Případně musím koukat, jak malou nosí a jí se to nelíbí. To si pak člověk vypěstuje averzi hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
27.8.15 13:04

@RoseK hele,tam melo byt neco jineho-mobil to upravil na přátele. ale ted zpětne vubec nevim, co jsem chtela napsat ;-/ Coz bude urcite bráno jako pritezujici okolnost.To je tim, ze delam pet veci naraz a pisu jeste jinam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
27.8.15 13:05

@Talitha nas uz bude mit dva roky, takze uz jsem v tomhletom ohledu v klidu, ale pamatuju si zive, jak jsem penila, kdyz tchyne narvala pulrocnimu tu tlustou posolenou tycku a navrch to zaplacla kakaovym lipankem :roll: to jsem myslela, ze me trefi, kdyz jsem to zjistila. A to ho tim krmila v pokoji na tajnacku, abych to nahodou nevidela, kdyz jsme u nich byli na navsteve :mrgreen: ted uz to tak neresim, ale do toho roka jsem fakt besnila s tim jidlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
27.8.15 13:07

@RoseK já třeba žádný návrat k přírodě neprosazuju… myslím, že je to dost absurdní poslouchat to od někoho, kdo například jezdí denně autem, topí ústředním topením a používá elektřinu.

A babičky nejsou žádné cizí samice, ale naše matky. Co až nám naše drahé děti, se kterými jsme si kontaktními metodami budovaly úžasný vztah, řeknou, že máme jezdit jednou za měsíc na dvě hodinky a že jim nemáme co kecat do výchovy a nedej Bože zůstat s jejich dětmi o samotě, protože bychom je asi mohly otrávit jahodou? Budeme mít radost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
27.8.15 13:08

@Rakosnicek1983 vsak v pohode. Proste kazdy to proziva jinak. Ted zpetne bych byla radsi, kdybych to prozivala min uzkostlive a nemela s tim zbytecny nervy, ale jak rikam - neslo to vubec ovladat, takze muzu jen tise zavidet tem, ve kterych se nepral zdravej rozum a matersky pud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
27.8.15 13:08

@RoseK @Talitha tak to je drsné ;-0 A myslíte, ze to je hormonama?

Příspěvek upraven 19.03.17 v 13:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
27.8.15 13:12

Zakladatelko, nemohla bys své prarodiče nasměrovat k nám? Jakákoli pomoc - hlídání, by se mi hodilo. Tchýně, co od nás bydlí 10 minut, už dceru letos jednou na hodinu viděla. Mamka to sem má zase 2 hodiny a k tomu se stará o moji babičku, takže přijede, když něco hoří a je tu na otočku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
27.8.15 13:13
@Talitha píše:
Mě v prvních měsících vadila i vlastní čtrnáctiletá dcera. Kradla mi miminko, které bylo moje. Já ho nosila, porodila, kojila. Ona mi ho každou možnou chvíli brala. Nestála jsem ani o žádné procházky, jakože si ho někdo půjčí a půjde na vycházku.
Nejsem žádná pipina, ale tenhle pud je prostě u mě tak silný, že je to vůlí neovládnutelné. Rozumem jsem věděla, že je to normální, běžné, a nic jsem neříkala. Ale pocit to nebyl příjemný.
Pozvolna mě to přechází až teď, a to byl chlapci už rok.On to každý má jinak.

to snad nemyslíš vážně? vlastní dcera, no podle mě už tohle není normální. Mysli si o mě co chceš. Jsem moc ráda, že jsem měla děti v době, kdy se neřešilo „půjčení“ dětí, to slovo nenávidím, dítě přeci věc. Moje mamka i
tchyně hlídaly, vozily, dávaly sladkosti a světe div se, dětem to neuškodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
27.8.15 13:16
@Rakosnicek1983 píše:
@RoseK @Talitha tak to je drsné ;-0 A myslíte, ze to je hormonama? Nebo spis celkove vztahem k detem a materstvi? Ja treba nikdy nemela pocit tikani biolog. hodin, rodila jsem cisarem a o male dokážu mluvit nezaujatě. Proste nemam potrebu ji vsude možné vychvalovat, dokážu si užit pul dne bez ni, nemam nejmenší potrebu s ostatníma (cizima matkama) na pískovišti resit ani kojeni ani zuby. Proste nejsem takova poprdena z mimina jak nektere matky dokážou (bez urážky).Rozhodne nemuzu ani rict, ze by materska byla nejužasnejsi cast zivota a o druhem momentálně nechci ani slyšet.

Do center, na pískoviště, ani na jiné sleziny nechodím, nesnáším ty mateřské slepičince. Nesoutěžím, kdo první chodí, nemusím vychvalovat, je mi to jedno.
Ale ten pud, to je prostě iracionální neovládnutelný pocit.
Vidím to u našich dvou fen - jedna je úžasná matka, o štěňata se stará, dala by za ně život. Druhá porodí, štěňata nechá roztahaný, jsou jí u zadele.
Tím nechci rozhodně rozpoutat debatu, kdo je dobrá a kdo špatná matka, spíš poukázat na to, že ty pocity a pudy jsou prostě různé. Že je to uvnitř člověka a je to takové, jaké to je, bez nějaké zásluhy, bez nějakého provinění. Je to tak. Od přírody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí