Neřešitelná situace?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3429
21.10.15 17:38

@Andelska divka Ať si zkusí najít něco o son-rise terapii nebo něčem podobném. Je možné, že to pro kluka vhodné nebude, ale co jsem pochopila, tak tam učí, jak s autisty pracovat, komunikovat a třeba i zvládat záchvaty vzteku. Jinak v okolí jednoho takového autistu mám, otec se v něm taky vidí,… Podle mě to není dobře ani pro toho kluka, ani pro rodinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.15 17:39

Tahle situace se nás taky dotýká, pátrala jsem proto na internetu a objevila jsem něco jako je „domov pro seniory“, tak toho je domov pro autisty. je to někde u Prahy, nevím kde přesně, v Aple by určitě poradili, spolupracují s nimi. Díte/autista je v tom domově přes týden, věnují se mu nonstop, jezdí na výlety, přizpůsobí se jeho denním potřebám a na víkendy jezdí dítě domů. Rodiče těchto dětí o tom mluvili, jako o spáse z nebe, přes týden si odpočinou, nabydou síly, chodí normálně do práce, věnují se sami sobě a zdravým dětem a na víkendy si berou autíka domů. Nevím tedy, jak je to finančně a co všechno toto dítě musí umět, ale třeba to jako nápad pomůže..
Anonym, prosím, snad z pochopitelných důvodů, díky.

• Citovat
  • Upravit
59426
21.10.15 17:41

@Andelska divka otci se teda nedivim :jazyk:, s tim by se ona srovnala dítě odklidit do ústavu? jedině domluvit nějakou výpomoc? Chodí ěnkam doš kolky nebo školy ne tak ta péče neni celodenní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.15 17:43

Když se narodil brácha s těžkou mozkovou obrnou, táta se ho taky nechtěl vzdát…rok to máma vydržela pak ho dala do ústavu bez tátovo vědomí…

• Citovat
  • Upravit
9148
21.10.15 17:45

Tydenni stacik. Doma jen na vikend. Nez se mamca zcvokne. Na jejim miste bych nahrala zhrouceni.
Sama mam tri deti a prostredni je autik s retardaci. Ac dovede bejt silenej dost se zabavi s ipadem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
21.10.15 17:47
@jdukolem píše:
Denní stacionář? to otec nezkousnul?

Přesně, ten mě také hned napadl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
21.10.15 17:59
@Nafrněná píše:
Já bych takové dítě taky nedokázala vychovávat, nechtěla bych ho ani porodit, natož mu pak věnovat celý život - neodsuzujte mě, každý máme jiný pohled na svět…
ať se teda taťka stará sám no, když myslí jen na sebe

Souhlasím, když vím, že dítě bude těžce retardované, tak jej dám pryč a né že si dotentuju celý zbytek života jen „staráním se 24hodin v kuse“ o retardované dítě, z kterého v životě nic mít nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
21.10.15 18:05

Nevím nevím, těžké rozhodování. Ale jestli je vize, že autíkovi nonstop péče nepomůže v zlepšení (čili stejně budoucnost v péči někoho někde), neměli by to odnášet sourozenci, ti mámu potřebují taky. Právě proto, že oni jednou ten život sami žít budu muset.

On asi táta toužil po synovi, po holkách, teď ho má, vidí se v něm a možná si nechce připustit, že z toho „nevyroste“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
21.10.15 18:06

@Blekota můžete mi říct, jak se pozná PAS a MR v těhotenství???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
21.10.15 18:06

Mno, tak ono je to prostě osobním nastavení a nastavením té rodiny.. Já třebas v životě dělám věcí, ze kterých bys „nic“ neměla :nevim: Byť já nikoho neodsuzuji, jsou lidi, kteří se starají o nemohoucí rodiče 20 let a jsou lidi, kteří raději 20 let pracují intenzivněji, aby těmto rodičům zajistili péči cizího, záleží na nich, ona i ta péče není zadarmo..

@Blekota píše:
Souhlasím, když vím, že dítě bude těžce retardované, tak jej dám pryč a né že si dotentuju celý zbytek života jen „staráním se 24hodin v kuse“ o retardované dítě, z kterého v životě nic mít nebudu.

@Blekota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
21.10.15 18:11
A nejen ty :nevim: Navíc spousta nemocí se může objevit během života :nevim:
@Ráďa81 píše:
@Blekota můžete mi říct, jak se pozná PAS a MR v těhotenství???

@Ráďa81

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
21.10.15 18:12

@Magdaleeena :pankac: přesně tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
21.10.15 18:29

Kamarádka od mojí mamky (je to víc jak deset let) měla takovou dcerku a rodina se rozpadla a paní zůstala sama jelikož dceru dát nechtěla. Každý všední den ji měla v arpidě (jako ve škole) no a dcerka začala být pomalu silnější než její matka a kolem 14 let už měla sexuální pud byla tlumena léky ale nepomáhalo to a v 16 jí musela nechat v ústavu měla nekontrolovatelný vztek a obrovskou sílu. Já si pamatuji jak k nám s ní chodila a musím říct, že nám jí bylo líto ale já se jí teda bála. Musí to být opravdu těžké :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
21.10.15 18:41

Kamarádi, když spolu chodili, jeho bratr nějaká dost závažná mentální porucha, retardace velká. Už tehdy dospělý chlap, obrovský medvěd, silný, prakticky nekontrolovatelný. Kamarádka měla reálné obavy, že kdyby si toho kluka vzala, tak se jednou bude muset o švagra postarat, a to třeba na úkor vlastních dětí. Naštěstí tehdy tchýně (tátu neměli) ho dala právě do nějakého internátního ústavu, už ho taky nezvládala, on tam je v pohodě, klidný (co mám informace )… řešení pro všechny. :nevim:

Takže tenhle „problém“ není jen pro rodiče, ale pro sourozence jako takové, ta máma to taky nebude dávat věčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
21.10.15 23:45

Pro Anonymní z 17:39 - jedná se o domov se zvláštním režimem v Libčicích nad Vltavou.
http://www.praha.apla.cz/…ialni-9.html
Kdyžtak si můžeme napsat - sama mám autismus a Aspergerův syndrom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí