Nerespektujici prarodic

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.7.22 16:37
@yakuba píše:
Motorka nebezpečná NENÍ. Nebezpečný může být maximálně řidič. Co je na koupání v rybníce? Přesně takhle se mnou bylo zacházeno. Tohle nesmíš, tam se utopíš, to je nebezpečný. A dneska je ze mě připosránek, kterej se snaží sám se sebou bojovat a dostat tyhle zarytý vzorce z hlavy pryč. Přijdu si směšně, když v 25 letech plavu nad 80 m temný vody v alpským jezeře a přemlouvám se, že se nic neděje a že mě fakt nic nesežere. Odpoledne jít ven a večer úkoly? Tak to je snad normální, ne? Kdy má dítě být venku? Večer? Kdy má jít podle tebe teda už spát? No a na chození do postele kolem 9. hodiny taky nevidím nic špatnýho. Moje máma mě taky striktně posílala spát v 7 nebo v 8. Do 10 až do 11 jsem si po tajmu svítil a četl si knížky. Spánkový problémy, kterejma mě tehdy strašila má dnes ona. Ne já. To je teda k tomu, s čím s tebou nesouhlasím.Souhlasím s tebou ale s tím, že by děda rozhodně neměl být sprostý a nějak závažným způsobem podrývat tvojí autoritu. Říct mi tchán nebo tchýně něco sprostýho, hodně rychle by pochopili, že tudy cesta nevede. Poznámka „vsak doktor z nej nebude“ je taky šílená. To bych před dítětem z pusy nevypustil.

Je to s nim tezky, posledni odstavec je neustale dokola. A uz me dochazeji sily. Po 9 chodi spat, kdyz vstava do soly tsd o prazdninach v 11. Me to prijde normalni.

• Citovat
  • Upravit
2529
18.7.22 16:39
@Anonymní píše:
Jsem docela prekvapena kolik mamin by detem povolila. Treba motorka nebezpecna, koupani v rybnice? To fakt nechavate dite samo koupat v hloubce v rybniku a jdete do kiosku na pivo aniz byste na dite koukla? To me fakt zarazi 8o ja klukovi povoluju dost, ale deda cokoliv reknu, urazi a je sprosty. Na motorce respektive skutru by jel 10km na hlavni ceste. Nereknu nekde kousek ale takto? O tom tel. nechava ho klidne cely den a pak blika ocima a deda rekne nerikej to mame, ale syn je zvykly mluvit pravdu, tak rekne ze byl dlouho, ale deda s nim k ocarovi nepojede a bryle taky nekoupi. Uceni o tom nemluve. Proc se ucit, dite musi chodit ven. Souhlasim, ale az budou ukoly. Takze praktika dedy jit ven a ukoly vecer. Vecer je syn niceho schopny. A prohlasi pred synem vsak doktor z nej nebude. Je toho spoustu.Kdyz chodil do skoly, tak chodil spat po 9 a opet proc tak brzo? Pry deti teprva chodi domu

Se pak nediv, ze se ores leto plno deti topi nebo utopi, vidim to dnes a denney rodice na dece nejlepe s mobilem v ruce a decka kolem 8-10 let sama v rybniku, bazenu a delaji psi kusy a rodice ani nevi kde jsou. Nedavno jsem takhke lovila asi 10 letyho kluka, co se pred ostatnima predvadel a byl pak dost v soku, chtela jsem ho doprovodit na deku k rodicum, ti vubec nemeli sajn, kde kluk je a co dela…

Jako za zadkem v tomhle veku uz nnestat, ale u vody ty decka mit na ocich mi prijde teda normalni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.7.22 16:42

Pochopila bych tu motorku (pokud to mělo být někde v provozu), nezdravě moc času na telefonu/PC.
Ale v čem je problém, když kluk umí plavat nebo v tom, že se o prázdninách dítě dívá do noci na telku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.7.22 16:43

Nutit v létě puberťáka, že musí jít spát brzo? Proč? Vždyť je to hřích. Venku je krásně.
Ty patríš mezi hysterické matky, které si dupou nohou.
Nediv se, že klukovi je u dědy dobře. Když ty moc hrotíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
18.7.22 16:47
@Anonymní píše:
Ahoj vsem. Uz devcata nemuzu, jsem uz psychicky znicena z meho otce. Jsem na vychovu sama a kdyz jde syn k dedovi, tak neustale slysim, jak mu vse zakazuju. Deda chce jet s vnukem na motorce, bude mu 11. Je to docela kus kam by jeli, no mam strach tak jsem to zatrhla a navim neni mu 12. Taha ho furt do bazenu, voda studena a navic syn pokaslava, za tyden jedeme pryc, tak chci aby byl zdravi. Neustale ho taha k sobe, mame to kousek, ma zahradu, nic pro nej nevymysli, sedi nebo cely den hraje na tel. a synovi rekne at nic mame nerika, uci ho lhat. Spal u nej a koukal do 1v noci na horory a mame nerikej. Jeli na kolach k rybniku se koupat a syn se v rybniku koupal sam, pry deda rekl, ze plavat umi, zatim co deda vysedaval v kiosku a pil pivo. Cokoliv reknu, on jde hned do utoku a shazuje moji autoritu. Uz fakt nemuzu, jsem z toho spatna.Muj verdikt po dnesku, nebude tam chodit. Devcata jake mate prarodice? Respektuji vas nazor nebo neustale atakuji?

Chudák dítě, mít takovou matku, jak se prezentujete. Jediné, co by mi vadilo, je motorka, tam je to dle zákona 12 let. Na tom kole má, doufám, helmu. Horory do noci, to muselo být skvělý!!! Otec dítěte je kde? Měla byste být ráda, že tam někdo vnese mužský prvek…jste hysterka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
18.7.22 16:51
@Anonymní píše:
Jsem docela prekvapena kolik mamin by detem povolila. Treba motorka nebezpecna, koupani v rybnice? To fakt nechavate dite samo koupat v hloubce v rybniku a jdete do kiosku na pivo aniz byste na dite koukla? To me fakt zarazi 8o ja klukovi povoluju dost, ale deda cokoliv reknu, urazi a je sprosty. Na motorce respektive skutru by jel 10km na hlavni ceste. Nereknu nekde kousek ale takto? O tom tel. nechava ho klidne cely den a pak blika ocima a deda rekne nerikej to mame, ale syn je zvykly mluvit pravdu, tak rekne ze byl dlouho, ale deda s nim k ocarovi nepojede a bryle taky nekoupi. Uceni o tom nemluve. Proc se ucit, dite musi chodit ven. Souhlasim, ale az budou ukoly. Takze praktika dedy jit ven a ukoly vecer. Vecer je syn niceho schopny. A prohlasi pred synem vsak doktor z nej nebude. Je toho spoustu.Kdyz chodil do skoly, tak chodil spat po 9 a opet proc tak brzo? Pry deti teprva chodi domu

tak tvoje pravidla, ale dítěti není 6, ale už 11…mýho bráchu táta v 11 na motorku pustil samotnýho, taky se vymáznul, tak se táta v půjčovně prohnul :lol:, já bych řekla jen jezdit pomalu a helmu na hlavu, pochopila jsem, že bude jen spolujezdec ne?

Rybník, no měl by z povzdálí alespoň sledovat…

Jinak jsou prázdniny, tak trošku polev a s těma úkolama a večerkou, ani můj 7 letý nechodí spát po deváté, většinou po desáté i během školního roku, úkoly dělají děti zásadně večer, ale je mi to jedno, jejich problém, hlavně že jsou hotové…

já bych trvala na jediném neshazovat mojí autoritu v přítomnosti dítěte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
18.7.22 16:56
@Anonymní píše:
Tak on si dal 4-5kousku zatim co se syn sam koupe v hloubce a nevidi na nej a nejde zkontrolovat. Pry plavat umi, co by se stalo

Tohle a motorka to by mi vadilo dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.22 16:56
@PAN66 píše:
Se pak nediv, ze se ores leto plno deti topi nebo utopi, vidim to dnes a denney rodice na dece nejlepe s mobilem v ruce a decka kolem 8-10 let sama v rybniku, bazenu a delaji psi kusy a rodice ani nevi kde jsou. Nedavno jsem takhke lovila asi 10 letyho kluka, co se pred ostatnima predvadel a byl pak dost v soku, chtela jsem ho doprovodit na deku k rodicum, ti vubec nemeli sajn, kde kluk je a co dela…Jako za zadkem v tomhle veku uz nnestat, ale u vody ty decka mit na ocich mi prijde teda normalni…

Ja to mozna spatne napsala. Ja bych bez dohledu dite samo koupat nenechala ale deda toto praktikuje. Reagovala jsem na prispevek jine diskutujici

• Citovat
  • Upravit
3724
18.7.22 16:59
@inkakřivák píše:
@Mutlice nalejva u stánku. Třeba si dá jedno pivo, co víš. A když je tam stánek, tak tam asi bude dost lidí, u rybníka. Nechápu, proč by se kluk nemohl koupat sám, proboha. Říkám ta motorka, pokud to není fichtl na polní cestě, to jediné bych snad protestovala.
A o prázdninách večerka nebývá. Leda na táboře.

Takže abych se vyjadřovala pregnantně: vadilo by mi, kdyby se jakýkoliv děda nalejval u stánku, zatímco se vnuk, s kterým tam přišel, koupe. Počet piv fakt nespecifikuju, jedno potom co dojí klobásu, nebo 10 od dopoledne do večera, to je rozdíl. Jak to dělá tento děda, nevíme, koupat se s ním nechodíme. Tedy KDYBY se NALEJVAL. Nemá smysl spekulovat o tom, kolik toho pije tenhle konkrétní chlap.

Jinak to, že je kolem dost lidí, je celkem slepý argument. To vůbec neznamená, že je tam více bezpečno. Ba naopak. 1) čím víc lidí je okolo na břehu nebo ve vodě, tím spíš si nevšimnou, že se někdo topí - poptej se záchranářů… 2) zodpovědnost má ten, kdo dítě doprovází. My nevíme, jak plave. Je mu sice 11. ale dneska bohužel hodně dětí neumí běžné činnosti tak dobře, jako starší generace. Na všechno je milion kroužků a kurzů, ale co se sportu týká, je to horší než lepší s těmi dovednostmi…

Já jsem vyrostla tak, že by se asi 90% dnešních matek zbláznila. Na svého syna nejsem přehnaně opatrná, takže také ve mně zakladatelka budí dojem, že to moc řeší. Ale zas bych nesoudila hned jedním šmahem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
18.7.22 17:00

No tak tchyně taky nerespektuje moji výchovu ale nikdy bych si nedovolila dceru připravit o babičku… To je spor mezi tebou a dědou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
18.7.22 17:01

Zakladatelko, buď ráda za dědečka, moje děti nemají ani jednoho. Oba zemřeli před jejich narozením. A dětem dědeček hrozně chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
18.7.22 17:02
@Anonymní píše:
Ja to mozna spatne napsala. Ja bych bez dohledu dite samo koupat nenechala ale deda toto praktikuje. Reagovala jsem na prispevek jine diskutujici

Není moc jasné, co děláte Vy pro sportovní rozvoj dítěte. Na kole s ním jezdí děda, do bazénu s ním chodí děda do studené vody (to je mj. kolik?), k rybníku děda. Jak to víte, kolik si dal kousků, to Vám řekl? Chápete, že ten kluk se po prázdninách třeba bude chtít pochlubit? Horory, kolo, plavání…
Jak vypadá Váš dohled, stojíte na břehu rybníka se záchranným kruhem? V 11 se děti za mého dětství chodily už koupat sami, nepamatuju, že by se tam někdo utopil. Tak toho kluka přihlaste do nějakého náročnějšího kurzu plavání. Nebo lépe rovnou na triatlon.

Příspěvek upraven 18.07.22 v 17:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
18.7.22 17:04
@Anonymní píše:
Vubec jste necetla muj prispevek. Nemam nic proti tomu koupani v hloubce na rybniku, ale to ze syn se tam koupe sam a deda v kiosku a nikdo o nem nevi. Chapete?

Sám? Ten kiosek je tam jen pro jednoho člověka, pro dědu? Prosím tě. Neblázni tolik. A nechápu, kluk se musí o prázdninách učit? To snad ne. Jo a doktoři doporučuji, když přijde dítě ze školy, tak se má jít proběhnout, ven, odpočinout a až pak se učit na druhý den. Nech kluka dejchat, bude vám oběma líp.
Syn pokašlává - to mě pobavilo. No tak co, tak bude pokaslavat dál. Fakt ho tak nehlidej. V tomhle věku jsme chodili sami na koupaliště, táta zkontroloval přes plot!, že preplaveme bazén a bylo hotovo. A teď mají děcka plavání ve škole od první třídy. Těžko bude neplavec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.7.22 17:09

To učení o prázdninách je taky prudérka :zed: :zed:. Raději ho podporuj, ať čte. Ale dle svého výběru. Cokoli.
A nechej ho žít a užívat prázdniny.
Moje děti milují sudoku a jiné křížovky. Tak jim na prázdniny vždy nakoupím zásobu. Tím si nenápadně procvičují buňky 🤯. Čtou si podle svého výběru. Proč je urputně tlačit do kouta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
18.7.22 17:52
@Svistice píše:
Pochopila bych tu motorku (pokud to mělo být někde v provozu), nezdravě moc času na telefonu/PC.
Ale v čem je problém, když kluk umí plavat nebo v tom, že se o prázdninách dítě dívá do noci na telku?

Protože dite, na ktere nikdo nevidi, jeste proste naplno neposoudi nebezpeci. Od toho na nej ma cumet dospelej. A ze tam je plno dalších dospelych neni argument, tak mprobehne vetsina utonuti nezletilych. Topeni neprobiha jako ve filmu s mohutnym rvanim, cakanim a ramusem, naopak. Takze neni problem, aby se dite utopilo mezi tlupou dospelych, kteri si ale vsimaji sebe a svych potomku. Ja bych 11lete dite bez dozoru koupat tez nenechala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí