Nerespektujici prarodic

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24867
18.7.22 18:36
@Villanelle píše:
Protože dite, na ktere nikdo nevidi, jeste proste naplno neposoudi nebezpeci. Od toho na nej ma cumet dospelej. A ze tam je plno dalších dospelych neni argument, tak mprobehne vetsina utonuti nezletilych. Topeni neprobiha jako ve filmu s mohutnym rvanim, cakanim a ramusem, naopak. Takze neni problem, aby se dite utopilo mezi tlupou dospelych, kteri si ale vsimaji sebe a svych potomku. Ja bych 11lete dite bez dozoru koupat tez nenechala. :nevim:

A od kolika let byste ho už nechala koupat bez dozoru? Myslíte, že v 16 s partou stejně starých puberťáků to bude bezpečnější? Mně třeba přijde 11 let dost. To jsme se běžně jezdili koupat sami, na kole k rybníku vzdálenému cca 2 km od vesnice. Nikdo nám za zadkem nestál a nikdy se nic nestalo. Prostě jsme věděli, že na sebe musíme dát pozor. Ono je dobré se učit samostatnosti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
18.7.22 18:56

@lucad77 Takže děda by mu měl stát za zadkem do kolika? Do osmnácti? A dávat záchranu? Protože i když bude sedět na břehu a hlídat, stačí, aby se na dvě minuty ohlídal za pěknou ženskou a kluk může být pod vodou. A než to děda zjistí, než doplave tam, kde ho viděl naposledy… Takže co? Ať ho matka místo hysterie poučí, že pokud si není naprosto jistý, má plavat podél břehu tam, kde stačí. Hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
18.7.22 19:00
@inkakřivák píše:
@lucad77 Takže děda by mu měl stát za zadkem do kolika? Do osmnácti? A dávat záchranu? Protože i když bude sedět na břehu a hlídat, stačí, aby se na dvě minuty ohlídal za pěknou ženskou a kluk může být pod vodou. A než to děda zjistí, než doplave tam, kde ho viděl naposledy… Takže co? Ať ho matka místo hysterie poučí, že pokud si není naprosto jistý, má plavat podél břehu tam, kde stačí. Hotovo.

Nějak nevím, proč toto píšete mně, když máme na věc evidentně podobný názor. Viz můj příspěvek výš. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.22 19:01
@lucad77 píše:
A od kolika let byste ho už nechala koupat bez dozoru? Myslíte, že v 16 s partou stejně starých puberťáků to bude bezpečnější? Mně třeba přijde 11 let dost. To jsme se běžně jezdili koupat sami, na kole k rybníku vzdálenému cca 2 km od vesnice. Nikdo nám za zadkem nestál a nikdy se nic nestalo. Prostě jsme věděli, že na sebe musíme dát pozor. Ono je dobré se učit samostatnosti. :nevim:

Vy pisete, ze jste se chodili koupat, tak vas bylo asi vice ze? Syn tam je sam. Neco jineho je s partou pubosu jak pisete. Ano nemam problem. Ale syn tam je sam, bez jedineho dozoru a kontroly. Toto resim. Nevim jestli byste dite nechala samotne koupat a plavat v hloubce a vy sedeli v kiosku a nemeli o diteti poneti zda plave ci neplave a nesli ho zkontrolovat.

• Citovat
  • Upravit
25192
18.7.22 19:03
@Anonymní píše:
Ahoj vsem. Uz devcata nemuzu, jsem uz psychicky znicena z meho otce. Jsem na vychovu sama a kdyz jde syn k dedovi, tak neustale slysim, jak mu vse zakazuju. Deda chce jet s vnukem na motorce, bude mu 11. Je to docela kus kam by jeli, no mam strach tak jsem to zatrhla a navim neni mu 12. Taha ho furt do bazenu, voda studena a navic syn pokaslava, za tyden jedeme pryc, tak chci aby byl zdravi. Neustale ho taha k sobe, mame to kousek, ma zahradu, nic pro nej nevymysli, sedi nebo cely den hraje na tel. a synovi rekne at nic mame nerika, uci ho lhat. Spal u nej a koukal do 1v noci na horory a mame nerikej. Jeli na kolach k rybniku se koupat a syn se v rybniku koupal sam, pry deda rekl, ze plavat umi, zatim co deda vysedaval v kiosku a pil pivo. Cokoliv reknu, on jde hned do utoku a shazuje moji autoritu. Uz fakt nemuzu, jsem z toho spatna.Muj verdikt po dnesku, nebude tam chodit. Devcata jake mate prarodice? Respektuji vas nazor nebo neustale atakuji?

nemáš vůbec žádnou sebereflexi! na každý názor jsi v opozici
hele, na rovinu - DOST to přeháníš
přečti si prosím na netu info na téma Úzkostná matka
to jsi totiž ty
a dítěti to škodí..
Na prázdniny u dědy bude jednou s láskou vzpomínat
na to, jak se o něj každou hodinu matka bála už méně.. brzdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.22 19:07
@lucad77 píše:
Nějak nevím, proč toto píšete mně, když máme na věc evidentně podobný názor. Viz můj příspěvek výš. :think:

Aha pardon uz jsem pomatena. Jsem rada, ze to vidite stejne. Ja jsem rada, ze deda ma zajem, ale ty napady, nerespekt ke me jako matce, nadavky. Jednou poprve a naposled hlidal jeste kdyz byl malinkej. Byl nemocny v teplotach a na atb. Sel s nim ven, lital venku v sychravem pocasi, ac jsem mu rikala at je v klidu. Samozrejme stav se zhorsil. Mohla bych dalsi jmenovat co vubec nerespektuje a urazi me

• Citovat
  • Upravit
24867
18.7.22 19:07
@Anonymní píše:
Vy pisete, ze jste se chodili koupat, tak vas bylo asi vice ze? Syn tam je sam. Neco jineho je s partou pubosu jak pisete. Ano nemam problem. Ale syn tam je sam, bez jedineho dozoru a kontroly. Toto resim. Nevim jestli byste dite nechala samotne koupat a plavat v hloubce a vy sedeli v kiosku a nemeli o diteti poneti zda plave ci neplave a nesli ho zkontrolovat.

No, ono někdy v té bandě to může být zrádnější, protože se vymýšlejí ptákoviny. A nedělám si iluze, že kdyby se něco dělo, že bychom se spíš strachem nerozprchli, než zachraňovali. Navíc vy neřešíte pouze toto, ale i jiné, dle mého názoru dost nepodstatné věci (ano, děda nás taky vozil na motorce, tenkrát nebyly ani přilby, ano, koukali jsme na zakázané filmy do noci a bylo to príma, občas jsme taky v noci venku hráli na krvavého dědka). Ale nechci se hádat, však si to udělejte, jak chcete. Ovšem nevím, jestli vám syn jednou za to poděkuje, že jste ho připravila o dědečka.

Příspěvek upraven 18.07.22 v 19:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.7.22 19:08
@Lucy75 píše:
nemáš vůbec žádnou sebereflexi! na každý názor jsi v opozici
hele, na rovinu - DOST to přeháníš
přečti si prosím na netu info na téma Úzkostná matka
to jsi totiž ty
a dítěti to škodí..
Na prázdniny u dědy bude jednou s láskou vzpomínat
na to, jak se o něj každou hodinu matka bála už méně.. brzdi.

Přesně. Celý rok se dítě učí. Těší se na prázdniny, že bude volno, odpočinek a trocha rebelie. A matka prudí, kde může. I učit se musí o prázdninách. Chudák.
To budou hezké vzpomínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
18.7.22 19:11

@lucad77 Omlouvám se, patřilo to samozřejmě zakladatelce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
18.7.22 19:19
@lucad77 píše:
A od kolika let byste ho už nechala koupat bez dozoru? Myslíte, že v 16 s partou stejně starých puberťáků to bude bezpečnější? Mně třeba přijde 11 let dost. To jsme se běžně jezdili koupat sami, na kole k rybníku vzdálenému cca 2 km od vesnice. Nikdo nám za zadkem nestál a nikdy se nic nestalo. Prostě. jsme věděli, že na sebe musíme dát pozor. Ono je dobré se učit samostatnosti. :nevim:

Ale ja to nikomu necpu, jen rikam, ze fakt, ze kolem je x dalsich lidi, jak tu tusim Inka stale zminuje, neznamena vubec nic. Ja jsem celkem free matka, je mi jedno, jestli chodí bos a popali se o koprivy, jestli leze vysoko a nabije si cunu, odmalicka jsou vedeni k samostatnosti, triletaka učím jak zachazet s nozem a skrabkou, umi skrtnout sirkou a zalozit oheň na opekani, nechavam mu imo volnosti pomerne dost, co tak sleduju v okoli. Takze si nepripadam jako rodic, co by potreboval mit dite v bublinkach. ALE jsou tri veci, u kterych u mne nejede vlak proto, ze podle me pripadne nebezpečí je az moc velke. Nikdy bych nenechala dite ani popojet v aute mimo autosedacku. A je mi jedno, jestli tchan prska, ze jen preparkuje o dve ulice a mohl jet na kline. Druha je horka voda a treti jsou bazeny.
A abych ti odpovedela, ne, nemyslim si, ze 16leta paka bez pudu sebezachovy na tom budou o moc lip. Ale aspon jsou s partou, a hlavne tam uz muj dosah a sance to ovlivnit jaksi hasne, tak to budu muset prezit. Ale to neznamena, ze by se mi libilo, kdyz je dite samo v rybnice a deda na nej co deset minut mrkne mezi pivama. Nelíbilo, dle meho se takhle chodí neštěstí naproti.
A hlavne teda kdyz ja nekomu hlidam dite, tak respektuji, co rodic rekne. Pokud by mi svagrova rekla, ze si nepreje, abychom se synovcem neco delali, tak to proste delat nebudu, i kdybych si o tom myslela buh vi co. :nevim:
Edit: Zakladatelko, vecerka, koupani v bazenu, filmy, stravu, to bych neresila. Byt tebou, resim s dedou fakt jen to nejdůležitější, kde dite muze prijit k urazu.

Příspěvek upraven 18.07.22 v 19:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
18.7.22 19:24

Neexistuje aby se někdo koupal někde v rybníce sám. Bez ohledu na to, jestli je to dospělý nebo dítě.
Utonutí se netýká jenom neplavců a opilců. Vždy chodit ve dvou. Nechápu, že někoho vůbec napadne nechat 11leté dítě ve vodě samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
18.7.22 19:34
@Villanelle píše:
Ale ja to nikomu necpu, jen rikam, ze fakt, ze kolem je x dalsich lidi, jak tu tusim Inka stale zminuje, neznamena vubec nic. Ja jsem celkem free matka, je mi jedno, jestli chodí bos a popali se o koprivy, jestli leze vysoko a nabije si cunu, odmalicka jsou vedeni k samostatnosti, triletaka učím jak zachazet s nozem a skrabkou, umi skrtnout sirkou a zalozit oheň na opekani, nechavam mu imo volnosti pomerne dost, co tak sleduju v okoli. Takze si nepripadam jako rodic, co by potreboval mit dite v bublinkach. ALE jsou tri veci, u kterych u mne nejede vlak proto, ze podle me pripadne nebezpečí je az moc velke. Nikdy bych nenechala dite ani popojet v aute mimo autosedacku. A je mi jedno, jestli tchan prska, ze jen preparkuje o dve ulice a mohl jet na kline. Druha je horka voda a treti jsou bazeny.
A abych ti odpovedela, ne, nemyslim si, ze 16leta paka bez pudu sebezachovy na tom budou o moc lip. Ale aspon jsou s partou, a hlavne tam uz muj dosah a sance to ovlivnit jaksi hasne, tak to budu muset prezit. Ale to neznamena, ze by se mi libilo, kdyz je dite samo v rybnice a deda na nej co deset minut mrkne mezi pivama. Nelíbilo, dle meho se takhle chodí neštěstí naproti.
A hlavne teda kdyz ja nekomu hlidam dite, tak respektuji, co rodic rekne. Pokud by mi svagrova rekla, ze si nepreje, abychom se synovcem neco delali, tak to proste delat nebudu, i kdybych si o tom myslela buh vi co. :nevim:
Edit: Zakladatelko, vecerka, koupani v bazenu, filmy, stravu, to bych neresila. Byt tebou, resim s dedou fakt jen to nejdůležitější, kde dite muze prijit k urazu.Příspěvek upraven 18.07.22 v 19:26

No jo, asi jsem už stará, naši nikdy neřešili, co děláme u prarodičů. To byla jejich zodpovědnost a jejich pravidla. Prostě jim věřili, že se o nás postarají. Dneska mi přijde, že se to někdy dost přehání na druhou stranu - k babičce a dědovi ano, ale se sáhodlouhým seznamem, co se může a nemůže, a běda, když se to do puntíku nedodrží. On každý extrém je škodlivý podle mě. Někdy je mi těch prarodičů až líto, jak to tady v diskuzích kolikrát čtu, jak jsou blbí a neschopní. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
18.7.22 19:36
@KimL píše:
Neexistuje aby se někdo koupal někde v rybníce sám. Bez ohledu na to, jestli je to dospělý nebo dítě.
Utonutí se netýká jenom neplavců a opilců. Vždy chodit ve dvou. Nechápu, že někoho vůbec napadne nechat 11leté dítě ve vodě samo.

No tak to bych se já za celé léto nesmočila. K mému oblíbenému lesnímu rybníku nikdo chodit nechce. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
18.7.22 19:40

Trochu jsem zapátrala, počet utopených v ČR je kolem 200, stále klesá, např. 2021 to bylo 160 lidí. Jsme na tom velmi špatně v porovnání s jinými státy. Nejsou v tom utopení v zahraničí. Zhruba 20 lidí ročně končí po skoku do vody na vozíku. Převažují muži. 40 až 50 procent utonulých bylo pod vlivem alkoholu. Utonou děti, není jich moc, převažují malé děti (předpokládám, že zahraní bazény?). Nejčastěji utonulý je bud senior nebo naopak 20 až 30. Čili to není dítě 11 s kamarády. Myslím, že stačí mrknout na HoryDolyČerná voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
18.7.22 19:50
@šklíbakočka píše:
Trochu jsem zapátrala, počet utopených v ČR je kolem 200, stále klesá, např. 2021 to bylo 160 lidí. Jsme na tom velmi špatně v porovnání s jinými státy.Nejsou v tom utopení v zahraničí. Zhruba 20 lidí ročně končí po skoku do vody na vozíku. Převažují muži. 40 až 50 procent utonulých bylo pod vlivem alkoholu. Utonou děti, není jich moc, převažují malé děti (předpokládám, že zahraní bazény?). Nejčastěji utonulý je bud senior nebo naopak 20 až 30. Čili to není dítě 11 s kamarády. Myslím, že stačí mrknout na HoryDolyČerná voda.

Ono taky záleží na tom, kolik lidí se v těch jiných státech reálně někde v přírodě koupe. Ale jinak to asi odpovídá. Pro malé děti jsou mor ty nezabezpečené bazény, to je trend dnešní doby. Opilci a senioři, kteří přecenili síly, se asi topili vždycky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí