Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Pitaya1 píše:
A proč tedy kluka nenaučíš základní věc, že bez dozoru nemusí do hloubky? Ve svém věku by měl být schopný to pochopit a dodržovat.
no běžný rybník bývá většinou jen hloubka
@vokishka píše:
no běžný rybník bývá většinou jen hloubka
Co jsem jezdila k rybníkům, kde byl i nějaký stánek, tak vždycky byla pláž a mírný vstup do vody. Nikde jsem se nesetkala s tím, že by hned po metru byla hloubka, kde by dítě nestačilo ![]()
@Pitaya1 píše:
Co jsem jezdila k rybníkům, kde byl i nějaký stánek, tak vždycky byla pláž a mírný vstup do vody. Nikde jsem se nesetkala s tím, že by hned po metru byla hloubka, kde by dítě nestačilo
dobře, ale ten začátek bývá krátky. Co tam to děcko, které je samo, bude dělat. Já mám zkušenosti s tím, že je kousek mělký a pak je velký sešup do hloubky
@šklíbakočka píše:
Celé bych to řešila: motorka ne, zákon. Kolo helma zákon, helma pořádně nasazena. Rybník dle situace. Nevíme, jak ten rybník (se stánkem) vypadá, kde je hloubka atd. Jak je navštěvovaný. Domluvila bych se s Vodní záchrannou službou, aby udělali v místě školení a po dohodě z nimi bych zakoupila (nebo dědeček, nebo majitel kiosku) vhodnou házečku, podkovu nebo něco podobného. Tu záchranu je nutné nacvičit, tak tím mohou dětem zpestřit prázdniny. Dítěti na hlavu barevnou čepici. Zbytek neřešit a stále nevím, jak zakladatelka ví, kolik děda pije těch kousků.
Zákonadbalé občany má režim rád, toho se drž
Ale pokud jde o přežití vlastního potomka, jsou mi zákony u (_!_) a řídím se především rozumem.
Házení koňských podkov na tonoucího mě pobavilo, jistě to ocení
Samozřejmě chápu, že myslíš nějakou plovací pomůcku, ale takto napsáno mi jako první před očima proběhlo bombardování topícího se kovovými podkovami ![]()
@Pitaya1 píše:
Co jsem jezdila k rybníkům, kde byl i nějaký stánek, tak vždycky byla pláž a mírný vstup do vody. Nikde jsem se nesetkala s tím, že by hned po metru byla hloubka, kde by dítě nestačilo
Například lom u Konstantinových lázní. Stánky hned u vody, mělká písčitá pláž, uděláš ještě jeden krok a najednou je dospělý člověk komplet pod vodou.
@vokishka píše:
dobře, ale ten začátek bývá krátky. Co tam to děcko, které je samo, bude dělat. Já mám zkušenosti s tím, že je kousek mělký a pak je velký sešup do hloubky
Tak neznám dítě zakladatelky. Moje si vystačí na kraji, kde stačí a na pláži. Může treba plavat podle břehu, tam kde stačí.
A když to tu tak čtu, tak bych asi měla odevzdat dítě sociálce. Na skútru s námi jezdí od cca 7 let, v běžném provozu. U vody si klidne dám pivo/koktelj. Klidně ho nechám cca od 10 samotného chvíli v bazénu, na pláži u moře (na kraji moře) ho taky klidně nechám chvíli samotného. Nebo ho nechám blbnout v moři q na lehátku si čtu.
@rmot píše:
Například lom u Konstantinových lázní. Stánky hned u vody, mělká písčitá pláž, uděláš ještě jeden krok a najednou je dospělý člověk komplet pod vodou.
Ale to je lom a ne rybník. Lomy jsou víc zrádné, podle toho jak se tam tezilo.
@šklíbakočka píše:
Celé bych to řešila: motorka ne, zákon. Kolo helma zákon, helma pořádně nasazena. Rybník dle situace. Nevíme, jak ten rybník (se stánkem) vypadá, kde je hloubka atd. Jak je navštěvovaný. Domluvila bych se s Vodní záchrannou službou, aby udělali v místě školení a po dohodě z nimi bych zakoupila (nebo dědeček, nebo majitel kiosku) vhodnou házečku, podkovu nebo něco podobného. Tu záchranu je nutné nacvičit, tak tím mohou dětem zpestřit prázdniny. Dítěti na hlavu barevnou čepici. Zbytek neřešit a stále nevím, jak zakladatelka ví, kolik děda pije těch kousků.
Jakože místo toho, aby měl zodpovědnost děda, tak si bude něco domlouvat se záchranou službou? Školení komu? A ta házečka mě pobavila, topící se člověk nedělá žádné zvuky, je to tiché, skoro neviditelné. Házečka je tam k ničemu, když na něj nikdo nekouká.
Podstatný je, že zakladatelka psala, že z toho kiosku na vodu nejde vidět. Ani nemusí být k tomu rybníku, kolikrát jsou rybníky u města/ve městě nebo naopak je to rozlehlý rybník a děda šel někam úplně dopryč. Takovej člověk se o neštěstí dozví až díky blikajícím sanitkám nebo když po hodině není děcko zpátky.
Ne nenechala bych ho, samotnýho koupat bez dozoru…A jako chceš říct, že děda nasává u stánku a potom co pil p pivo sedne s klukem na motorku a jede 10 km zpátky jo
![]()
@Madohovoho píše:
Ne nenechala bych ho, samotnýho koupat bez dozoru…A jako chceš říct, že děda nasává u stánku a potom co pil p pivo sedne s klukem na motorku a jede 10 km zpátky jo![]()
K rybníku jeli na kole ![]()
@inkakřivák píše:
@Mutlice no však jo. Ten nezodpovědný děda ji vychoval.
@inkakřivák píše:
@Mutlice no však jo. Ten nezodpovědný děda ji vychoval.
Právě proto ona ví nejlíp jaký je ne? Že ty máš vždycky potřebu každého přesvědčovat že to víš nejlíp jaký kdo je, nikdy si ho neviděla.