Nerodinný muž - jak vychováváte děti, aby byly rodinné?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.3.17 16:17

@Janasas ono to chce asi vsechno cas, meli jsme i stesti na pana ucitele ve skolce a ne pani ucitelku, takze treba se casem najde i nejaky ucitel nebo kamarad dal…jen mi to obcas vrta hlavou, kolik ted tech muzu je samo, pritom nechteji byt sami, ale nejsou rodinni :think:..proste bych nechtela takoveho syna, ja bych rada vnoucata.Vim,ze je brzi takto uvazovat a pozitivni mysleni je pulka uspechu, jen me obcas nekdy mrzi ten rozvod a strach, ze syn tim bude chte nechte taky bit…casem…ja verila, ze s muzem je to naporad :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.17 16:19
@Anonymní píše:
@Janasas ono to chce asi vsechno cas, meli jsme i stesti na pana ucitele ve skolce a ne pani ucitelku, takze treba se casem najde i nejaky ucitel nebo kamarad dal…jen mi to obcas vrta hlavou, kolik ted tech muzu je samo, pritom nechteji byt sami, ale nejsou rodinni :think:..proste bych nechtela takoveho syna, ja bych rada vnoucata.Vim,ze je brzy takto uvazovat a pozitivni mysleni je pulka uspechu, jen me obcas nekdy mrzi ten rozvod a strach, ze syn tim bude chte nechte taky bit…casem…ja verila, ze s muzem je to naporad :nevim:

Edit hrubka :zed:

• Citovat
  • Upravit
956
12.3.17 16:21

Myslim, ze je rozdíl mezi mužem rodinného typu a mužem schopným doma pomoci. To druhé je Myslim z velké části o výchově. To druhé proste v člověku buď je, nebo není.
Jak ho zapojuju? Byla jsem s nim dlouho sama, takže se zapojovat musel. Od malička se mnou chodil nakupovat, nosil část nákupu v batuzku, později těžší věci. Periny neprevlikam, ale prevlikame. Společně. Když jsem došla pozdě z práce, věděl, ze večeře bude rychleji, když mi pomůže (jo a pred tím si dam kafe - nejsem robot - zatím ptreba oloupe brambory). V podstatě kdykoliv vařím, tak se me ptá, jestli chci pomoct. Vyndava myčku, když je smetí u dveří a jde ven, tak ví, ze ho ma vynést. Řekla bych, ze snad kromě umývání WC apod. zvládne doma všechno. Jestli ale bude rodinný typ, to vazne netuším. Doufám, ze ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.17 16:52

@Maden dekuju za popis domacich cinnosti :kytka:,mi syn take v mnohem pomaha a ma uz ciste sve ukoly a povinnosti.taky mu rikam, kdyz mi pomuzes, bude vice casu na spolecne hrani :).

Chtela jsem se jeste zeptat, dokazujete nejak detem, nebo je dulezite aby vedely, ze jsou pro Vas na prvnim miste? :think:

• Citovat
  • Upravit
81500
12.3.17 17:37
@Anonymní píše:
@Maden dekuju za popis domacich cinnosti :kytka:,mi syn take v mnohem pomaha a ma uz ciste sve ukoly a povinnosti.taky mu rikam, kdyz mi pomuzes, bude vice casu na spolecne hrani :).Chtela jsem se jeste zeptat, dokazujete nejak detem, nebo je dulezite aby vedely, ze jsou pro Vas na prvnim miste? :think:
:think: a mají být?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.17 18:06

@Lama Lama tot otazka.deti by mely vedet, ze jsou milovany a pro rodice na prvnim miste..ale cim a jak udelat, aby to vedely :nevim:

• Citovat
  • Upravit
81500
12.3.17 18:19
@Anonymní píše:
@Lama Lama tot otazka.deti by mely vedet, ze jsou milovany a pro rodice na prvnim miste..ale cim a jak udelat, aby to vedely :nevim:

no, milovany určitě, jestli maj být na prvním místě… nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
12.3.17 18:40
@Anonymní píše:
@Lama Lama tot otazka.deti by mely vedet, ze jsou milovany a pro rodice na prvnim miste..ale cim a jak udelat, aby to vedely :nevim:

v pohodě, to dítě vycítí. Na druhou stranu, je třeba ctít, že děti máme „půjčené“. To znamená naše láska je nesmí svírat, dusit, musí v ní cítit prostor pro sebe, svůj vývoj a budoucí osamostatnění. Je to hodně o intuici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
12.3.17 18:52

Že je milovaný, by mělo vědět určitě. A říkat to nestačí, musí to cítit. Do nějakoého porovnávání nejvíc, na prvním místě… do toho bych se vůbec nepouštěla. Podle mě to pak vyvolává jistou soutěživost o tu lásku, porovnávání. A ani nevim, co znamená první, podle mě to porovnávat nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
12.3.17 19:04
@Lama Lama píše:
no, milovany určitě, jestli maj být na prvním místě… nevim.

Vnímám to stejně. Dojdu uštvaná z práce a i když měl hlad, nevrhla jsem se hned na vaření. Chtěla jsem tu svou dvacetiminutovku u kafe. Muže si vzít zatím jogurt. Nebo oskrabat brambory. Jak to dopadá, když jsou děti na prvním místě vidím u svagrove. Rozmazleni, zvykli na neustálou pozornost. Z těchto děti si Myslim, ze vyrostou sobecci, kteří nebudou schopni fungovat v páru. Všechno se točí jen kolem nich.
Musí vědět ze je milované, ale když nemůžu, tak nemůžu. Mam i jiné povinnosti a potrebuju si občas i odpočinout. Svět se netoci jen kolem děti. To by měly taky vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí