Nerozumím si se synem (9 let)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
PaníKadrnožková
9.9.19 16:15
@stinga píše:
a proč s ním hraješ pexeso, deskové hry a badminton? On to chce? Vždyť děti máš dvě, tak ať hrají spolu, proč s ním chodíš na hřiště v 9 letech?
V životě nic z toho se mnou matka nedělala, max tak do 6 let. Na takové aktivity jsou přece kamarádi. On nemá žádné kamarády?
Mně prostě přijde, že s ním zacházíš jak s 3letým, tak těmi škleby, řevy a posunky se tě snaží setřást.

Jezis marja a proc ne? Badminton hrajou i dospeli spolu. Ja hraju s klukem i s pritelem stolni tenis a chodim s nim na koupaliste a hrajeme spolecenske hry a to i s dospelyma i seniorama. A to vse nikoliv z edukativnich duvodu, ale protoze nas to bavi. Zase me nebavi porad cucet na telku nebo mas pocit, ze to je jen urceno detem? Me zase nebavi blbnout s rakwtou s triletakem, to delam, abu se to naucil a mohli jsme si zahrat :lol:

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
9.9.19 16:24
@Trojlístek píše:
Spíš mě tedy taky zajímá, proč si nehraje s kamarády sobě rovnými. Proč si sním tak často a urputně hraješ ty zakladatelko?

Tak u nas je treba situace, kdy dospeli hrajou s detma vzacna, ale vyskytuje se- o vikendu, o prazdninach. A proc casto a urputne, treba popisuje 5 her za rok :roll:

Jinak syn me kamaradky taky challenguje hranice. Jednou (fakt jedinkrat) jsem mu rekla:pojd ke me a povez mi o svych zavodech. A on mi rekl: a muzu si ti prdnout do klina?…jako 8o 8o 8o. Fakt nevim, jestli ho to uci maminka, ale troufam si tvrdit, ze ne :zed:

• Citovat
  • Upravit
31292
9.9.19 16:40

Celou dobu, co si pročítám diskusi, přemýšlím, co bych tak poradila.
CHvilkama sem se i zasmála, protože sem přesně viděla svýho syna (bude mu osm).
A prostě nevím. Náš malej je taky svuj, v určitých věcech prostě nechápu jeho myšlenkový pochody, ale prostě si říkám, že je to za prvý chlap a za druhý má vlastní hlavu…
Ve tvém případě bych se ho asi, zejména u těch her, zeptala, jestli to chce hrát nebo ne, a pokud ano, tak ať ctí pravidla hry. A třeba jednou za čas si danou hru zahrát po jeho. Třeba i tim, že schválně budete házet kostkou u Člověče tak, abyste srazili cizí figurku a budou za to body. Však co? :mrgreen: Třeba jednou bude vyvíjet hry a bude za to mít fůru peněz a zábava k tomu :lol:

Možná si trochu líp promyslet, na čem bazírovat a co ho nechat být. Zároveň pokud není schopen rozumně vymyslet nějakou věc, tak mu ji nedávat k rozhodnutí.
Já mám momentálně u syna taky pocit, že si nechce s ničim hrát, když už jo, tak dělá kraviny, 95% hraček nám doma leží ladem.
No co, mám v plánu hračky podarovat a pak Ježíšek přinese něco, co si přeje a s čím si vyhraje…i kdyby to měla bejt podle mého nějaká totální bejkárna :mrgreen: Kdo jsem já? Můžu mu ukázat cestu, ale jít po ní musí sám. Už to prostě není malé tvárné mimino, má svoje názory, svoje představy, formuje se i ve škole, se spolužáky. Mě bude stačit, když přijde, když je problém, večer se potulíme před spaním a párkrát do roka společně (rozumněj on si řekne, kam by chtěl a já mu to umožním) vymyslíme výlet nebo dovolenou.

Jiné je to samozřejmě u věcí důležitých - jako je občasná výpomoc, fungování ve škole a příprava do školy. Tam se nediskutuje, tam přes to nejede vlak.

Základ ale je, že pokud ani ve škole neřeší, že by to chtělo psychologa a diagnozu, tak je prostě jenom jinej…to neznamená, že je to špatně :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
9.9.19 16:41
@LaPaloma píše:
Mám dceru skoro 9 let. Ta považuje za hezkou chvilku, když s ní cokoliv probiram. Nejraději má, když před usnutim si k ní lehnu na 15 minut do postele, zeptám se, o čem chce mluvit. Ona si zadá téma od mluvení o zvířatech nebo kytkach přes vznik bourkovych mraků až na to, jak vypadá letecky motor nebo elektřina. Ona je takový koťátko. Vzorový dítě.Ale starší mám asi takové, jako tvůj syn. Tezko diskutovat, svehlavost, neposlušnost, skončila jsem kdysi u psychologa a pomohlo mi to.
A ještě si pusť na YouTube něco o Montessori, hlavně díl o typech dětí. Je to příšerně rozvlacne, ale něco ti to dá.

V jiných diskuzich jsem si vsimla toho, ze spory s tvym ditetem resis hodne zajímavé..Nejlepe s fyzickým trestem ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
9.9.19 16:45

@Kačus82 Ale však jo, ať si dospělí hrají s dětmi. Ale mám pocit, že kluk zakladatelky o to nestojí. Z nějakého důvodu o to moc nestojí, jinak by nedělal ty blbiny. Proto mě třeba zajímá jak a jak moc má možnost si hrát s vrstevníky.

Nemyslím, že ho maminka tohle učí, však to jsem nikde nepsala. Spousta dětí se jen opičí.

Třeba ty si to nenecháš, ale je spousta dospělých co ano. Buďto neumí přiměřeně reagovat, nebo nad tím mávnou rukou však co děcko. Právě jsem to psala. Třeba jen u školy vidím tolik pitvořících se děcek, že mám pocit, že stojím u školy pro duševní poruchy. Ne všechny děti, naštěstí. Ale je jich tedy dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
9.9.19 16:46

@Kačus82 tak 5 her ročně by ji snad tak nevzalo, aby o tom založila diskusi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
9.9.19 16:52
@Trojlístek píše:
@Kačus82 Ale však jo, ať si dospělí hrají s dětmi. Ale mám pocit, že kluk zakladatelky o to nestojí. Z nějakého důvodu o to moc nestojí, jinak by nedělal ty blbiny. Proto mě třeba zajímá jak a jak moc má možnost si hrát s vrstevníky.

Nemyslím, že ho maminka tohle učí, však to jsem nikde nepsala. Spousta dětí se jen opičí.

Třeba ty si to nenecháš, ale je spousta dospělých co ano. Buďto neumí přiměřeně reagovat, nebo nad tím mávnou rukou však co děcko. Právě jsem to psala. Třeba jen u školy vidím tolik pitvořících se děcek, že mám pocit, že stojím u školy pro duševní poruchy. Ne všechny děti, naštěstí. Ale je jich tedy dost.

Jeste me napadlo, jestli si tim nerika o pozornost.
Moje kamaradka mi jednou se zoufalym humorem popsala sveho chlapecka: on pochopil, ze nejlepsi ve tride fakt nebude, ale ted ho napadlo, ze by mohl byt NEJzlobivejsi :lol:

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
9.9.19 16:58
@stinga píše:
@Kačus82 tak 5 her ročně by ji snad tak nevzalo, aby o tom založila diskusi :nevim:

No ja to pochopila tak, ze rebeluje v podstate v kazde situaci a pak popsala ty ruzne priklady. A asi vetsi problemy budou pri kazdodennich cinnostech, ale take u dalsich:karty atd.
My hrajeme karty tak jednou za tyden, pexeso me nebavi, ale uvolila jsem se anglicke, 1× mesicne, atd. Ale i z tech par pripadu samozrejme muzu vyvodit typicke chování pri hre. Ja z hodne prispevku proste pochopila, ze kdo si hraje s detmi, je uchyl. Pritom ja sama nejradeji vzpominam na detstvi, kdyz jsme s prarodici o prazdninach KAZDY den hrali Clovece nezlob se :? Ale to uz je jedno, jsem se vyhovorila :lol:

• Citovat
  • Upravit
Katchulina
9.9.19 17:18

Já z toho mám zkrátka pocit, že zakladatelka k výchově syna přistupuje moc vážně a vždy za každou cenu trvá na správných pravidlech a tak. To je pro syna zase jen poučování. Určitě je důležité děti vést a vychovávat, ale i je pochopit a ponořit se do jejich světa, vždyť dětství uteče hrozně rychle. Není od věci se občas absolutně naladit na jeho vlnu. Co naše děti občas vymýšlí za ptákoviny, no co jsou to děti, hlavně, že mají radost a i když je to pořádná volovina nakonec to snad nejvíc baví i nás rodiče. Zakladatelko buď ráda, že je kreativní. Domluvila bych se se synem, že jednou si to pexeso zahrajeme bláznivé, přesně podle něho a příště, až bude zase čas a on bude chtít zahrajeme si ho normálně. A takhle to budeme střídat.

• Citovat
  • Upravit
14723
9.9.19 20:18
@_.Emilyyy píše:
V jiných diskuzich jsem si vsimla toho, ze spory s tvym ditetem resis hodne zajímavé..Nejlepe s fyzickým trestem ze?

Všimla sis správně, skutečně dítě i zbiju, když je to nutné a opakovaná výzva není vyslyšena, kolikrát v řádu dní. Jedná se o to starší dítě, přála bych ti zažít, co mám za sebou. Mezi dětmi jsou velké rozdíly a na každé bohužel domluva neplatí. Naše starší dcera už pochopila, že nám nevelí ona, ale my jí. To jí fakt do hlavy nešlo a nešlo, tak si to musela vyžrat. Její volba, viděla, že u sestry to jde jinak a že stačí málo. Ale ona chtěla být hnusná a abychom jí všichni sloužili. Jo, to určitě. Buď chce patřit do rodiny a fungovat v ní, nebo tu máme děcáky, a od 18 ulici. Všechno snášet nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
9.9.19 20:23
@LaPaloma píše:
Všimla sis správně, skutečně dítě i zbiju, když je to nutné a opakovaná výzva není vyslyšena, kolikrát v řádu dní. Jedná se o to starší dítě, přála bych ti zažít, co mám za sebou. Mezi dětmi jsou velké rozdíly a na každé bohužel domluva neplatí. Naše starší dcera už pochopila, že nám nevelí ona, ale my jí. To jí fakt do hlavy nešlo a nešlo, tak si to musela vyžrat. Její volba, viděla, že u sestry to jde jinak a že stačí málo. Ale ona chtěla být hnusná a abychom jí všichni sloužili. Jo, to určitě. Buď chce patřit do rodiny a fungovat v ní, nebo tu máme děcáky, a od 18 ulici. Všechno snášet nemusím.

No, to je teda síla tohle. Jaký si to totiž uděláš, takový to máš. Jak děti vychováváš, tak se ony chovají. Je zajímavý, že nás máma ani táta s bráchou nikdy nemuseli bít a fungujeme oba dva úplně normálně. Co myslíš, že získáš třískáním dětí? Možná rebela, možná ze strachu poslušnýho beránka, ale že by to byl přirozený respekt a úcta, o tom si teda dovolím hodně pochybovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
9.9.19 20:28
@LaPaloma píše:

A co takoveho delala, jedtli se muzu zeptat?

• Citovat
  • Upravit
14723
9.9.19 20:39
@Kačus82 píše:
A co takoveho delala, jedtli se muzu zeptat?

To už jsem někde napsala, mně se to už nechce znovu otevírat. Emilyy neumí zkousnout, že někdy dítě dostane, ona odměňuje značkovým oblečkem i leta trvající špatné chování směrem k jejímu partnerovi (který jim ten luxus dopřává, jinak by se asi ani neusraly)., Což je opak mně, já rozhodně hnusné chování, hlavně opakovaně hnusné chování, kde to domluvou nikam nevede, trestám klidně i fyzicky. Nemám s tím problém a je to jediné, co na jedno z mých dětí kdy fungovalo. Bohužel pro nás všechny. Ale na druhou stranu, díky tomu spolu můžeme ještě dnes žít v jedné domácnosti. Kdybych jí nezkrotila, tak nás rozeštvala. Toho jsem se chtěla vyvarovat, protože znám jednu rodinu, která se kvůli nepřístojnému chování jednoho dítěte rozpadla.
Mladší dítě je totálně jiný člověk, hlavně má empatii. Jako nebe a dudy.
A tvrdím, že ty pořady na You tube mají určitý smysl, něco na tom je. Když se řeší problém, může to pomoct něco pochopit nebo naznačit cestu, jak by to ještě mohlo jít jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
9.9.19 21:03
@Evulina píše:
No, to je teda síla tohle. Jaký si to totiž uděláš, takový to máš. Jak děti vychováváš, tak se ony chovají. Je zajímavý, že nás máma ani táta s bráchou nikdy nemuseli bít a fungujeme oba dva úplně normálně. Co myslíš, že získáš třískáním dětí? Možná rebela, možná ze strachu poslušnýho beránka, ale že by to byl přirozený respekt a úcta, o tom si teda dovolím hodně pochybovat.

Naše rodina má nějaká pravidla a žít s námi v pohodě může ten, kdo se v těch mantinelech umí a CHCE POHYBOVAT a hlavně zachovávat SLUŠNOST vůči ostatním členům rodiny. Moje dcera má nedostatek empatie, zato hodně vyvinuté sobectví. Podle toho se chovala, jenom ona, zase ona, dlouho nic, a pak opět ona. My jsme vzduch. Možná je na palici, ale psycholog mi žádnou diagnozu nedal.
V 18 může beránek nebo rebel opustit dům a starat se o sebe sám. Do té doby s ním musí být k vydržení. Problémy byly už ve 4 letech, v 10-12 to vygradovalo.
Ve 13 došlo ke zlomu a jistému zlepšení, protože už madam asi rozumově pochopila, že situace je neudržitelná a že když něco chce, bude muset něco dát do placu = svoji pozornost, pomoc s uklidem a minimálně odpovědět na otázku. Teď má 14 a už to jde. Asi se více zamýšlí nad svým chováním. Ale je to pozdě, mělo to být dříve. Je to problémové dítě, ale ne blbé. A umí lhát tak, že to hned nepoznáš. Osobně si myslím, že není úplně v pořádku, ale je to tak těžké definovat. 2 psychologové mi nebyli schopni nic říct. Já z ní cítím hysterku. To byla tchyně, takže by to měla po kom zdědit. A hysterce nesmíš ustoupit, NIKDY nesmíš ustoupit, tam i to bití má význam. To je podle mně důvod, proč to na ní zabírá, když slova nepomůžou. Všimla jsem si totiž, že to proplesknutí ji nějak vrátí do reality z jejího vzteklého amoku. A za chvilku o ničem neví, a je jak milius. Podle mně čistokrevná hysterka. S. e.r. e mně to, protože tuhle mentalitu nesnáším, ale co můžu dělat. Po mně to nemá, to by byla spíše cholerik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
9.9.19 21:03

dvakrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie