Nerozumíme si s partnerem

Anonymní
8.6.22 09:48

Nerozumíme si s partnerem

Ahoj, máme s partnerem plánovaného a vysněného syna, jsme spolu 5 let, bydlíme spolu skoro 4 roky. Občas jsme se hádali, ale to bylo asi jak všude. Žádný vážný problém. No před otěhotněním to začalo být takový horší. Přišlo mi, že si rozumíme nějak míň no a v tu dobu jsem zjistila, že se těhotenství podařilo. V těhotenství mi to přišlo fajn a hezký, partner se staral, zajímal se o mě, pomáhal mi.. Byl se mnou u porodu, který byl fakt náročný a prožil se mnou celý šestinedělí. Nicméně miminko bylo hodně náročné, takže čas pro nás dva nebyl. Teď mu bude rok a už je to parťák, takže času na sebe máme spousty. Ale.. Nerozumíme si, nemluvíme spolu, když mluvíme, tak se většinou pohadame. Někdy jsem z toho už fakt unavená. I když mi pomáhá se vším ohledně syna a stará se o něj fakt s přehledem, pomůže i s domácností, tak někdy jsem prostě unavená víc třeba z noci kdy prcek nespí a přála bych si večer mít klid a pohodu, ale prostě nám to nějak nejde.
Zažil jste to někdo? Jak to řešit.. Zkoušíme mluvit ale většinou to fakt nedopadne dobře, napadla mě třeba i poradna kdyby byl partner pro. Je mi to hrozně líto, že máme malého syna a my dva spolu nevycházíme

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4133
8.6.22 09:51

Chodíte nemám i sami dva bez syna? Máte nějaké hlídání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
911
8.6.22 09:57

A máte pravidelný sex? Ono se to nezdá, ale je to hodně důležité pro domácí klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
8.6.22 10:09
@Anonymní píše:
Ahoj, máme s partnerem plánovaného a vysněného syna, jsme spolu 5 let, bydlíme spolu skoro 4 roky. Občas jsme se hádali, ale to bylo asi jak všude. Žádný vážný problém. No před otěhotněním to začalo být takový horší. Přišlo mi, že si rozumíme nějak míň no a v tu dobu jsem zjistila, že se těhotenství podařilo. V těhotenství mi to přišlo fajn a hezký, partner se staral, zajímal se o mě, pomáhal mi.. Byl se mnou u porodu, který byl fakt náročný a prožil se mnou celý šestinedělí. Nicméně miminko bylo hodně náročné, takže čas pro nás dva nebyl. Teď mu bude rok a už je to parťák, takže času na sebe máme spousty. Ale.. Nerozumíme si, nemluvíme spolu, když mluvíme, tak se většinou pohadame. Někdy jsem z toho už fakt unavená. I když mi pomáhá se vším ohledně syna a stará se o něj fakt s přehledem, pomůže i s domácností, tak někdy jsem prostě unavená víc třeba z noci kdy prcek nespí a přála bych si večer mít klid a pohodu, ale prostě nám to nějak nejde.
Zažil jste to někdo? Jak to řešit.. Zkoušíme mluvit ale většinou to fakt nedopadne dobře, napadla mě třeba i poradna kdyby byl partner pro. Je mi to hrozně líto, že máme malého syna a my dva spolu nevycházíme

Klid a pohoda večer dlouho nebude. Ty ukradené krátké chvilky jsou vždy na úkor tvého odpočinku a když to půjde dobře, tak to ještě minimálně rok potrvá. To je realita matek. Nedostatek spánku je v podstatě mučení a nediv se že nevyspala nemáš náladu. Tvůj partner by tě měl někdy jen tak nechat pár hodin vyspat a možná bys to všechno viděla jinak. Proč se vlastně hádáte?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.22 10:43

@Nicole 1234 do teď jsme byli asi 2×. On má syn jeden zdravotní problém..nic vážného, ale já ho nedokázala nechat nikomu jinému, protože je velmi důležitá manipulace a zacházení s ním. Až teď když už to vypadá, že je to na dobré cestě jsme byli na večeři.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.22 10:44

@Cekk
No upřímně po porodu nebyl, měla jsem těžký porod a odnesl to jak syn, tak já. Prostě jsem nemohla, ne že bych nechtěla. No teď už to začíná být dobrý a pravidelný. Jen mi přijde, že jsme už i z toho sexu vymazali takovou tu lásku, už jde prostě jen čistě o sex, který je sice hezký, rozumíme si v posteli, ale něco mi tam už chybí

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.22 10:46

@Uslava ald to on mě nechává.. On třeba o víkendu vstává se synem a já si ještě můžu třeba hodinu spát. Stejně tak po práci s ním jde třeba ven a já si můžu lehnout. Ne vždycky to je možný, když je v práci třeba dlouho, ale když přijde brzy a už nemá nic jiného na práci, tak se mu věnuje. To mu zase nemůžu křivdit.
Já právě ani nevím, to je to.. Prostě se něco změnilo a nedokážu říct co. Přijde mi mi, že se vytratils ta láska ze vztahu a už k sobě nemáme tak blízko co dřív.

• Citovat
  • Upravit
60
8.6.22 10:50

Asi už k sobě nemáte patřičný respekt, to vede k těm hádkám. Podle mě má jinou bokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
911
8.6.22 10:50
@Anonymní píše:
@Cekk
No upřímně po porodu nebyl, měla jsem těžký porod a odnesl to jak syn, tak já. Prostě jsem nemohla, ne že bych nechtěla. No teď už to začíná být dobrý a pravidelný. Jen mi přijde, že jsme už i z toho sexu vymazali takovou tu lásku, už jde prostě jen čistě o sex, který je sice hezký, rozumíme si v posteli, ale něco mi tam už chybí

A nemohla v tom být jiná? Když nebyl tak strašně dlouho sex? Byly aspoň jiné intimnosti z tvé strany? Nebo prostě se odmiloval, stává se to u chlapa, když mu žena dlouho nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.22 10:53

@misha.lau to já si zase úplně nemyslím. Nebo nevím možný je asi všechno. Ale on jde do práce a z práce rovnou za námi domu a vlastně veškerý čas tráví se mnou a se synem. V práci je v mužském kolektivu a nemůže si tam dělat úplně co chce, že by si někam odskočil. K mobilu mám přístup, můžu si tam dělat co chci.
On mi i třeba řekne, že mi to sluší, poděkuje že večeři, zeptá se jak jsme se měli, napíše na dobré ráno, nebo udělá večeři i on když toho mám moc, nechá mě si odpočinout. Řekne mi že jsem skvělá máma, že to zvládám perfektně, že já na mě pyšnej. Ono to jako není tak, že bychom na sebe nepromluvili ani slovo mile, ae oba vime, že nějakej problém máme, že se něco změnilo a nedokážeme to oba vyřešit

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.22 10:55

@Cekk jo to jako ostatní věci co šli, tak se dělo. My jsme sex měli i dost v těhotenství a na konci jsme ho měli fakt hodně. Pak samozřejmě šestinedělí, no a po šestinedělí jsme ho měli taky dost, jen pak přišli nějaké problémy u mě a musela jsem si dát takovou dvouměsíční pauzu, ale i při tom jsem s ním ten intimní vztah udržovala. Já ho taky potřebovala, stejně jako on. A vzhledem k tomu že jsem lítala nonstop po doktorech a syna nám nikdo jinej nepohlidal, tak on jezdil s námi a nebo byl doma s prckem, takže j fakt nevím kdy on by si měl hledat nějakou jinou ženu na sex

• Citovat
  • Upravit
Uslava
8.6.22 11:45
@Anonymní píše:
@Uslava ald to on mě nechává.. On třeba o víkendu vstává se synem a já si ještě můžu třeba hodinu spát. Stejně tak po práci s ním jde třeba ven a já si můžu lehnout. Ne vždycky to je možný, když je v práci třeba dlouho, ale když přijde brzy a už nemá nic jiného na práci, tak se mu věnuje. To mu zase nemůžu křivdit.
Já právě ani nevím, to je to.. Prostě se něco změnilo a nedokážu říct co. Přijde mi mi, že se vytratils ta láska ze vztahu a už k sobě nemáme tak blízko co dřív.

Tak to je fajn. Napiš alespoň nějaký důvod k hádce. Něco přece musí být. A on to cítí jak? Taky je nespokojený? Co vyvolá hádku a kdo ji vyvolává?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.22 11:53

@Uslava Většinou si spíš večer sedneme. Malej usíná v 7, takže pak jeden z nás dělá večeři, najime se a koukáme na televizi. U toho si třeba normálně o něčem povídáme. Říká mi třeba co bylo v práci nebo já mu říkám náš den, prostě normální konverzace. Občas mě třeba i pohladí, dá na mě ruku.. No a pak když máme jít spát, tak najednou vždycky ticho, sedíme na gauči a je ticho, nikdo nic neříká a tak třeba řeknu co budeme dělat, aby to zase fungovalo. No a ve výsledku to dopadne tak, že se pohadame, protože nevíme co je vlastně za problém, proč to tak je. Občas si asi vyčteme nějaký blbosti nebo nevím. Nejsou to vyloženě hádky, že bychom tu po sobě řvali a nadávali si, to ne.. Spíš to je takový, že si oba nevíme rady, proč už jsme si tak cizí a mě to hrozně mrzi a třeba se rozbrečim, protože já tu lásku potřebuju cítit. Já řeším věci moc, on pro změnu neřeší vůbec.
Cítí to stejně, taky mi řekl, že mu přijde, že jsem vůči němu chladná. Což jsem..

• Citovat
  • Upravit
Uslava
8.6.22 12:13
@Anonymní píše:
@Uslava Většinou si spíš večer sedneme. Malej usíná v 7, takže pak jeden z nás dělá večeři, najime se a koukáme na televizi. U toho si třeba normálně o něčem povídáme. Říká mi třeba co bylo v práci nebo já mu říkám náš den, prostě normální konverzace. Občas mě třeba i pohladí, dá na mě ruku.. No a pak když máme jít spát, tak najednou vždycky ticho, sedíme na gauči a je ticho, nikdo nic neříká a tak třeba řeknu co budeme dělat, aby to zase fungovalo. No a ve výsledku to dopadne tak, že se pohadame, protože nevíme co je vlastně za problém, proč to tak je. Občas si asi vyčteme nějaký blbosti nebo nevím. Nejsou to vyloženě hádky, že bychom tu po sobě řvali a nadávali si, to ne.. Spíš to je takový, že si oba nevíme rady, proč už jsme si tak cizí a mě to hrozně mrzi a třeba se rozbrečim, protože já tu lásku potřebuju cítit. Já řeším věci moc, on pro změnu neřeší vůbec.
Cítí to stejně, taky mi řekl, že mu přijde, že jsem vůči němu chladná. Což jsem..

Možná se pletu, ale podle mě ti to doma už leze na mozek a tvoje reakce jsou takové, že se tě muž boji, aby zase nebylo slzave údolí. Nejsem chlap, ale kdyby na mě někdo visel tak jako ty a pořád pitval každý můj pohyb a slovo, tak se moc těšit domu nebudu. Ale nevím všechno, jen mi to tak připadá.

• Citovat
  • Upravit
3915
8.6.22 12:14

A není v tom prostě to, že jste oba dva unavení a vyčerpaní?
Už nějakou dobu jedete na 150% a to prostě nejde udržovat donekonečna. Ta frustrace z toho, že od rána do večera makáte a nemáte čas si dát kvalitní „veget“ se po čase prostě nasbírá a bouchne.
Pak stačí když se začne máchat výroky typu „ty nikdy, ty vždycky, ty pořád“ a hádka je na světě. Únava, ponorka, frustrace je kvalitní zabiják vztahů. Možná by pomohlo zajít na nějakou terapii, kde by jste si povykládali s někým, kdo by ty konflikty mírnil. Aby jste zjistili, kde je doopravdy zakopaný pes.
Evidentně se oba pořád máte rádi, jenom mezi váma bobtná něco co si z nějakého důvodu prostě neříkáte. Ať už proto, že by to ten druhý nepochopil, nebo proto, že ten druhý toho má taky plné kecky… ale něco tam je a začíná to smrdět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí