Nervozní autista

Napsat příspěvek
Velikost písma:
113
11.9.19 14:47

@Papas tak jsme po vysetreni no bylo mi receno ze se ho musi do vseho nutit a neustupovat ani za cenu jeho agresivity proste chytnout a drzet dokud se neuklidni jinak vsechny pokouse mam na to 2 roky ho to naucit jinak bude upoutany na domaci peci ze nikdo nebude pracovat s ditetem ktere kouse, kdyz neco chce ma se naucit gestem prosim ruce k sobe pokud bude detem brat hracky a bude k nim zlej upozornit ze ne pokud nepomuze za trest do jine mistnosti (jako vsechno mi to rikala jakoby spatnou vychovou syna) mozna v necem ma pravdu ale nektere veci mi prijdou :nevim: je ho dne veci co mi nesedi treba v tom ze kdyz ude mit zachvat vzteku tak ho drzela a rikala mu hodnej hodnej.. ( nemelo by to spis byt zlej damianek zlej aby vedel) protoze kdyz neco udela spravne mam ho chvalit hodnej damianek hodnej sikula tak pak ten kluk v tom muze mit bordel ne jak roezna co je dobre a co ne kdyz u vztekani mu rika hodnej… :roll: no tak celkove slovo ma zustat slovem ne to sem pochopila.. myslim si ze me ceka neco hroznyho snad neco pomuze urdzet ho u veci nez ji splni zvladnu jen nektere veci nehapu kdyz reknu ne napriklad neco co je nebezpecne a on dostane svuj afekt ze chce tak to ho mam drzet nez se uklidni? vzdyd ani nemusi vedet proc to nemuze a pod.. vzdyd v hlave musi mit milion otazek. ja nevim jestli je prolem ve me nebo v tom jak se k nemu postavit kdyz mi radi druzi… jinak dekuju za radu :srdce: ( pripravku mu schvalili tak jak ma hodinove urceno zadne zkraceni) asistenta dostane.Jen sem byla ze vseho tak strastne zmatena ze sem se ani nezeptala jak je to stim asistentem jestli si ho budem platit my nebo ne… :roll: ( no jiank je pry na urovni 2 leteho ditete takze… :? mam s toho docela divny pocity).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
11.9.19 14:53

@zejazeja to je fajn ze to nikdo neresi asi to tu mame dost jine kdyz z ranne pece mi rikali ze to je problem ty pleny… po vysetreni v tom SPC mi rekli ze pripravka je pro nej dobra asistenta dostane jim jde spis o to ze je agresivni a bylo y asi mnohem horsi kdyby prisel do kontaktu s malyma detma co si hrajou nez s detma kteri sedi v lavici… az se zacne soustredit a spolupracovat s asistentkou a bude vedet ze nesmi ublizovat pak sem schopna pro nej udelat cokoliv jit pres hory a reky ale ted to nevidim jako dobry napad co by na to rekli rodice ve skolkach i jak rikate treba v tech specialnich kdyby jim chodili domu deti pokousany a postipany za to ze nepujcili auticko… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
11.9.19 15:11

@Hanca1012 ach, musí to být strašné, ale na druhou stranu, co ty další děti v té přípravce? vždyť co ony se tam mohou naučit? a ještě je chlapeček štípe a kouše? celé je to nějak špatně, i přístup SPC- když je chlapec na úrovni 2 let, tak řeknou, že přípravka do běžné ZŠ je dobrá, tak kdyby tam začalo chodit jakékoli dvouleté dítě, tak to také přece nezvládne

tady často holky píšou o Ranné péči - s těmi jste nebo byli jste v kontaktu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2442
11.9.19 17:14

@Hanca1012 Aha, tak to je vcelku vyšetření a poradenství na h…jinak to říct nemohu. Nechápu, na co máte dva roky? Dají mu dva odklady? Řeknu to asi takhle. Vemte synovu školskou budoucnost, do svých rukou! Poraďte se s ranou péči ( kdo k vám chodí, rána péče Diakonie, Nautis) o možnosti zařazení syna ve školce speciální. I kdyby to mělo být vzdálené od bydliště, má to smysl. Pokud nebudou vědět, napište mi kde přesně bydlíte, najdu vám speciální školku. Hlavně ranou péči požádejte aby se za vás postavili, ve věci tohoto rozhodnutí.
Nemá žádný smysl, aby syn zůstával v přípravce ZŠ… absolutně žádný. Na vše se musí postupně, syn se věci musí učit postupně…
Co se týká výchovných metod…každý to děláme jinak…držím kluky, pevné, nekompromisně, když by chtěli vběhnout pod auto. Nebo když jsme u Dr a berou jim krev a chtěli by se pomstít, kousnout škrábnout za ten odběr atd…nebo když zběsile pobíhají, i doma, ale to je držím ve srande, třeba si na ně lehnu, mladší to má rád. Starší méně…u mladšího, když je vzteklý a chce mě, nebo bráchovi dat facku apod, ačkoli mu nikdo nic neudělal, i kdyby udělal, tak je to jeho nepřiměřená reakce, tak ho držím, nebo ho izoluju, do předsíně…aby věděl, že toto se nesmí…tak asi takhle. Kdyžtak se ptejte…výchova dětí obecně není univerzální, děti s pas už vůbec…cesta pokus omyl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2442
11.9.19 17:32

@Hanca1012 Co se týká odhadu mentálního věku vašeho syna. Když děti nemluví, zkoumá se při vyšetření, jak si hrají, nebo jestli poznají stejný obrázek k sobě, geometrické tvary atd. Čili jestli si, i přes chybějící řeč, nějak v hlavě třídí vjemy. Pokud nepredvedou nic, zkoumá se míra porozumění řeči, pokynům naučeným, a i jiným věcem, které nemohou mít naučené. SMR je půlka věku dolů čili u vás 2-3 roky, LMR bývá třetina věku dolů, čili úroveň u vás by byla 4-5 let věku. Vždy se to odečítá z věku 7 let…
Aby se syn mohl dál rozvíjet, a jít výš zejména v porozumění, což dělá největší kus práce a znamená zvýšení IQ, snížení mentální retardace. Porozumění a propojení pojmů, zlepšuje mentální kondici. A je v životě důležitější než třídění barev atd…Tak k tomu všemu syn potřebuje, podle mě speciální školku…kde vědí jak na to. A plenky už nenosí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2358
11.9.19 21:20

PROSÍM! stáhni syna ze ZŠ, ideálně hned zítra a buď si ho nech doma nebo ho dej do speciální školky, i kdybys ho měla vozit třeba do vedlejšího kraje nebo nevím co. Takové dítě NEMÁ v normální škole co dělat. Inkluze neinkluze. Trpíte tak on, ty i všichni koho se to týká. Je to úplně zbytečné. On, jakožto na úrovni dvouletého dítěte se v prvé řadě potřebuje naučit

1. sebeobsluhu - být plně bez plenek, umýt se, obléct se, najíst a napít, uklidit po sobě.
  2. zvládnout svoje emoce, vztek si může vybít třeba do polštáře a ne do lidí!
  3. zvládnout svět okolo - pod auta se neskáče, lidi se nebijí, věci v obchodě stojí peníze apod.

Což je pro mnohé postižené úkol na celý život. Až tohle zvládne, může se učit nějaká písmenka, čísla, malovat nebo nevím co. Ty máš teď možnost - buď ho budeš čím dál víc dopovat práškama a tvářit se, jak je normální a zvládne ZŠ, což je absolutní nesmysl a dojedete na to všichni. Nebo si pozjišťovat informace o speciálním vzdělávání, což jsi měla udělat už dávno, nikdo ti nic sám od sebe nabízet nebude. 8o A v klidu ho dát do speciální, kde ho budou trpělivě učit tyto základní potřeby, bude se učit říkat si o věci a ne kousnout, bude dělat to, co má rád, třeba si hrát s balonky = nebude frustrovaný, bude mnohem méně agresivní. To co s ním děláš teď je do očí bijící hloupost. A nějaký asistent s tím nic nenadělá. :roll: Je na čase si utřídit, že tvůj syn momentálně nemá (a možná ani nikdy mít nebude) kapacitu na to, aby se učil číst a psát jako jeho vrstevníci, když nemá zvládnuté ani základní potřeby a podle toho jednat. On se v ZŠ cítí, jakoby tě někdo zavřel do výběhu s nosorožci a divil se, že se jich bojíš a neumíš dělat to co oni. :nevim: Prostě je nepřípustné, aby tvůj syn běhal po třídě, rozhazoval hry a kousal spolužáky, zatímco oni se snaží kreslit nebo poslouchat paní učitelku a asistent má dovysvětlit učivo, ne zajišťovat úplně jiný program a základní sebeobsluhu dítěte! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2442
12.9.19 07:30

@prejeta_zaba Hm, ve všem souhlasím. Jen si myslím, že SPC bylo kdysi zřízeno právě k tomu, aby rodičům pomáhalo, vedlo je a doporučilo adekvátní řešení. Holt každý rodič není takovy, že by si hledal informace a jen čeká, co kdo uzná za vhodné pro jeho dítě :think: Snad to vše, co se tady sešlo za názory pomůže a pisatelka se rozhodne vzít osud syna do svých rukou…Kéž by.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
12.9.19 07:35

Holky, já vás obdivuju. Vzteklého autistu bych nedala. Bych se zbláznila. Radu nemám, držte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
13.9.19 11:51

@prejeta_zaba kdybych vedela ze se tam trapi a tlacej na nej v necem za kazdou cenu uz davno bych rekla ne, co jsem vlastne z dneska pochopila on to ma Damianek jako skolku oni mu nechavaji pristup ke vsemu k hrackam odpocinku a pod… za cenu toho ze se tam neco nauci jak pises sebeobsluhu a nejake dovednosti :think: doma ho nenecham z jednoho duvodu on si musi zvykat na okolni svet novy neznami veci a ne byt porad se mnou doma zavreny myslim si ze uz si z toho i obcas navzajem lezeme na nervy 8) pokud to bude tak jak rikaji ze na nej netlaci v nicem a na nem budu videt ze rano vstane bez problemu a bude tam chodit rad nevidim asi duvod proc ho nechat se mnou doma doma cviceme ty jeho nervy no aby neublizoval lidem ale mlatil do toho polstare ( tohle je vlastne nejvetsi problem u nej) :roll: zatim ho berou z rezervou ale neco se s tim urcite musi delat v pondeli jdeme zase k psycholozce rikala ze kdyz chodi do te skoly ze by mu zmenila leky jenze nechci z neho udelat uplnyho zavislaka na lekach toho se fakt bojim radsi bych uplne bez ale vidim ze to nejde.. on proste to sebeovladani zvlada hure… po mim dlouhodobem premysleni a zvazovani jsem si rekla e to teda skusim necham ho tam ten rok az to potrenujeme s tema nervikama chtela bych ho dat do te specialni sehnala jsem si tel. cislo na jednu skolu ( ted je to teda plny ale po domluve s reditelkou by pristi rok mohl nastoupit) takze asi tak… jakej na to mate usudek vy? ja si myslim ze by se to melo skusit protoze doma trenujeme sebeobsluhu a podobne veci a kdyz mi s tim pomuzou i v te skole do ktere ted chodi nevidim v tom nejakej problem. ( Ale jako urcite nechci aby se mu pletla hlava tim drzenim v afektu si hodnej hodnej) to néé a pak pri pochvale rikat si hodnej jako nevim ale jako pedagog v SPC tohle je trosku mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3694
13.9.19 12:25

@Hanca1012 nezlob se, ale myslím, že jsi asi nepochopila, co jsme ti tady všechny do jedné napsaly. Dítě které má středně těžkou mentální retardaci, nemluví, je na plenách a předpokládám, že s porozuměním to taky nebude žádná sláva prostě do přípravky běžné ZŠ NEPATŘÍ.
Je to prostě špatné rozhodnutí, které nakonec odnese on. Je úplně jedno, že tam jde v pohodě a asi to tam zvládá. Je úplně jedno, že si tak může dělat, co chce, hrát si s hračkami, odpočívat. To je mu ÚPLNĚ K NIČEMU a nikam ho to neposune. O spokojenosti a zvykání tu nikdo nic nepsal, to je vlastně úplně fuk. Důležité je a to se ti všichni snažíme říct, je že mu to nic nedá! Asistentka, která má pár hodin kurzu a standardní paní učitelka, mohou být opravdu hodné, skvělé a trpělivé, ale nejsou speciální pedagožky, které mají s dětmi, jako je tvůj syn zkušenosti. Takže já ještě jednou napíšu to, co všichni. Doporučuji stáhnou z přípravky a dát do speciální školky.
Ty jsi ta, co rozhoduje o jeho budoucnosti a jen díky tvým rozhodnutím se určí, kam to malej bude schopen v rámci svých možností dotáhnou. Takže pokud zůstane v přípravce je to rok, který mu nedá téměř nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí