Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
já jsem stimulovala od druhého dne ,sedmý den utz kontrola,někdy ještě desátý a cca dvanáctý odběr.Na kontroly mi vždycky vyšlo volno mezi službama nebo jsem si prostě tu službu vyměnila.
jéjej kačko, to je nemilé, co píšeš uplně dole, jak jsi na tom teď?
holky takže většinou to vyšetření - ultrazvuk během stimulky trvá cca dvě hodiny?
kam přesně a jak se pichají ty injekce? bolí to?
linečko,momentálně nad dalším ivf neuvažuju.Po každé stimulce se dávám nejmín tři měsíce do pořádku.
Jinak utz kontrola je otázka max dvou minut.Dr ti zkontroluje vaječníky,jak rostou a kolik je folikulů a výšku sliznice.Potom ti bud upraví nebo taky ne dávku.Nevím,co si budeš píchat,ale injekce se píchají bud do břicha nebo do zadku nebo do stehna.Pokud si budeš píchat do bříška,tzn do podkoží,tak se píchá krátkýma tenoučkýma jehličkama,může to trochu štipkat.Do svalu se píchá normálníma jehlama a někdy to bolí a někdy ne.do podkoží si to hravě zvládneš píchnout sama,do svalu můžeš taky sama(viz já) nebo ti to píchne manžel nebo kdokoliv jiný,kdo si na to troufne.
AHOJ tak já jsem byla doma od první injekce puregonu ,celkem asi 15měsícu po roce jsem musela k posudkové dr.ta neschopenku prodloužila ,ale to jsem už byla těhu vyšel nám třetí pokus.
já se také připojujis gratulací!!! a závidím… ![]()
kačko nedivím se ti, že o novém IVF neuvažuješ, musí to být šílený nápor na tělo, psychiku, peněženku, prostě všechno…kdyby z toho všeho aspoň to vytoužené dítě bylo, tak to člověk ihned zapomene, ale když je to tak nějak pro nic za nic, to se pak těžko z toho člověk dostává.
můžu se zeptat, co máte s manželem za problém, že jste podstoupili IVF?
linečko,celý můj problém mám vypsaný v podpisu.Manžel měl ze začátku horší spermio,ale to už je ok.Asi to bude znít blbě,ale tím,že jedno dítě máme,to zas až tak špatně neprožíváme.Samozřejmě každý neúspěch bolí,ale určitě ne tak,jako by to bolelo,kdybychom neměli ještě žádné dítě.Nikdy jsem nevěřila,že budu mít jedináčka,ale už to tak vypadá a v podstatě je to to,co mě trápí nejvíc.
kačko tvoje bolest je samozřejmě i bolest náš všech, co tu píšeme a co máem vlastně stejný problém, mě zas nikdy nenapadlo, že bych nemohla mít děti, v naší rodině i rodině manžela jsou všichni plodní až až
a vidíš to - realita je uplně jiná, bohužel ![]()
každopádně je velké štěstí, že máš aspoň jedno dítě!!! manžel je taky jedináček a je to úžasnej člověk ![]()
linečko,díky moc za ta slova ![]()
Já každý den děkuji za to,že mám aspon jedno dítě a i proto se nijak zvlášt nepatlám v neúspěších,protože by to bylo rouhání(věřící nejsem ,ale tohle tak cítím).
no u nás je jak špatný spermiogram, tak můj hormonální profil
aneb jen 13% dobrých spermií a já, ač je mi 29 let, tak moje vaječníky mají dle profilu minimálně o 5 let víc
čili dodělávají a je nejvyšší čas něco dělat a odufat, že nám medicína pomůže, sami nejsme schopni ![]()
a zkoušeli jste nějakou léčbu?Jakoukoliv..bylinky,akupunkturu,cvičení,atd.Zázraky se dějí a pokud nemáte jinou překážku,jako neprůchodnost vejcovodů,endometriozu nebo podobné příjemnosti,tak by se mohlo zadařit i přirozeně,i když je mi jasné,že doktoři tvrdí něco jiného.Můj názor je,že v takových případech stačí někdy jen vyladit tělíčko a …ale je to čistě můj názor
já s tvým názorem samozřejmě souhlasím!!! kéž bych ale dokázala najít v sobě trpělivost a sílu čekat, čistit se a dělat že je vše v pořádku. vlastně jsme kromě clostíku nezkusili nic a hned jdeme na umělý…přitom mám známou,léčitelku, která by nám jistě dokázala pomoct, ale to je běh na dlouhou trať a já budu mít 30, kolem mně jsou samé těhotné vrstevnice či ještě hůře už mají všichni děti a já nedokážu čekat, asi moc tlačím na pilu, vím, ale touha po rodině je silnější.
co ty a bylinky?
moc vám děkuju ,a také vám držím palce at vám vyjde vše po čem toužíte a o co se snažíte
![]()
linečko,já jsem zkusila všechno možné i nemožné
.Zrovna včera jsem četla zajímavý článek jedné paní doktorky,jak se lze úpravou jídelníčku připravit na otěhotnění.Třeba by se vůbec neměla jíst rajčata.A ty já zrovna miluju
.