Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Vrátí ti jen tolik, kolik jsi odvedla na daních. Maximální možná částka je 9200, ale zároveň ti dají maximálně tolik, kolik jste za školku zaplatili…
@kate02 ti vím ale nevím jestli se daně odvádí i když jsem na neschopence? A na mateřské?
@Anonymní píše:
@kate02 ti vím ale nevím jestli se daně odvádí i když jsem na neschopence? A na mateřské?
Na neschopence a mateřské samozřejmě žádné daně z příjmu neodvádíš.
@MarieOVMUC Zaplacené školkovné si můžeš uplatnit jako slevu z daně (max. 9.200).
@Meha píše:
@MarieOVMUC Zaplacené školkovné si můžeš uplatnit jako slevu z daně (max. 9.200).
jj, už jsem si našla na googlu, to je super, psali, že to plati na každé dítě, tak to dostanu za kazde dite 9200? (realne to bylo mnohem vice za rok).. to by byla super premie teda:D
@MarieOVMUC píše:
jj, už jsem si našla na googlu, to je super, psali, že to plati na každé dítě, tak to dostanu za kazde dite 9200? (realne to bylo mnohem vice za rok).. to by byla super premie teda:D
Ovsem jen pokud jsi tolik na skolkovnem zaplatila, nepocitaji se do toho obedy.
@Cuddy píše:
jo, ja platila za soukromou skolku, pocita se to? bylo to pres pet tisic mesicne
@Meha píše:
Ano, za každé dítě.
A bylo to už i minulý rok.
mi chodi deti do skolky az od unora 2015, ja to vazne ani netusila, vis co bych mela argumentu pri hadkach o finance?.D
@Cuddy píše:
Vždyť psala, že to reálně bylo za rok mnohem víc.
@MarieOVMUC píše:
mi chodi deti do skolky az od unora 2015, ja to vazne ani netusila, vis co bych mela argumentu pri hadkach o finance?.D
Tak to jsi o nic nepřišla a máš nový argument
.
Nech si to vystavit ve školce a odevzdej mzdové účetní.
Ale docela se divím, že Ti to nedali sami od sebe.
Tak mi uly rok se to nedelalo - nebyla skolka, bylo to jen dane za me a za hyposku a tento se jeste nezacalo. D manzel rikal, ze si je ucetni vola podle abecedy:D ale jak jsem tu na to narazila, je to super:)
Ahojky maminky potřebuji poradit od někoho kdo se v tom vyzná. Ted se dá využít odpočtu z daní za školku tak by mě zajímalo jak to bude u mě: od unora jsem nastoupila do práce, Dítě do školky ale za 3 měsíce jsem šla na neschopenku (otěhotněla jsem) a za dalších 7 měsíců jsem nastoupila na mateřskou kolik měsíců si budu moct odečíst tu školku? V době co jsem nastoupila na mateřskou tak si myslím že ne ale co v dobe co jsem byla na neschopence?
Takže ve zkratce 3 měsíce pracovní, 7 měsíců neschopenka, 2 měsíce mateřská
Na manžela to napsat nemůžeme jelikož podniká a není plátce daně.
Děkuji za radu