Neschopnost na ÚP (těhu)

97
16.5.24 10:48

Neschopnost na ÚP (těhu)

Zdravím ženy.. prosím vás, ukončit neschopnost na ÚP mám ještě před porodem nebo až po… Termín mám 5.6.
A pak prohlášení o jménu dítěte dostanu v porodnici.? Mockrát děkuji za odpovědi.. samozřejmě jsem hledala na netu, ale jsem z toho jelen 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16229
16.5.24 10:51
@Dzejny.m píše: Více

Pokud nemáš nárok na PPM, nemocenskou ukonči po šestinedělí. Pokud nejste manželé, tak zajít na matiku, kde se zapíše otec a napíšete jména pro děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35719
16.5.24 12:12

Pokud nemáš nárok na mateřskou můžeš být na neschopence až do konce šestinedělí. Ohledně příjmení dítěte musíte jít na matriku pokud nejste manželé. Pokud jde o křestní jméno tak to stačí říct v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
16.5.24 12:20

Dostáváš z té neschopenky peníze?

• Citovat
  • Upravit
97
16.5.24 16:07

@Janli Nene, to se nedostává. @JancaS84 @Dahlia0409 Supr, děkuji :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
16.5.24 16:27
@Dzejny.m píše: Více

Pokud nebereš peníze z neschopenky, tak si ji nech ukončit dnem porodu a hned se přihlas o rodičák. To pak nemá smysl neschopenku protahovat do konce šestinedělí.

• Citovat
  • Upravit
466
24.5.24 07:47

Jestli myslis takove ty obecne papiry, kde pises jmena pro holku, pro kluka a pod., tak to se uz nosi do porodnice, dostanes v ambulanci, idealne i s informovanymi souhlasy, pokud nejste s partnerem svoji a chces pro dite jeho prijmeni, mela bys jit uz ted pred narozením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65118
24.5.24 10:01
@Nick.na.emimimo píše: Více

Musi s tim na matriku, pokud nejsou svoji. Ale ty papiry asi u doktora nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35719
24.5.24 10:04

Nic takovýho doktoři nedávají. To se vyplňuje na matrice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.5.24 10:15
@JancaS84 píše: Více

Ne, opravdu je někteří lékaři dávají.

• Citovat
  • Upravit
466
24.5.24 13:40

Z osobní zkusenosti mohu rict, ze x let se u nasi lekarky dava cca 6-4 tydny pred porodem „papir na jmena“, seznam veci do porodnice a informovany souhlas s porodem a hospitalizaci a jde-li zena na planovany cisar, tak i s cisarem. tyto dokumenty bere zena k porodu.Na matriku se chodi jen v pripade nesezdanych rodicu, kteri chtějí pro dite otocvo prijmeni. Myslela jsem, ze to tak funguje vsude, protoze to tak nedela pouze moje lekarka, ale stejny „štos“ jsem dostala i v rizikove poradne ve druhem tehotenstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
24.5.24 13:43
@vokishka píše: Více

Ja z dotazu nechapu, na jake papiry se konretne pta. Viz. moje odpoved Jane, pokud je to papir kvuli otcove prijmeni u nesezdanych rodicu, tak na matriku, pokud je to bezny „papir na jmena“, tak ten dava u nas ve městě snad kazda ambulance a zena s tim vyplenenym jde k porodu, matrice je jedno, jestli pro holku chceme Anicka nebo Beata…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35719
24.5.24 14:17

Mě dala doktorka žádost na mateřskou a pak jen zadanku na převzetí do péče do porodnice.
U prvního dítete jsme nebyli sezdaní tak jsme šli na matriku udělat prohlášení a pouze příjmení dítěte.
U dalších jsem jen řekla při příjmu k porodu jak se bude dítě jmenovat a to bylo vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
24.5.24 14:44

Faakt? Vidite, tak uplne jina zkusenost. Takze ani v te porodnici Vam nedali zadne papiry dopredu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí