Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobry den,
Mam dve deti - 2 a trictrte roku a 10tydnu. Bohuzel mladsi je nespavec a na prvni neni vubec cas. Strasne si to vycitam a obcas si reknu, ze mit druhe dite byla chyba, pak toho samozrejme lituju.. pripadam si, ze jen orezivam ze dne na den.. mel nekdo stejny pocit.
Příspěvek upraven 08.05.24 v 20:48
To je opravdu nešťastné formulovany nadpis. Jinak jo, měli to tak občas všichni.
@K. Rocánková píše: Více
to teda, napadlo mě něco úplně jiného, než tu je
Má to tak skoro každý, kdo má dítě s menším než pětiletým rozdílem. Málo se o tom mluví…
@Zmatka ja jsem z toho uplne v pytli.. maly spi pres den strasne malo.. zkousime vse ale to uz je na samostatnou diskuzi a me jen obcas napadne, jak spatne jsem se rozhodla.. mrzi me to ale nemuzu si pomoct..
Je to tezke, ono si to sedne. Dulezite je, se starsim si povidat pri peci o mladsiho. Necekat, ze budu mit cas, az bude vse hotovo. Miminko nakrmit, prebalit, mit ho na ruce / v satku a druhou rukou skladat se starsim stavebnici, puzzle, varit, cokoliv. Od druheho ditete jsem si tak natrenovala levacku, ze jsem v ni unesla 15 kg dite pul dne. Ale je to fuska. Vsichni to nakonec dali ![]()
@Leta50 píše: Vícejá mám větší rozdíl- 4, ale ten pocit znám. Me mala nespala jinak než v šátku 4 měsíce a pak vzala zavdek kočárku jen na první spánek. Jinak stále na me. Ale pak se to začalo lepsit a když se placala pod hrazdickou na zemi tak jsme si vedle ni hráli deskovky, malovali atp. Později šlo využívat proste ten čas spolu i za přítomnosti mimina. A zlepšuje se to
@Winter garden zkousela jsem nositko, v tom zatim strasne rve.. dlouho uspavame a pak stejne da max 30minut.. prijde mi, ze starsi uz to pocituje.. je smutnejsi.. a pak jsem z toho ja uplne rozlozena.. vsichni rikaji, ze je jeste maly a ze se srovname ale ted je to nekonecny
@Leta50 píše: Více
Tak ho chovej, skakej pri tom na mici, neco vymysli. A pri tom si povidej, hrej se staarsim. Casem se spousta veci srovna. Kup si kolibku, jestli se utisi v kolibce, nebo houpaci kocar mej v byte a houpej v kocaru. Dve deti uz jsou fuska. To zvladnes. Za mesic treba zacnou koliky… starsi dite to pochopi, ze neni vsechno hned, ale musi ti proste delat ocasek a ty s nim mluvit, delat legraci ![]()
@Winter garden snazim se starsi zapojovat do prebalovani, kdyz kojim druhou rukou ji drzim, uklid jsem proste zatim zrusila… venuji se jen tem dvema.. dneska jsme malymu rozlozili hrazdu a chci koupit to houpatko babybjorn, ze je lehky na presun z mistnosti..
@Leta50 houpatko radeji nekde zkus, jestli pomuze, aby to nebyly vyhozene penize, na nase deti to nefungovalo. Hrazdicka na zem je super. Najdi si cestu, jak pecovat o oba soucasne. Me pomahalo vedomi, ze me potrebuje hlavne to starsi, potrebuje moji blizkost a pozornost. U kojeni jsem cetla nahlas vleze, nebo jsme si ukazovali neco v knizce a zbytek proste odnosila moje levacka, pravacka varila a hrala si, hladila starsiho…ono si to sedne.
@Winter garden dekuju za podporu 🙏 me snad starsi taky stale potrebuje.. ale kdyz muze, rada vypadne k babicce ci sestrenici ale to je asi normalni..
První půlrok neměla jsem čas na starší vůbec, chyběla jsem ji. Byla s toho ve stresu, já taky.
Pak to se vyrovnalo.
Vycitala jsem si to? Ano, každý den. Jakmile jsem měla 5 min šla jsem ji dát milion pusinek. Hlavně každý den říkejte staršímu že ho máte rádi, že to je jen dočasně.