Nesnášenlivost vůči Romům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40270
8.6.13 10:59

@MaDoRaBe
Menším rybkám nic jinýho nezbyde, když pracovat nechtějí a na velkou zlodějinu nemají. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
8.6.13 11:00
@silviapecho píše:
Ale ja se nezastavam zadneho cikana..jsou mezi nami hnusni..zli zmetci jako mezi vami.. :zed: :zed: :zed:

Jenže tam jde o ten poměr… A ten bohužel je prostě rozdělenej jinak mezi cikánama, než mezi „náma“… :think: :nevim: A o tom to celý je, tak si většina lidí tvoří názor a chová se podle toho… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
8.6.13 11:01
@Camael píše:
@Timinka :D Fááákt? Ale tohle nemyslíš vážně, viď? Koukni, jak si žije cikánská elita Romea a spol. Jo, taky znám takový, ale prosím tě, koukni na ten poměr, kolik jich to dotáhlo až tam? Kolik znáš ředitelů škol cikánů? Doktorů? A neříkej mi, že je to mezi nimi samej Einstein, ale společnost jim nepřeje. Zas to nepřeháněj, prosím.

To jsou kecy, že nepřeje. Nepřeje jim chodit do školy, nemít zameškané hodiny, nepřeje jim romské asistenty? To je fráze k smíchu. Musí chtít sami. A to se jim nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
8.6.13 11:02

@silviapecho Tak v tomhle máš určitě pravdu, vážně nesnáším třeba povalující se bezdomovce pokálené a poblité u nás před Teskem a je mi jedno jestli to je bílý nebo Rom. Ale zase, když se na to podíváš z pohledu kolik procent z vašeho etnika je nepřizpůsobivých a kolik z našeho, tak to jasně mluví samo za sebe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
8.6.13 11:02
@Timinka píše:
A určitě by jich bylo víc ( už jsem to psala hodněkrát, ale třeba tam, odkud pocházím, je rovnou dávali do zvláštní školy a odtud se vysoká fakt dělá blbě :nevim: )

Promiň, ale s tímhle se běž bodnout. Dělám ve školství a vím, jak těžký je dostat do zvláštní dítě, který tam prokazatelně patří, a to ne proto, abysme se ho zbavili, ale aby dostalo šanci na alespoň nějaký vzdělání, když na to základní prokazatelně nemá, a mohlo tak vyjít aspoň praktickou školu a NĚCO dělat. Když se mi cikán na 2. stupni sotva podepíše, je to na absolutorium VŠ, co myslíš? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
8.6.13 11:05
@MaDoRaBe píše:
@Ijaa Ty vidis tmaveho zlodeje okapu a penezenek. Vidis uřvane děti a sprostá slova… Ale když to otočíme, kolik tunelářů a velkozlodějů je mezi cigany a kolik mezi takzvane bílými. Kdo je tady mistr korupce a podivných zakázek. A kdo je tedy ve skutečnosti problémem této země? Jsme lepší jen proto, že jsou naše zločiny promyšlenější?

Naše zločiny? Já jsem nikdy neukradla, co by se za nehet vešlo, takže žádné „naše“ zločiny nejsou. A pokud jsi myslela nás „bílé“, tak ani mezi tyto bílé se nepočítám. Jsem slušný člověk. A co se týče romů, nevidím jen zloděje okapů a peněženek, jak píšeš. Pokud jsi četla dobře moje příspěvky, což pochybuji, psala jsem, že znám i slušné rodiny mezi romy stejně tak havěť mezi bílými. Tuneláře bych vynechala. O těch diskuze není. Pokud chceme diskutovat o tunelářích, tak na to založíme jinou diskuzi, protože v tomto tématu by to jaksi nebylo k věci - tedy k nadpisu. Tady se bavíme o romech a já je rozhodně neházím do jednoho pytle.
Takže pro ty, kteří pořádně nečetli mé předchozí příspěvky, nenávidím všechny nepřizpůsobivé, kteří parazitují na této společnosti a jejím sociálním systému, ať jsou bílí, černí, žlutí či duhoví. To, že v našich končinách je romů mezi nimi většina je bohužel fakt. To není averze, ale konstatování.
Byla bych vděčná, kdyby stát jednou pro vždy upravil sociální systém tak, aby líní a neschopní nebyly zabezpečováni sociálními dávkami, mezitím co schopní a pracovití do systému pouze přispívali a pak se dočkaly toho, že na dávky ani nemají nárok, když se jim přihodí něco nešťastného. Pak by jistě ubylo rasistických výlevů a všichni bychom byli spokojenější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
8.6.13 11:05

@Burj Chalifa
Mně to povídej, já s nimi dělám. Až na pár vyjímek je nadlidský úkol z nich něco vykřesat, úspěch je, že tam vůbec chodí a tiše spí. Jo, s těmi, co prostě chápou, o čem škola je je to úplně stejný jako s ostatními dětmi, ale opět, je to silný nepoměr a není to o tom, že by to byla vina školy, ale ono se to na to děsně lehce svádí. Znáš to, jak to bylo dřív, všechno se svádělo na komunisty, teď se musí najít něco jinýho. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
8.6.13 11:06
@Camael píše:
Promiň, ale s tímhle se běž bodnout. Dělám ve školství a vím, jak těžký je dostat do zvláštní dítě, který tam prokazatelně patří, a to ne proto, abysme se ho zbavili, ale aby dostalo šanci na alespoň nějaký vzdělání, když na to základní prokazatelně nemá, a mohlo tak vyjít aspoň praktickou školu a NĚCO dělat. Když se mi cikán na 2. stupni sotva podepíše, je to na absolutorium VŠ, co myslíš? :think:

Známá učila ve zvláštní škole a všechny ty děti tam bez pardonu patřily, ať bílé nebo černé nebo jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
8.6.13 11:08

@Camael mluvím o době mého mládí, tedy o nynějších skoro 40cátnících a to jsi asi těžko dělala ve školství. ;) a říkám ti, že všichni cikáni byli odlifrováni do zvláštní školy. NA naší normální zš s 1100 žáky byl jeden jediný cikán

• Citovat
  • Upravit
1174
8.6.13 11:08
@Burj Chalifa píše:
To jsou kecy, že nepřeje. Nepřeje jim chodit do školy, nemít zameškané hodiny, nepřeje jim romské asistenty? To je fráze k smíchu. Musí chtít sami. A to se jim nechce.

Ano, ano. Proč bílé děti nemají asistenty, kteří by si s nimi hráli na písku a vymýšleli jim aktivity pro volný čas. Copak se bílé dítě nemůže zvrhnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
8.6.13 11:13

A už opravdu končím. Těm, co nechápou či nevěří, doporučuji koupit byt v nějaké lokalitě, kde jsou nepřizpůsobiví (opakuji znovu, bílí nebo černí, je to jedno). Uvidíte, jak se vedle nich žije. Pak budeme diskutovat. Do té doby to opravdu nemá cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
8.6.13 11:14
@Ijaa píše:
Ano, ano. Proč bílé děti nemají asistenty, kteří by si s nimi hráli na písku a vymýšleli jim aktivity pro volný čas. Copak se bílé dítě nemůže zvrhnout?

protože na to neziskovky (kde jsou bílí vychcánci) nedostávají bohaté granty :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4637
8.6.13 11:17

@Ijaa oukej, ale když vidis skupinu bílých vyrostku, děláš si závěr už na padesát metru? Protože zdejší romske skupinky jsou celkem kompaktní, ty bílé čím dal casteji expanduji do okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
8.6.13 11:21

@Camael Ty evidentne nechceš pochopit. ;) Kdyby žraloci procistili ryby pod sebou, bylo by moc vidět na ne samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
8.6.13 11:23

@Timinka
Na naší byla jedna cikánka, která ale chodila s několika ročníky a všichni si říkali: Jééé, Bandová, s tebou chodila do třídy taky? :jazyk: No jo, doba tvého mládí, my tu probíráme dějepis, nebo se bavíme o tom, co je tu teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová