Nesnášenlivost vůči Romům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.6.13 09:28

Omlouvám se za případné hrubky, mám po noční a moc mi to nemyslí. :oops:
Anonym J.

• Citovat
  • Upravit
214
8.6.13 09:32

TADY je rasismus a ne ze ne..a myslim ze to zacina uz u malich deti a dela to kdo?? rodice..
Nikoho nenutim aby zmenil nazor na cikany.. :lol: :lol: Ale nekteri se delaji lepsi nez jsou a mozna by stalo ta to videt jejich domacnost ci styl zivota..Vetsinou nejvetsi odpurci davek,,tam stoji v prvni rade. :think: :think: :think:
Zatim mi nikdo nenapsal jak to vlastne je s temi davkami? Chtela jsme par prikladu a nic :( :( :( :( :( Internet je zaplaveny informacemi jak ktera rodina dostala 40 a vic tisic a „vy“jste za ni stala a videla to na vlastni oci a…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
8.6.13 09:32
@Mišanila píše:
Do jisté míry souhlasím, česká společnost je obecně (neplatí o všech a patří do toho i mnozí romové) dost nesnášenlivá, rasistická a hlavně Závistivá! Takže když někdo dostane byt, kočárek, nebo auto zdarma, protože má paterčata a je to ke všemu romská rodina, tak ta závist a předsudky dohromady a je z toho mela.
Kdyby byli bílí, tak by spousta lidí záviděla taky(nevím teda co, podle mě jsou paterčata spíš za trest :) ), ale ubyl by v tom ten rasismus.

Slušní romové to mají tady těžký, bohužel lidi jsou často arogantní, nevychovaní, hloupí a frustrovaní a tu svoji frustraci si pak vybíjejí na určitých tématech (v minulosti to byli židi, pak romové atd), házejí všechny do jednoho pytle a třeba někteří se hnusně chovají už k malým dětem jen proto, že jsou to romové. A skoro každý je odborník na to, kolik přesně berou romové na dávkách a jak si bezva žijou. A u bílých jim to kupodivu tolik nevadí, že šidí na daních, makají na černo, zneužívají sociální dávky…

Ale na druhou stranu i ty musíš vidět, že velká chyba je v romech a problémy mají ve všech zemích, kde jich je velká minorita. To, že se jim většinou nechce pracovat a nejradši by, kdyby je někdo živil, řekl nedávno i jeden romský předák, což byla od něj docela odvaha. Tak bych se zamyslela nad tím, čím to asi je, že bílí žijící pohromadě problémy nepůsobí, zato romové ano a že za tvoje problémy může v první řadě chování tvých spoluobčanů, v druhé řadě nesnášenlivost bílých.
Problém je, že te svýma spoluobčanama nic udělat nemůžeš, jen to odnášíš a to je špatně…
Židé byli vždy velmi pracovití, vzdělaní a cílevědomí lidé. Tvořili intelektuální elitu národa. Jaká je romská elita národa, nikoli samotného etnika?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
8.6.13 09:39

@Mišanila..ANo to je pravda..cikani nechtej chodit (asi vetsina )do prace. A proc taky, ze? kdyz nas Stat tohle podporuje? ti co to umej vyuzit,,tak vyuzivaji..ti co neumi..zivori..bohuzel.. KAzdeho bych nahnala do prace at je bili nebo cerny…
Ano Zide byli nebo jsou pracoviti :nevim: :nevim: :nevim: zadneho neznam..tak nevim…Bohuzel o Romech toho asi taky moc nevim :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.6.13 09:40

@silviapecho čau, já za sebe říkám, že cikány fakt nemám ráda.. ALE, můj dobrý kámoš je cikán a je naprosto v pohodě - maká ve fabrice, má ženu, dítko, je slušnej, nikdy nedělal bordel a pod.. Mě neskutečně vytáčí, když se tu poflakují bandy, dělají bordel, pořvávají na lidi, žebrají a pod, to se mi otevírá kudla v kapse.. a takových je 95 %, možná víc. Těch pár málo slušných se většinou k cikánům ani nehlásí, protože se za tu většinu stydí. Stejně tak i kámoš. Je to fajn kluk a neřeším, jestli je černej, žlutej nebo třeba fialovej. Je to slušnej kluk, tak jsem ho poznala, tak ho znám. Lidi, co neznám, jsou mi celkem putna, já to řeším jen ve svém okolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.13 09:48

Příspěvky jsem nečetla, ale chci napsat svůj postoj…

Nikdy jsem proti romům nic neměla, až do té doby než mě bezdůvodně napadli, zkopali a okradli, když jsem šla z odpolední v Brně v podchodu. Od té doby mám na ně svůj názor. Samozřejmě nejsou všichni stejní, ale těch „normálních“ je úplné minimum.
Doslova mi vyrazili mi dech, když jsem je sledovala opět v podchodu, jak jich tam stojí pět a čekají. Na co? Až projde někdo kolem s batohem, nebo kabelkou půjde ze schodů a oni mu z batohu něco ukradou!!! :pocitac: To se pokusili i u mě, naštěstí jsem věděla, co tam dělají, tak jsem se po něm ohnala. Jednu dobu to běželo i na fotkách na netu jako upozornění…
To samé, když jedu v šalině… Nastoupí cikáni a hned je tam „jiná“ atmosféra. Hádají se tam, vykřikují vulgarismi a ti jejich rozpácaný děcka… Hrozný…
O dávkách a takových věcech mluvit nechci, to už je zase jiný příběh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
8.6.13 09:51

Asi nas je vic nez 95% ale pravda ze se od tech neslusnych distancujem…A tak to je i na druhe strane..Kdyz vidim bilou socku s nekolika detmi..spinave..oni v ruce flasku a cigaro tak..na socialce vyrvavaji..aspon v nasem meste jsem se stim uz setkala..a co?? nic protoze jsou bile…Ale kdyz jde slusna maminka se tremi detmi..tak uz jsou ty reci a pohledy nenavistne…Takze ano oboustranny rasismus…
Muj syn jde od zari do skolky..je kudrnaty s tmavsi pleti ale ne zas uplne jako cikan..A jak mu asi bude kdyz ve svem veku jeste nerozlisuje lidi na etnikum a ve skolce bude treba nejaka uvedomela maminka..ktera doma svymu diteti „vysvetli“ s tim chlapeckem se nebav je to cikan…Co si asi vezme do zivota??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
8.6.13 09:52

@Eveline Ghost mě celé mládí šikanovali protože mám zrzavé vlasy (3 sousedi v baráku ) a podle toho mám být nas. aná na celou bílou rasu? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
214
8.6.13 09:52

Timinka… :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
8.6.13 09:55
@silviapecho píše:
A co se tyce tech davek..sakra jsou snad nejake zakony..tak jak je mozne ze se tohle deje..JAk se muzou bat cikanu kdyz dneska na uradech jsou vesmes clenove ostrahy,,kdyby se neco delo..Prijde mi divne ze by jednomu dali to a druhemu to zamitli..A to je to co mne zajima..a co jim vlastne muzou dat..museji dostat to co ostatni, ne,?

Ty nevíš, jak je možné, že se tohle děje, že jedni mají a druzí ne? Tak to vem od začátku:

• Normální rodina: vede své dítě nejdřív ke slušnému chování, pak ke vzdělání a po celou dobu školy mu opakuje: Uč se, ať z tebe něco je, copak si asi myslíš, že s těmi známkami budeš jednou dělat? Nemusím dodávat, že rodiče buď práci mají, nebo ji shánějí, takže děti vidí model práce-výplata, když rodič o práci přijde, je v hajzlu.
  • Ta typičtější romská rodina: O chování a slovníků malých cikáňat už tu bylo napsáno mnoho, vzdělání - k čemu jako? Abys měl práci? Musel bys bejt úplně blbej, protože na všechny ty superdávky, počítané z průměrného platu (ostatním pracujícím z jejich skutečného platu, který mnohdy průměru zdaleka nedosahuje) dosáhneš jedině tak, že NIKDY, ani na den, nenastoupíš do práce!

Chápeš ten rozdíl? Normální člověk se snaží něčím být, aby si vydělal, oni moc dobře ví, že když v životě nehrábnou, mají nárok na luxusní „plat“ včetně důchodu, na který za celý život do státní kasy nepřispěli ani korunou, ale opakuju, nikdy nesmí začít pracovat, pak mají smůlu. Takže to k těm tvým zákonům. A nepiš mi, že mám stejnou možnost vyjít v 7. třídě ZŠ a udělat to stejně. Lidi by měli být motivováni k práci a ne k celoživotnímu flákání se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
8.6.13 09:59

Proti cikánům nemám nic pokud jsou jako ty(i takové znám),slušné, pracující…ale bohužel je jich pomálu. Což je pak problém pro tu část která žije spořádaně. Pokud je někdo bílý a chová se jak socka, nemaká apod mám na něj stejný názor. Jenže bohužel tmavší plet v tom špatném převládá, sama s nima mám hodně negativních zkušeností. Ale to ohledně paterčat mi přijde hnusné. Zrovna tato rodina mi přijde jako každá jiná jen jsou tmavší a odnáší to sotva narozené dětičky což je k blití.
už od pohledu se dá snadno poznat kam jaký rom patří a nemám problém když vidím slušné…kdysi jsem měla i přátele mezi romy.
Myslím že ti slušní to musí hodně těžké…manžel dělal ve firmě kde taky teda zaměstanli roma a zmizla jim půlka věcí :mrgreen:
Jako fakt nemám problém vyložené s romy jenže ta jejich špatná část je bohužel víc vidět:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.13 10:00

@Timinka Ale to nemyslím jen z toho napadení. Rozhodně je všechny nehážu do jednoho pytle, ale bohužel těch slušných je hrozně málo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
8.6.13 10:01

A kde je chyba ze se to takhle deje??Zrejme v zakonech..Kdyby stat tohle nedovolil a zavedl prisnejsi vyplaty davek a hlavne povinnost pracovat pro kazdeho a prace je,,ne ze neni,,tak by ti cikani nemeli jinou moznost nez ty deti zacit od malinka k necemu vest..Muj nazor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
8.6.13 10:03

Já tvrdím, že nejsem rasista, protože pokud bych byla, určitě by mi vydily i jiné menšiny u nás, a to nějak nevadí. Do školy jsem chodila s několika romy a byla s nimi legrace. Patřili ale všichni k těm lepším rodinám, slušným, čistotným, pracovitým. Pracovala jsem v obchodě s cikánkou (sama to o sobě hrdě prohlašovala), která, když vešly do obchodu takové ty socky, tak jim nadávala do cikánů a nemohla jim přijít na jméno. Sama to byla pěkná chytrá pracovitá ženská. Znám i rodiny „bílých“, vedle kterých by leckterá rodina romů byla ta nejčistotnější na světě.
Co se týče těch informací na internetu, kolik ty rodiny berou. Někdy to může být pravda, většinou se ale jedná o provokace pracujícího národa. Nikdo, kdo nemá odpracované roky, prostě nemá nárok na důchod. Informace o tom, že by se mu důchod vypočítával z průměrného platu, je už úplně mimo. To, že ale část populace této země žije na úkor druhých, je bohužel pravda a pije mi to krev. Bohužel naši zákonodárci v nich vidí silnou volební skupinu a tak teď ve volbách zase vyhraje ČSSD a začne jim cpát do chřtánu. A tak se na volebních mítincích určitých stran rozdává gulášek a pivo zadarmo. Schválně si pak prohlédněte, kdo se tam převážně živí.
Nenávidím ty romy, kteří mají plnou hubu diskriminace, když se na ně jeden blbě podívá a pak nadávají do bílých sviní. Nenávidím ty, co kradou, přepadávají, dělají bordel a vyhrožují. Stejě tak nenávidím všechny naše slavné politiky, veřejné činitele a jiné známé osoby, které si na takzvané „diskriminaci“ romů budují kariéru.

Jinak nevíte někdo, kam se poděli všichni cikáni? Mě přijde, že všicni cikání vymřeli v ´89. Proč je najednou cikán sprosté slovo? Pokud je pravda, co jsem slyšela, tak dokonce Rom je v romštině cikán, tak pak už bych to vůbec nechápala.

Příspěvek upraven 08.06.13 v 10:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
8.6.13 10:05

@silviapecho
Jasně že je to chyba státu, ale nejen státu! Všichni mají stejné možnosti mít ty a ty dávky, ale přeci nepovedu dítě k tomu, aby bylo flákač jen proto, aby mělo dávky? Jak vidíš, i ostatní tuhle možnost mají a využívají ji, nebo posílají děti do školy a vedou je k práci? Holt někdo má tohle v sobě a tohle je diskuze o tom, proč lidem cikáni vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová