Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Silviapecho, ale fakt se nediv, že jsou lidé takoví. Hele, i mezi romy najdeš slušné lidi, ale upřímně, fakt jich je méně, než těch nepoctivých. Nevím, proč to tak je… Víš, pár jich znám a víš co jsem si všimla, že ti slušní jsou většinou ti, kteří nežijí ve velké komunitě Rómů, ale např. v bytovce, ve čtvrti, na vesnici mezi ostatními. Mám dojem, že když žijou v nějaké velké skupině Rómů, tak jsou většinou spíš ti neslušní. Jinak, projít si Vítkovickou částí v Ostravě není moc příjemné ve dne, natož večer.
@zikado Já taky nevím, kde paní přišla na to, že bude zaručeně starší než já
pokud to bylo na mě…
Příspěvek upraven 08.06.13 v 01:15
@silviapecho Tak pokud je to na mě, tak strana 4, čas 00:57. Bylo by dobré, kdyby jsi alespoň uváděla na koho reaguješ.
Asi tak to bude
a ci to je chyba ze davaji cikany na jednu hromadu? myslim ze za to opet muze Stat…Ano ja bydlim na sidlisti kde jsou i cikani ale nejak nemam potrebu se s nimi bavit..pozdravim a jdu dal
![]()
zikado..myslim si to…
asi mam nejakou deformaci nebo co:)
A pardon tak to byla reakce na zikado…Pise ze pred tim 15 let pracovala..tak jsem reagovala ze mam odpracovano vic:)
Zikado..asi jo ale to neni zas tak dulezity..odvadela si dane tak jako ja..jen si myslim ze v poctu let jsem lepsi:)..pokud si podnikala samozrejme si odvadela vic jak ja:)
Tady u nas zije par cikanskejch rodin, nedelaji nejak velikej bordel, i kdyz jejich temperament je slyset, kdyz je teplo, schazeji se na namesti v parku a pousti si muziku z nejakyho prehravace a hulakaji u toho cikansky, deti behaji po celem parku, oni obsadi vsechny lavicky a huli a huli a huli…
jinak jako pozdravi, kdyz se potkame na chodniku, nekteri teda koukaji jako mury…
nicmene tady s nima nejak zvlstni problem nemame ( bydlime vesnici kousek od Kladna)
kazdopadne do prace asi nechodi, protoze v tom parku vysedavaji od rana do noci… vsechny vekove kategorie.
no a deti maji pozehnane.
Je hrstka romů co pracuje, chová se slušně. Mám jen ty špatné zkušenosti. Cejlu Bratislavské se raději vyhnu pokud to jde. V šalině se to chová někdy hůř jak zvěř. Děcka nevychované, řve to, slovník hodný dlaždiče a tím snad i dlaždiče urazím teda.Na hřišti jim člověk nic nesmí říct a to ani slušně, okamžitě se to otočí proti němu.
zakladatelku chápu asi to nemá jednoduché, je prostě vyjimka.Ale s tím se hold musí počítat.
Popravdě musím říct že už mě vadí to jak pokud někde něco rom ukradne, někoho napadne nebo něco podobného a je chycený okamžitě volá, že je to rasismus a diskriminace. Upřímně a s lítosti říkám někdy si opravdu připadám jako diskriminována já. A myslím že bude hůř.
To je prostě můj názor.
Podle mě, zakladatelko, pleteš jabka s hruškama… Pleteś dohromady slušný cikány (který já třeba za cikǎny ani nepovažuju) a ty, co parazitujou na dávkách… A to je prostě obrovskej rozdíl… ![]()
Manžel je z 5 dětí, když jeho táta počítal, kolik by dostali na dávkách zjistil, že by to bylo víc, než kdyź chodí do práce…
Protože by dostali příspěvek na uhlí na školy v přírodě atd. atd. Stejné se kvulli tomu nevykašlal na práci, ale nic to nemění na tom, že to naštve, když zjistíš, jak to je… Jenže většina „bílejch“, na který se tady za každou cenu snažíš házet špínu (mně prostě ty tvoje příspěvky rasistický přijdou), to prostě nevyužije a snaží se pracovat, maximálně si požádá o přídavky na děti, víc neřeší, na úřadě jim nikdo neporadí… Tak to prostě je…
I když stokrát budeš tvrdit, že ne…
Blbý řeči na mámu paterčat taky nechápu… Dokonce nechápu ani ty, co je zarazilo, źe v hlavních zprávách na NOVĚ bylo řečeno…
Jak kdyby Nova byla seriózní televize… Prostě udělaj rozhovor, sestříhaj… Taky bych si povzdechla, že až jich všech 5 začne chodit, bude to mazec v té 3+1, protože prostě bude, mně stačí, když mi doma lítaj dva kluci, být těch dětí o 4 víc, neměla bych kam šlápnout…
Takže to neberu jako nevděčnost… ![]()
Ale jinak mám bohužel taky zkušnosti spíš špatný… Od cikánek jsem dotala přes čumák (a to jsem se „vás“ do té doby zastávala, kde jsem mohla, od té doby holt smůla no…
), před manželem v lékárně se cikán snažil s papírem o hmotné nouzi ukecat lékárnici, že léky nemusí platit (a před lékárnou nasedl do relativně novýho auta - oproti třeba našemu
), nutno teda ŕíct, že lékárnice mu řekla, že zaplatit musí a ať pak jde s účtem na sociálku… To nejsou informace jedna paní povídala, ale osobní ZKUŠENOSTI. Znám pár cikánů, kteří jsou fajn, ale jak o tom teď přemýšlím ani jeden z nich nevyrůstá v původní rodině, ale u „bílejch“…