Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, před chvilkou mi zazvonili u dveří dva kravaťáci a jakou prý mám pojišťovnu, že mi budou chodit od nového roku bonusy a výhody od mé stávající pojišťovny.. Ověřili si moji kartičku ZP a dali mi podepsat papíry, že s bonusama souhlasím. Já pitomá podepsala, dostala jsem jakýsi letáček, přijde mi prý dopis o bonusech a hotovo. Po chvilce mi došlo co jsem to jako udělala, asi těhotenská debilita nebo co, normálně bych je hned vyhodila..tak hledám na internetu a bohužel jsem pravděpodobně podespala přihlášku k pojišťovně OZP od nového roku! Vím, jsem úplně pitomá, měla jsem si to přečíst…ale stalo se…co teď?? Nechci měnit svou pojišťovnu..stalo se vám to někomu taky?
@Sareah okamžitě bych na tu pojišťovnu zavolala, že chci vypovědět smlouvu, to jsou fakt zmetci.. ![]()
Takhle mě nedávno otravovali venku. Asi stejná taktika, řekla jsem jim svoji pojišťovnu a oni jéé to je super, budete mít bonusy dejte občanku a podepište to..tak to mi bylo už divné a já se začala ptát no a samozřejmě, chtěli mě přihlásit od nového roku k jiné…Jsou hrozní, plno důchodců jim na to musí skočit achjo..:(
Jinak možná bys mohla zajít na tu pojištovnu, kde jsi to podepsala, ne? Řekni, že prostě k nim nechceš…a nebo se alespoň poptat
Jo, já v těhotenství podepsala změnu dodavatele elektřiny
Všechno mi došlo v momentě, co jsem zavřela dveře. Připadala jsem si jak idiot ![]()
Normálně si najdi na internetu výpověď smlouvy a pošli jim to doporučeně, pro jistotu si nech vystavit na poště i doručenku. Máš tuším měsíc ze zákona na odstoupení od smlouvy ![]()
No právě mám jen ten letáček, všechno mi prý přijde poštou… seplo mi to chvilku po tom co odešli. Fakt bych si nafackovala, myslela jsem si, že se mi nikdy nic takového nemůže stát. Zavolám na informační centrum té pojišťovny a zkusím se s nimi nějak domluvit
Teď už je to jedno ale pro příště, jakmile někdo přijde otravovat až do baráku, tak mu hned zavřít před nosem, solidní firmy nemají zapotřebí tohle dělat. Pracovala jsem v Eonu a denně jsme měli stížnosti od lidí, že podepsali nějakou výhodnější smlouvu a nakonec zjistili, že podepsali přestup k jinému dodavateli. Dotyční prodejci jim vždy řekli, že jsou z Eonu a nesou jim jen výhodnější smlouvu na další rok…takže bacha na to, nemá smysl je vůbec poslouchat, oni nechodí po domech proto, aby lidé ušetřili, ale aby oni nahrabali prachy, protože za každou „oběť“ samozřejmě mají provize…
Klid, nenervuj se!!!
Okamžitě vypověz smlouvu, mělo by to jít, tuším, že na to máš měsíc. Jj, těhotenská demence, jako bezdětná jsem nechápala a smála se, ale tato diagnoza opravdu existuje
Sama jsem pak byla adept na odebrání způsobilosti k právním úkonům.
Už jsem o tom slyšela, že to takhle dělají (u ségry byli taky pojišťováci, že chtějí vidět průkazku, tak je poslala do háje, byli tedy z její pojišťovny, ale i tak, volala pak na pobočku a podala stížnost, protože byli velmi nepříjemní, když jim průk. ukázat nechtěla, bude se to dál řešit).
Jinak podej písemné zrušení (budeš to mít v těch papírech, podle jakého čl. to můžeš zrušit), 14 dní je minimální lhůta na všechny podpisy, mám pocit, že u těch pojišťoven to můžeš zrušit až do data přestupu, tedy do konce roku.
Tohle jsou hrozní zmetci, u nás jednou byla postarší babča s mladym klučinou (asi na zaškolení) a napřed se mě ptali na dodavatele elektriky, to sem jim řekla, že to neni psaný na mě, takže to nezměnim ani kdybych chtěla, potom se ptali na mobilního operátora, u toho jsem jim vyprávěla jak jsem spokojená a na konec se mě ptali ještě na pojišťovnu…do dneška nevim, jaký stéblo na zachycení hledali a co na mě chtěli uvrtat, ale obcházeli takhle celou vesnici…
Určitě máš v zákoně, že do nějaký doby můžeš vypovědět smlouvu, hned bych si anšla nějaký formuláře k tomu potřebný a poslala jim to, nebo rovnou na tu pojiš´tovnu dojela
Holky díky za uklidnění
snad s tím půjde něco udělat… Za normálních okolností bych je hned vyhodila, vím co je to za zmetky, zvoní nám u bytu každou chvíli a nemažu se s nima. Bohužel dnes mi asi vypadl mozek či co, jsem na rizikovým, tak jsem možná chtěla s někým pokecat
jinak si své jednání nedovedu vysvětlit
Nemůžu to snad ani říct manželovi, nechápal by ![]()
Taky bych se pravděpodobně nechala napálit. Jen za tebe doufám, že z toho půjde ven
. Vypověz smlouvu, jak radí holky, pokud to uděláš hned, tak by to neměl být problém.
Taky jsme to venku podepsali
Chlap neřekl ani slovo o tom, že budeme mít změněnou pojišťovnu, pořád něco říkal o bonusech, potom chtěl průkazku ZP pro ověření, podpis a už se s náma loučil, taky nám to došlo až odešel. Napiš tady potom prosím, co ti řekli, jestli je nějaká možnosdt to zrušit. Děkuji