Nesnáším psy

• Fotoalbum (46)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
210
4.1.15 18:41

Ja chodim ze psy na vychazku jedine do lesa, to by meli ze mne asi radost… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
7.1.15 23:20
:think:

Příspěvek upraven 10.12.20 v 13:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
8.1.15 00:50
:think:

Příspěvek upraven 10.12.20 v 13:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
8.1.15 01:34
@miisenka píše:
zaujimavy nazor, vdaka bohu uz vieme kto za nim stoji… :potlesk: :dance: :palec:

Mne přijde úplně normální :nevim: já bych paní ještě očastovala různými názvy zvířat a poslala do různých částí těl :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1727
8.1.15 02:44
@zuzouš píše:
@girlie sage vyhláška říká pouze to, že pes nesmí být bez vlivu vůdce. Bez vlivu nerovná se na vodítku, ovládat psa lze i jinak. Myslivci si to rádi vykládají po svém, nicméně pokud není doslova psáno nic o zákazu pohybu jako takového a o vodítku, tak si to nemají co vykládat po svém, neb to může jen soud. Je to 5let, co jsme toto řešili i s právníkem. Nejlépe najít konkrétní vyhlášku a přečíst slovo od slova a nic nedomýšlet.

Myslivci to ještě můžou zkoušet na přestupkovou komisi, že rušíš zvěř. Bohužel, už jsem se s tímto také setkala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
8.1.15 06:59
@BlueFairy píše:
Mne přijde úplně normální :nevim: já bych paní ještě očastovala různými názvy zvířat a poslala do různých částí těl :oops:

nejde o cast s pani ale o IQ testy a tie B plemena.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
8.1.15 06:59
@Emet píše:
My se známe??? :nevim: :mrgreen: :think:

dufam ze ne..a podla tvojho nazoru o tom i pochybujem.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
8.1.15 15:19

Jaký pán, takový pes

@J_Doe píše:
Jo holky, jak se tu teď řeší i jiný věci :mrgreen: … Koukla jsem na fotky, co jste sem daly, a nedá mi to se nezeptat… :oops: Vám nevadí, když váš pes olizuje tváře miminka? Přiznám se, že tohle olizování je jedna z mála věcí, které mi na psech vadí, já chápu, proč to psy dělají, ale přiznám se, mně by tohle vadilo… Přeci jen, když si představím, co všechno olíznou…

Přesně tak, je to nehygienické.

Příspěvek upraven 16.01.16 v 08:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
8.1.15 15:34
@Anonymní píše:
Jinak každé město má dle vyhlášky o volném pohybu psů vyhrazeny prostory, kde smí psi pobíhat bez vodítka. Ve vlastním zájmu by si to měli majitelé psů zjistit, aby předešli mnohdy zbytečným problémům.
@Bernacka píše:
Ja chodim ze psy na vychazku jedine do lesa, to by meli ze mne asi radost… :-)
Nechci vás strašit, ale „radost“ by jste měla asi vy, když by vám myslivec ty psy zastřelil, protože v honitbě nemají vůbec co dělat.
@Bernacka píše:
Ja chodim ze psy na vychazku jedine do lesa, to by meli ze mne asi radost… :-)

Příspěvek upraven 16.01.16 v 08:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
8.1.15 15:46
@Anonymní píše:
Přesně tak, je to minimálně nehygienické. Když si představím, že si takový pes vylíže p*rdel a celé okolí a pak se s ním panička pusinkuje a jí z jednoho talíře… :poblion: To, co vyvádějí někteří „pejskaři“ tak to je už čistá „psofilie“. Ale doma ať si každý dělá co chce. Ovšem přivádí mě k zuřivosti, když se třeba k mému dítěti řítí 50-ti kilové „hovado“ a panička volá: „On je hodneeej, nic vám neuděláááá“. To je sice možné /proč je ročně několik škaredě pokousaných a usmrcených dětí a dospělých lidí od psů, kteří do té doby nikomu nic neudělali?!/, ale jak by se jí líbilo, když by někdo z mojí rodiny na ni na ulici nečekaně „skočil“, olízal jí obličej, utřel si o její čisté a značkové oblečení ruce třeba od bláta, nebo ještě něčeho jiného :poblion:, pak ji ještě poplival a já bych jí řekla: "On je hodnej, nic vám neudělá, on si chce jenom hrát :mrgreen: ". Já vím, že to přirovnání je trochu morbid, ale přesně takhle se cítíme my, které vy a vaši nevychovaní psi obtěžujete. Je to všechno jenom o lidské slušnosti.

I když mám podobný názor na tu (ne)hygienu, myslím si, že tenhle příspěvek není intimní, aby jsi musela být anonymní.
Ne, já tě nenahlásím ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
8.1.15 15:50

Bohuzel je pravda ze si psa poridi clovek ktery nedokaze psa vychovat. A nas stat tady to nema nejak osetreno. Treba Svycari maj tady o osetreno o moc lepe, nez si poridi psa musi chodit na kurzy a jak si ho poridi tak na cvicak(tak mi to rikala sestrenka ktera bydli ve svycarsku uz 15let a rozhodli se tam poridt psa)

• Citovat
  • Upravit
6021
8.1.15 21:30
@zuzouš píše:
@girlie sage vyhláška říká pouze to, že pes nesmí být bez vlivu vůdce. Bez vlivu nerovná se na vodítku, ovládat psa lze i jinak. Myslivci si to rádi vykládají po svém, nicméně pokud není doslova psáno nic o zákazu pohybu jako takového a o vodítku, tak si to nemají co vykládat po svém, neb to může jen soud. Je to 5let, co jsme toto řešili i s právníkem. Nejlépe najít konkrétní vyhlášku a přečíst slovo od slova a nic nedomýšlet.

Pes, který obtěžuje lidi, buď není „pod vlivem vůdce“, nebo je ten vůdce tak blbej, že si vychovávat toho psa nezaslouží. Ke škodě toho psa myslivci zastřelej spíš psa, než blbého páníčka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
9.1.15 22:34

@J_Doe nemyslela jsem obtěžování lidí, psala jsem o pohybu psa jako takovém v honitbě.
@boule76 to můžou..těžko to prokážou. To si musí každý rozhodnout, co mu za to stojí. Pejskař taky může jednoho rána najít svýho mazlíka otrávenýho nebo se naopak nedá a nenechá se buzerovat, každý ať si rozhodne sám :think:

Musím se podělit o zážitek, oči mi málem vypadly. Chlápek sbíral u nás před barákem bobek. Vytáh pytlík, navlík ho na jednu ruku, DRUHOU rukou bobek sebral a přetáh přes něj pytlík..Asi přehodnotím svůj odpor ke psům na sedačce, v posteli apod. :lol: :zed:

Prosím opět anonymní o odkaz na vyhlášku, kde by bylo psáno něco o zákazu pobytu psů v honitbě, dočkám se? Je zajímavý, že kdybych napsala, že mám psy odvolatelný od zvěře i háravý feny a že se motají na pár metrů ode mě, stejně se mi dostane kritiky. Ale že po lesích pochodují houbaři, borůvkáři, uřvaný děti, skupinky lidí po turist. značkách, často i jezdci na koních, to se tak nějak bere. Nechápu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
10.1.15 20:49

Nebojim se, ze by mi psy zastrelil myslivec za prve nechodim do honidby jak je psano, ale chodim po cestach za druhe mam psy vycvicene nehoni se za kazdym zajicem :-) a za treti bydlim na vesnici a tam to nikdo neresi a taky si myslim, ze horsi jsou urvane rodinky a houbari co vlezou do kazdeho krovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.15 21:51
@zuzouš píše:
@J_Doe nemyslela jsem obtěžování lidí, psala jsem o pohybu psa jako takovém v honitbě.
@boule76 to můžou..těžko to prokážou. To si musí každý rozhodnout, co mu za to stojí. Pejskař taky může jednoho rána najít svýho mazlíka otrávenýho nebo se naopak nedá a nenechá se buzerovat, každý ať si rozhodne sám :think:

Musím se podělit o zážitek, oči mi málem vypadly. Chlápek sbíral u nás před barákem bobek. Vytáh pytlík, navlík ho na jednu ruku, DRUHOU rukou bobek sebral a přetáh přes něj pytlík..Asi přehodnotím svůj odpor ke psům na sedačce, v posteli apod. :lol: :zed:

Prosím opět anonymní o odkaz na vyhlášku, kde by bylo psáno něco o zákazu pobytu psů v honitbě, dočkám se? Je zajímavý, že kdybych napsala, že mám psy odvolatelný od zvěře i háravý feny a že se motají na pár metrů ode mě, stejně se mi dostane kritiky. Ale že po lesích pochodují houbaři, borůvkáři, uřvaný děti, skupinky lidí po turist. značkách, často i jezdci na koních, to se tak nějak bere. Nechápu to.

Zdravím, zasílám tu vámi požadovanou vyhlášku. Mně taky vadí hluční houbaři a celé rodinky, které se neumí v lese chovat. Stejně tak mi vadí arogantní páničci a jejich nevychovaní psi. Je to všechno jenom o lidské slušnosti a ohleduplnosti. Někdy opravdu stačí tak málo a žilo by se nám všem na světě omnoho lépe. :)

Zákaz volného pobíhání psů se podle § 10 odst. 1 zákona o myslivosti (č. 449/2001 Sb.) vztahuje na celou honitbu. Nelze tedy se psy volně pobíhajícími chodit ani po veřejných cestách v honitbě, které jsou účelovými komunikacemi a honebními pozemky. Zákaz volného pobíhání psů na silnicích procházejících honitbou ( které nejsou honebními pozemky) je uveden v předpisech o silničním provozu. Zákaz volného pobíhání psů bývá stanoven i ve vyhláškách velkých měst a platí zejména pro parky a jiná podobná veřejná prostranství. V honitbě, za kterou pro toto vysvětlení můžeme považovat „extravilán sídelního útvaru“, nelze opak volného pobíhání psů vyjádřit jinak, než že pes musí být veden na vodítku. Zatím co „venčení“ psů lze provádět s vodítkem, nevystačí se s ním při výcviku. Nelze určit hranici, kdy je ještě pes cvičen, a kdy již volně pobíhá. Výcvik psů v honitbě však není obecně dovolen. Podle § 10 odst. 3 dříve platné prováděcí vyhlášky k zákonu o myslivosti (vyhlášky č. 134/1996 Sb.) byl výcvik psů všech plemen v honitbě možný jen po předchozím souhlasu uživatele honitby. I u psů, pro jejichž usmrcení zákon stanoví přísnější podmínky (služební, zdravotní, vojenské atd.), nelze z toho odvodit oprávnění jejich držitelů k provádění výcviku psů na honebních pozemcích. Pro výcvik těchto psů se obvykle používá oplocených cvičišť uvnitř obce čili pozemků nehonebních. Podle § 63 a 64 zákona o myslivosti může orgán státní správy myslivosti za volné pobíhání psů v honitbě uložit pokutu až 30 000 Kč fyzické osobě a 40 000 Kč právnické osobě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová