Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
(1) Je zakázáno vlastníkům domácích zvířat, včetně zvířat ze zájmových chovů a zvířat z farmových chovů zvěře,nechat je volně pobíhat v honitbě mimo vliv svého majitele nebo vedoucího.
A jsme u toho. Nesmí se nechat volně mimo vliv. Ale o tom, že je volně pod vlivem není ani zmínka a myslivec není od toho, aby dedukoval, jak to páni zákonodárci vlastně mysleli. Můžu mít 70kg hovado na vodítku a pod vlivem nemusí být ani náhodou (když já mám třeba 50kg) a můžu mít perfektně ovladatelného psa bez šňůry.
@Anonymní píše:
Zdravím, zasílám tu vámi požadovanou vyhlášku. Mně taky vadí hluční houbaři a celé rodinky, které se neumí v lese chovat. Stejně tak mi vadí arogantní páničci a jejich nevychovaní psi. Je to všechno jenom o lidské slušnosti a ohleduplnosti. Někdy opravdu stačí tak málo a žilo by se nám všem na světě omnoho lépe.Zákaz volného pobíhání psů se podle § 10 odst. 1 zákona o myslivosti (č. 449/2001 Sb.) vztahuje na celou honitbu. Nelze tedy se psy volně pobíhajícími chodit ani po veřejných cestách v honitbě, které jsou účelovými komunikacemi a honebními pozemky. Zákaz volného pobíhání psů na silnicích procházejících honitbou ( které nejsou honebními pozemky) je uveden v předpisech o silničním provozu. Zákaz volného pobíhání psů bývá stanoven i ve vyhláškách velkých měst a platí zejména pro parky a jiná podobná veřejná prostranství. V honitbě, za kterou pro toto vysvětlení můžeme považovat „extravilán sídelního útvaru“, nelze opak volného pobíhání psů vyjádřit jinak, než že pes musí být veden na vodítku. Zatím co „venčení“ psů lze provádět s vodítkem, nevystačí se s ním při výcviku. Nelze určit hranici, kdy je ještě pes cvičen, a kdy již volně pobíhá. Výcvik psů v honitbě však není obecně dovolen. Podle § 10 odst. 3 dříve platné prováděcí vyhlášky k zákonu o myslivosti (vyhlášky č. 134/1996 Sb.) byl výcvik psů všech plemen v honitbě možný jen po předchozím souhlasu uživatele honitby. I u psů, pro jejichž usmrcení zákon stanoví přísnější podmínky (služební, zdravotní, vojenské atd.), nelze z toho odvodit oprávnění jejich držitelů k provádění výcviku psů na honebních pozemcích. Pro výcvik těchto psů se obvykle používá oplocených cvičišť uvnitř obce čili pozemků nehonebních. Podle § 63 a 64 zákona o myslivosti může orgán státní správy myslivosti za volné pobíhání psů v honitbě uložit pokutu až 30 000 Kč fyzické osobě a 40 000 Kč právnické osobě.
Koukám, že psi jsou opravdu vděčné téma. Taky jsem se na to ptala. Prostě musí být na vodítku. Stačí si to vygooglit. ![]()
@zuzouš píše:
(1) Je zakázáno vlastníkům domácích zvířat, včetně zvířat ze zájmových chovů a zvířat z farmových chovů zvěře,nechat je volně pobíhat v honitbě mimo vliv svého majitele nebo vedoucího.A jsme u toho. Nesmí se nechat volně mimo vliv. Ale o tom, že je volně pod vlivem není ani zmínka a myslivec není od toho, aby dedukoval, jak to páni zákonodárci vlastně mysleli. Můžu mít 70kg hovado na vodítku a pod vlivem nemusí být ani náhodou (když já mám třeba 50kg) a můžu mít perfektně ovladatelného psa bez šňůry.
Tak ony ty zákony a předpisy tady nejsou jenom tak. To, že si je u nás každý vykládá jak chce, ještě neznamená, že se nemají dodržovat. Prostě existuje něco jako psí vyhláška, kde je přesně stanovené, kde můžou pobíhat psi navolno. Mimo tyto prostory musí mít bez pardonu vodítko + náhubek, jestli se to někomu líbí, nebo ne. Když chceme třeba řídit auto, taky musíme dodržovat předpisy a nemůžeme si jezdit jak nás napadne. Za psa zkrátka zodpovídá majitel a ten je povinen se seznámit s vyhláškou. Neznalost zákona nikoho neomlouvá. To mi bylo sděleno kompetentní osobou. Nebo si to může každý vygooglit.
@Reginaa
Nebudu reagovat na nic jinýho, ale pokud se nepletu tak pes nemusí mít vodítko + náhubek. Stačí vodítko.
@Reginaa problém je, že v tý honitbě to přesně stanovený není, lze si to vykládat jak vodítkem, tak i bezvodítkem, ale pod vlivem. (co myslíš, když vezmu 30m šňůru, jak moc je to navolno..?) Jenže ani já ani ty nejsme od toho, abychom si dedukovaly, tak je to trochu patová situace. Jako upřímně, jenom deb.il si dovolí pustit psa, kterýho plně neovládá. A jenom deb.il zas picne takovýho, který se plouží vedle pána ![]()
Dost mě děsí situace, kdy bych byla i s dětma a najednou odněkud vyletí střela a pes padne. Protože jak jsem psala, psi se motají kolem nás, v tu chvíli nevím, jestli chtěl někdo bachnout psa nebo mě a jen se netrefil. Já bych snad byla schopná v tu chvíli toho člověka pokud možno zabít a to jsem jen já, být tam chlap, zlikvidoval by ho skutečně, no děsim se toho, fakt.
@Natálka26 píše:
@Reginaa
Nebudu reagovat na nic jinýho, ale pokud se nepletu tak pes nemusí mít vodítko + náhubek. Stačí vodítko.
Mně by taky stačilo pouze vodíko. Tady jde o to, aby zkrátka pes nikoho neobtěžoval, případně neohrožoval. O to samé by jsme vlastně měli usilovat i my ostatní… ![]()
@terkasestak píše:
Ahojvrátili jsme se po dlouhé době do Čech, konkrétně do Prahy a všimla sem si jedné věci - přijde mi, že je všude hrozně moc psů. Je jich moc, dokonce i v centru (bydlíme tu a naše sousedka má jednoho malýho hnusáka a pořád štěká). Já je totiž úplně nenávidim, jsou to nejnechutnější zvířata jaká existují
podlě mě mají vlastně všechny negativní vlastnosti, jaké existují. Jak já je nenávidím. No a teď k té sousedce - jedu s kočárkem po chodbě a ten retard mi začne běhat kolem toho kočárku. Večer sem ráda že holky usnou a ten hlupák začne štěkat. Sousedka je hrozně nepříjemná, už sem s ní o tom mluvila a ona mi řekla že tam bydlí 16 let a my měsíc a že toho psa pryč nedá, takže domluvit se s ní je těžké. Co na tyhle lidi platí? Máte v okolí taky tolik psů (taky záleží jestli bydlíte v centru města jako my nebo na vesnici - na vesnici to ještě chápu ale ve městě???)?
povzdech.
buď ráda, že nemáš psa doma, jako já (přítelova)…
vždycky si myslím, že si na ní zvyknu a že to je už dobrý a vždycky udělá něco, že jí mám sto chutí zamordovat ![]()
do toho začne blafat sousedův pes, když chci jít spát a zas mám morbidní myšlenky.
sry za anonym.ale radsi.
Starší diskuze, ale téma ke čtení stále aktuální…
Nesnáším psy. Ty cizí nevychované a volně pobíhající. Především ty, kteří pobíhají volně po vesnici, vybíhají z otevřených zahrad, štěkají a dorážejí na koně. Tak nedávno jeden kříženec NO měl tu smůlu, že jindy hodná a celkem trpělivá kobyla neměla náladu a psa nakopla tak, že to málem nerozchodil. Na místě, kde se to stalo, neměl na volno co dělat. Já taky nejezdím na koních tam, kde bych se musela vyhýbat cyklistům, lidem na procházkách, rybářům sedících podél vody apod., ale občas jezdím třeba do míst, kam bych se pěšky nikdy neodvážila ( možnost setkání s různými drbany ).
@Shreya píše:
Starší diskuze, ale téma ke čtení stále aktuální…
Nesnáším psy. Ty cizí nevychované a volně pobíhající. Především ty, kteří pobíhají volně po vesnici, vybíhají z otevřených zahrad, štěkají a dorážejí na koně. Tak nedávno jeden kříženec NO měl tu smůlu, že jindy hodná a celkem trpělivá kobyla neměla náladu a psa nakopla tak, že to málem nerozchodil. Na místě, kde se to stalo, neměl na volno co dělat. Já taky nejezdím na koních tam, kde bych se musela vyhýbat cyklistům, lidem na procházkách, rybářům sedících podél vody apod., ale občas jezdím třeba do míst, kam bych se pěšky nikdy neodvážila ( možnost setkání s různými drbany ).
A mě se líbí jak si lidi stěžují na majitele psů co si neuklízí hovna po psech. bla bla bla, protože vedle baráku mám neustále hovna od koně a úplně nejvíc uvědomělý majitelé koní se nad tím ani nepozastaví, že by si tu kupu sra*ek měli uklidit, že?
@girlie sage To znám. Okolo nás jezdí městská policie na koni. Musí koňské koblihy uklízet, ale řeší to tak, že je lopatkou naberou a hoděj do nejbližšího záhonu. Takže už jsme je měly v záhoně před domem a dokonce v záhoně ve dvoře, kde byly náhodou zrovna otevřený vrata.
@ivašot. píše:
@girlie sage To znám. Okolo nás jezdí městská policie na koni. Musí koňské koblihy uklízet, ale řeší to tak, že je lopatkou naberou a hoděj do nejbližšího záhonu. Takže už jsme je měly v záhoně před domem a dokonce v záhoně ve dvoře, kde byly náhodou zrovna otevřený vrata.
koblihy jsou pro záhon to nejlepší co může být.
@ivašot. píše:
Hehe, vida, jak i měšťáci pomáhaj a chráněj záhonky občanů ![]()
Ale chápu, jsou to prasata, řádně uklízet by po sobě měli všichni, přesto mi tak nějak míň vadí kobylinec než hov.no od psa ![]()
Příspěvek upraven 24.10.15 v 19:24
@girlie sage píše:
A mě se líbí jak si lidi stěžují na majitele psů co si neuklízí hovna po psech. bla bla bla, protože vedle baráku mám neustále hovna od koně a úplně nejvíc uvědomělý majitelé koní se nad tím ani nepozastaví, že by si tu kupu sra*ek měli uklidit, že?
To je taky pravda, naštěstí ne můj problém. Ale chápu tě, mít před vraty hromadu koblih od koní, to se líbí opravdu málokomu, respektive jen těm, kteří ví, jak perfektní hnojivo to je. Pokud můžu dodržovat pravidla já jako jezdec - můžou je dodržovat i pejskaři, cyklisté a všichni, kteří se pohybují na veřejných cestách a stezkách. Ale je fakt, že někteří jsou prasata ve všech směrech, to se musí nechat
.
@OnlyTrying Anonym odhalen, jedná se o nového (nejspíš) trolla, tak pro klid v diskusi mažu
Všem hezký den
,
Josefina
Aspoň, že tě admini odtajnili. Jo přiznávám, nahlásila jsem tě já, protože jsem chtěla vědět která tupá ovce tu chce zase rozbouřit diskusi.. Naštěstí můžeš napsat jen 5 příspěvků denně, tak si jich šetři.