Nesnáším psy

• Fotoalbum (46)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1980
26.10.15 16:03
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
26.10.15 17:34

Ja mam psa, ma cca 37 kg. miluji ho velmi a jsem presvedcena, ze je daleko lepsi nez vetsina lidi. ale NEEXISTUJE, aby byl bez voditka, kdyz jde kolem dite. Jakmile jde dite, pritahnu si ho k noze. Mne samotne velmi vadi, kdyz cizi psi pobihaji bez voditek kolem meho ditete. Presto, ze jsem pejskar, nejsem rada, kdyz psi pobihaji volne tam, kde neni vyznaceno, ze mohou. Je take spousta lidi, kteri se psu boji a je jim to neprijemne. Take jsou nesnasenlivi psi, ktery nechteji, aby se k nim priblizoval nejaky pes. Jeste jsem schopna akceptovat, kdyz je pes na volno a je 100% privolatelny, to jsem ale videla pouze 2× v zivote. A ja osobne nechavam sveho psa olizovat oblicej synovi. Je to muj pes. U ciziho by mi to vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
30.10.15 10:54

Mě vadí, když cizí psi volně pobíhají kolem mých koní na místech, kde bez vodítka a pánečka někde v dáli nemají co dělat. Normálně jsem jezdila ven bez biče a kůň si útočícího nebo otravujícího psa vyřešil sám ( pes si většinou útok rozmyslí, když se proti němu rozeběhne přes půl tuny živé váhy ), ale příště, až potkám psa, který mi jde po koni, tak slezu a čokla tím bičem klidně přetáhnu. Své psy mám ovladatelné a umím si je včas zpracovat, takže ano - ty cizí, nevychované a volně pobíhající vážně nemusím. Když si svoje koně a psy umím zpracovat já a dodržuji pravidla, pak mi vadí ti, kteří na to kašlou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
30.10.15 12:25
@Shreya píše:
Mě vadí, když cizí psi volně pobíhají kolem mých koní na místech, kde bez vodítka a pánečka někde v dáli nemají co dělat. Normálně jsem jezdila ven bez biče a kůň si útočícího nebo otravujícího psa vyřešil sám ( pes si většinou útok rozmyslí, když se proti němu rozeběhne přes půl tuny živé váhy ), ale příště, až potkám psa, který mi jde po koni, tak slezu a čokla tím bičem klidně přetáhnu. Své psy mám ovladatelné a umím si je včas zpracovat, takže ano - ty cizí, nevychované a volně pobíhající vážně nemusím. Když si svoje koně a psy umím zpracovat já a dodržuji pravidla, pak mi vadí ti, kteří na to kašlou.

No, chovatelka par excellence, která dodržuje pravidla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
30.10.15 14:47
@z1908 píše:
Ja mam psa, ma cca 37 kg. miluji ho velmi a jsem presvedcena, ze je daleko lepsi nez vetsina lidi. ale NEEXISTUJE, aby byl bez voditka, kdyz jde kolem dite. Jakmile jde dite, pritahnu si ho k noze. Mne samotne velmi vadi, kdyz cizi psi pobihaji bez voditek kolem meho ditete. Presto, ze jsem pejskar, nejsem rada, kdyz psi pobihaji volne tam, kde neni vyznaceno, ze mohou. Je take spousta lidi, kteri se psu boji a je jim to neprijemne. Take jsou nesnasenlivi psi, ktery nechteji, aby se k nim priblizoval nejaky pes. Jeste jsem schopna akceptovat, kdyz je pes na volno a je 100% privolatelny, to jsem ale videla pouze 2× v zivote. A ja osobne nechavam sveho psa olizovat oblicej synovi. Je to muj pes. U ciziho by mi to vadilo.
:potlesk: Kdyby takovýhle přístup měli všichni pejskaři, pak není co řešit
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
5.11.15 14:48

@Gina108 Jenže takových je s tímhle přístupem opravdu málo. A málokdo si uvědomuje, že ostatní lidi nejsou na volně pobíhající psy zvědaví. V tom lepším případě. Já si uvědomuji, že na moje psy není nikdo zvědavý a mám je podle toho vychované. Takže ani já kolikrát nemám náladu na ty otravující, agresivní a cizí s páníčkem někde v dáli, kteří se neobtěžují zvládnout alespoň základní přivolání. A pak jsou strašně dotčení, když nechám koně vážícího přes půl tuny ať si situaci s otravujícím čoklem vyřeší sám. Pak už si většina takových dá pozor, nebo opravdu se jednoho dne stane, že sesednu a čokla přetáhnu bičem. Moji koně ani psi také nikoho neobtěžují a jsou socializovaní a zvladatelní v běžněm provozu venku. Takže proč by nemohli být i ti ostatní - nebo alespoň někteří, abych nebyla moc náročná na chudáky pejskaře. Sama mám psy i koně a je zajímavé, že s námi nikdo problém neměl - ať už při průjezdu vesnicí, nebo na loukách, stezkách ( prostě venku v terénu ). To už i ti cyklisté jsou slušní a z dálky zavolají že jedou, ať si psy přivolám ke koni a počkáme až projednou. Holt když je ohleduplnost jen na jedné straně, tak to nejde nikdy :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
5.11.15 18:26

@Shreya, proč nejsi moje sousedka? :(.
Proč nejsou všichni tzv. chovatelé soudní tak jako ty (nebo já :mrgreen: ) a je nás tak málo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
7.11.15 19:22

@radúna Viď ;)
Já si o sobě myslím, že jsem soudná. Na své psy i koně jsem přísná, všichni moc dobře vědí kam až můžou a kde jsou hranice. Takže pokud já svým jednáním a chováním nikoho neobtěžuji ( ani moje zvířata ne ), pak se nemůžou ostatní divit, že mi vadí volně pobíhající, otravující nebo agresivní psi, kteří mají pánečka někde v nedohlednu, nebo ho ignorují. Ale rozvinula se tu debata na x stran, kde každá má psa 100% odvolatelného od čehokoliv. Nemá. Potkala jsem jen málo takových psů, kteří byli odvolatelní a jakž takž na pánečka reagovali ( někteří více či méně ale alespoň nějak… ). Tyhle situace mi vadí víc, pokud jdu pěšky a agresivní psy na volno musím řešit ze země. Pokud jedu na koni, budím větší respekt a většina psů si provokaci koně rozmyslí. I když pár psích hazardérů to už zkusilo a odletěli nakopnutí. Takže za mě ANO - nesnáším psy ( na volno v místech, kde nemají co dělat, nebo jsou agresivní, neposlušní a svým pánečkem nezvladatelní ). Takovým radím nejdřív zvládnout základní poslušnost na cvičáku a teprve potom vyrazit do terénu, kde se může stát cokoliv, viz. některé diskuze o myslivcích. Například.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
17.11.15 10:20

Taky nesnáším psy. Bojím se jich. Pořád štěkají a skáčou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59366
17.11.15 10:28

@Dana066 každý pes snad ne ;), je fakt že pes strach vycítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
17.11.15 11:44

Holt to, co si lidi ze psa ne/vychovají, to z něj mají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59366
17.11.15 11:54

@Shreya :palec: to je fakt, bohužel lidi o psu nepřemýšlí, jen s ejim určité plemeno líbí tak do něj jdou i když kolikrát nemají na psa ani čas. poto je tolik plemen že si každý může vybrat psa kterého zvládne. manžel ne že se bojí ale má velký respekt k většim psům a rovnou řekl že velkého nechce tak jsme nevybrala velké plemeno, vše by nakonec bylo na mě, navíc do bytu bych ani velkého psa nechtěla no, naštěstí je fakt z čeho vybírat :lol:, já navíc hledala plemeno co nelíná takže se hned výběr ztenčil a dost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
17.11.15 11:57

@Markéta80 Rozumné, víc takových, kteří to mají jako ty :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59366
17.11.15 12:07

@Shreya já vyrůstala od mala s NO takže psů se nebojim, ba naopak ;). ve 3 letech jsem vlezla do kotce na cvičáku k jednomu co se nesnesl s žádnym psem, naopak útočil i na lidi :jazyk:. manžel vyrůstal naopak v rodině kde žádné zvíře být nesmělo až jeho otec po rozvodu si pořídil jezevčíka, manžel psy má rád ale je fakt že by u velkýho asi moc nevychovával, času taky nemáme tolik abych s nim mohla chodit na cvičák, denně se mu věnovat několik hodin tak proto jsme vybrali takového psa který nezabere místo, vycházky nemusí mít hodinové a jsme spokojení všichni, děti že máme psa, manžel že je to malýpes, téměř kapesní :mrgreen: Velký pes by asi u nás fakt byl chudák, nevyšetřim takový čas co by potřeboval. Sousedka má psa AST, no venku je ten pes méně než naše, jen na vodítku jinam s nim nechodí, ted je pubertě a strašně se diví že pes napadá ostatní psy, ten pes se nemá kde vybít, bohužel, prý se jim líbil, ale obejít blok na 10 minut?? je mě ho líto, ten pes je jen v bytě, max 3× denně objede blok na vykonání potřeb a zase domů, dcera 14 let už se ho bojí, že nemá sílu aby ho udržela na vodítku, no až se stane průser tak budou všichni koukat :? Já jsme jí říkala že tenhle pes potřebuje se vylítat někde volně, něco dělat, prý na to nemá čas :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
17.11.15 14:22

Vždyť říkám, že kdyby tvůj přístup měli všichni, nemusely by se zakládat diskuze o tom, kdo co snáší nebo ne. Pokud pro něco nemám podmínky, tak si to nepořídím, což spousta lidí neudělá, zbrkle koupí prvního psa podle vzhledu, kterého nezvládnou a pak se diví. A na jednu stranu dobře jim tak. Pes za svého pána nikdy nemůže, vždycky je to na člověku co si ze psa udělá, to z něj taky má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová