Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PetrVesely píše:
@Icestar Váš přístu je o mnoho lepčí, než u spousty jiných majitelů psu, mohu se jen zeptat, proč psům říkáte „moje holky“ a v čem je tedy problém, že nejsou na vodítku?
Ono pro normální lidi je to prostě známka jistoty, a pokud máte psy stále u sebe a stále pod kontrolou, nerozumím tomu proč ne vodítko, jako vstřícnost k okolí?
Jako znalec psů jistě potvrdíte, že se může pes kdykoli zachovat tak, jak se ještě nikdy nezachoval? Nebo tak daleko se neshodneme?
Protože jsou to obě feny a „holky“ je familiérní označení. Navolno je venčím právě proto, že chci, aby se vyvenčily, to jest vyběhaly, vyblbnuly, provětraly hlavu, očuchaly pachy, pohrály si s jinými psy (nejoblíbenější a vlastně jediná jejich hra je na honěnou), nehledě na to, že po většinu procházky je jim házen míček, frisbee, klacek a často s nimi také cvičím (děláme dogdancing). Nic z toho by na vodítku nešlo - vodítko používáme pro přesun z bodu A do bodu B. Není to venčení.
@Icestar nesouhlasim a nejsem laik tim stylem ze bych mela psa pac se mi libil. Kazdy kdo psum rozumi vidi ze ten pes je naopak vyrovnany a klidny a v pritomnosti Cesara je v klidu a vyrovnany.Coz v pritomnosti nekoho kdo ho lame strachem by se tak nechoval.On cviceny pes neznamena ze je vyrovnany a to,,medialni prase,, ma svoji reputaci diky tomu ze dokazal to co kde kdo.
Nejak se vypracovat musel a nekdo mu doporuceni dat musel. Vzhledem ktomu ze dokazal napravit mnoho psu se stal uspesnym.
Mimochodem podle Cesara jedu uz nekolik let s fenama a jsou klidne, vyrovnane a hlavne se me opravdu neboji takze vlastni zkusenost. ![]()
Ps: nicmene netvrdim ze jeho metoda je jedina ok a zbytek spatne..
Příspěvek upraven 02.12.16 v 13:20
@Icestar ano a taky tam zminily proc byl pokousan.. za prve ten pes byl agresivni na zradlo.. pokousal diky tomu kdekoho kdo se jeho zradla dotkl kdyz zacal zrat. Takze pes se v pritomnosti Cesara podrobil a zkrotnul jenze byl nervozni tim jak na nej najizdeli kamery okolo a stali tam lidi a zatimco si povidal s majitelem psa tak se ho dotkl aniz by se na nej podival a nevsiml si ze toho psa znervoznily kamery.
Ani nejlepsi psi psycholog nezmakne agresivniho psa najednou a jestli jsi videla celej ten dil tak nakonec i kdyz sel pod prevychovu a nakonec se nechal nakrmit aniz by kdekoho pokousal tak mu Cesar doporucil psa u nej nechat coz za celou dobu nikdy neudelal.
Jinak v zaveru toho dilu ten pes sel vedle Cesara vyrovnane, nechal se aby se nakrmil a vypadal spokojene. Ja videla na vlastni oci psa ktery zil pod strachem a tak opravdu ani jeden ze psu nevypadal.
Takze ono vybrat schvalne cast dilu…
nehledne ze to bylo na zacatku kdy se psem zacal pracovat.. na konci byl v pohode a u zradla i se tvaril lepe
Příspěvek upraven 02.12.16 v 13:35
@Malike To bych ten díl fakt chtěla vidět. Znám jen tuhle část. Svým rádoby „dominantním“ přístupem, kdy tam předvádí teatrální šermířský postoj s rukama na zemi, aby to na kamerách vypadalo hezky, si mě teda fakt nezískal. Nemám ráda žádný tlak, žádnou práci se zvířetem „na sílu“. Viděla jsem i díl s huskounem, kterého vychovával ke klidu při míjení jiných psů tím, že ho prostě vyškrtil na stahováku pokaždé, když se ten pes „nevhodně zachoval“. S tím prostě nesouhlasím - na kamerách možná na konci dílu ti psi vypadají „radostně“, ale prostě nevěřím, že tímhle přístupem z nich skutečně vyrovnané psy vychová - dyť je to v podstatě nesmysl. Tlak vyvolává stres. Může potlačit nežádoucí projevy, ale na jak dlouho? ![]()
@Saatine píše:
Doplňuje se to
Doplnuje se co? Jednou je to majitelem, pak zase nemocí?
@Icestar az dokazes co on a napravis agresivni plemena jako on pak si muzem povidat o pristupu. Cesar je znamy uz radu let.. ziskal svoji popularitu diky sve dovednosti a asi na trvalo kdyz je tak dlouho popularni. Celebrity si u nej dokonce nechavaj hlidat svoje hafany kdyz jezdi na nataceni.
Ja jeho pristup aplikovala na svoje dve feny.. a jsem spokojena.
Libi se mi jeho pristup.. on na ne netlaci, nikdy je nezmlatil, nikdy jsem nevidela ze by na ne kricel..
pracuje s postojem, pracuje se svym telem a hlavne uci majitele jak se knim ma chovat. Coz jak vidim asi jsi ho moc nesledovala a knihy necetla pac cela prace je jen o praci s telem.
Az teda na ten dil s tou fenou kdy se mu zakousla tam se ji nohou snazil odstrcit.
Příspěvek upraven 02.12.16 v 13:51
@Icestar píše:
Protože jsou to obě feny a „holky“ je familiérní označení. Navolno je venčím právě proto, že chci, aby se vyvenčily, to jest vyběhaly, vyblbnuly, provětraly hlavu, očuchaly pachy, pohrály si s jinými psy (nejoblíbenější a vlastně jediná jejich hra je na honěnou), nehledě na to, že po většinu procházky je jim házen míček, frisbee, klacek a často s nimi také cvičím (děláme dogdancing). Nic z toho by na vodítku nešlo - vodítko používáme pro přesun z bodu A do bodu B. Není to venčení.
A to všechno mezi cizimi lidmi nebo na cvičáku?
@Luca82 píše:
Mne se libi, jak vzdycky pes stoji nahrben a kona a na konci voditka je pan a kouka na druhou stranu, jako ze to vlastne vubec nevidi.
U nas nemame oplocena hriste. A jak je to mezi baraky, páníčkové jen vylezou ven, kecaji a psi sr venci na hristi
No, takle přesně to je i u nás…
@Malike píše:
@Jančakecalka pak se ohradim na pana proc psa pousti..tady je pak o to psat nenavidim panicky psů.
Když se ohradim, tak mě většinou řeknou, že co je mi do toho, co se starám, když to není muj pes, no, tak co na to pak říct?…
@Artuše píše:
@Jančakecalka jasně, snažíme se. Ale už mi pár lidí řeklo, že je dost dominantní. Ani vzhledově jako Husky nevypadá, vůbec
. Dneska se jedeme podívat na smečku haskounu a chvíli pozorovat jejich chování, celkové se i poradit o výchově a tak.
Aha, a nemáš třeba foto? ![]()
@Jančakecalka ze jsou to…
tim myslim ty lidi.. nicmene asi takhle.. nevahala bych klidne udat za nezbirani hovinek,,.zjisti si jestli mate treba u vas zakaz psu na volno.. poucit se maji panicci takze klidne bych mu rekla ze to klidne nahlasim.
Příspěvek upraven 02.12.16 v 14:04
@Saatine píše:
Vídávám takto starý babky, nedávno jsem jedný nabídla sáček, že jich mám dost, jestli zapomělaco myslíš, akorát jsem schytala nadávku.
Přesně, já se nabídla se sáčkem jednomu dědkovi a ten mě odpověděl, že to nesbírá, že ho bolízáda
tak jsem se nabídla, že to uklidim a on jen, že ne, že to je jedno, že stejně prší, že se to brzy rozmočí…no, nechápu ![]()
@Malike píše:
@Jančakecalka ze jsou to…tim myslim ty lidi.. nicmene asi takhle.. nevahala bych klidne udat za nezbirani hovinek,,.zjisti si jestli mate treba u vas zakaz psu na volno.. poucit se maji panicci takze klidne bych mu rekla ze to klidne nahlasim.Příspěvek upraven 02.12.16 v 14:04
U nás právě zákaz není, takže o to je to horší
tady jsou všeobecně lidi kolem divný a natvrdlý, takže asi nezbívá nic jinýho, nežli se s tim smířit, no ![]()