Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Icestar ja vim.. no asi si to dam do nicku ale mam mirnou formu dyslexie takze kdyz se nehlidam sekam hrubky ![]()
Ale dekuji ![]()
@z1908 kdybys chtel.. hodne se naucis od Cesara Milana..(znalec psi duse na youtube nebo ulozto) ma i knihy a v breznu je i v CR v O2 arene..je to fenomenalni clovek.
Taky nesnasim pejskare, protoze psi za to jakeho maji pana nemuzou. Hovinka nesbiraji, hlavne v zime. Asi maji dojem, ze taky roztajou nebo co. Kdyz jdete s ditetem maji pocit, ze se chcete druzit a hladit jejich milacky. Parkrat se mi stalo, ze jsme sli se sotva chodicim synem a kolem sel panicek se psem na volno a ani si ho nezavolal, takze syn mel kolikrat psa v urovni oci. Stalo se to parkrat i na horach na uzke pesince, proste sel pes bez voditka a panecek nekde vzadu. Syn a pes opet z oci do oci. Jednou mi jeden chlap rekl: drzte si to dite. Jako by snad deti mely chodit na voditku.
@Malike píše:
@Jančakecalka no to je problem pana..pes je zvire a kdyz si porizuju zvire a psa musim se naucit se psem pracovat.. takze je to problem pana ne psa.Ten je v tom nevine pac se chova tak jak reaguje jeho pán.
Mame u nas klidne sidliste a tak se vsichni zname a nedavno sem zacali lezt mlady agresivni par s pitbulama a co myslite jaky jsou jejich hafani.. agresivni. Pritom pitbull neni agresivni jenom navazuje na povahu sveho pana a na jeho chovani.
@Jančakecalka píše:
Jasně, neřikám, že za to muže pes, ale když si ho majitel neumí vycvyčit, nak nechápu, proč ho teda pouští bez vodítka a náhubku
Právě proto, že je takový, jaký je, a tudíž neuzná
,že psa „nedobře“ vychoval.
Já psy ráda nemám. Celkově vůbec. Neublížila bych jim to ne, ale prostě mě nezajímají, nevoní mi a vadí mi jejich výkaly. Nemám potřebu je hladit a vůbec na nich nevidím nic hezkého. Příjde mi, že v dnešní době se strašně rozmohl trend ¨hrát si na pejskaře¨. Každého věc. Ale pokud to tak je, ať se lidé o ně laskavě starají tak jak mají.
@Saatine píše:
@Luca82
Všude bobky mě taky seou, jsem pejskař co si to po svých psech sbírá. Taky v tom trávníku chodím, jak bych mohla nesebrat. V dobrém rozmaru seberu i cizí hono které vidím v blízkosti (ale z toho se mi navaluje), sbírám při venčení odpadky. Ale mám dva psy co mi pobíhají volně dokud okolo někdo nejde, pak si je volám, díky tomu, že je sousedi vidí volně, mají pocit, že je každý bobek od nich. Sousedce před zahrádku ale nas*al asi bernardýn, nechápu jak z toho může vinit čivavu.
Bobky dělají srnky a králíci. ![]()
@anivbl píše:
My taky mame psa, mam ho uvazanyho, vybehat se chodi do lesa, nebo na pole. Nesnasim volne pobihajici psy, taky tu mame par majitelu, co jsou jeste dotceni, kdyz zjisti, ze mi to vadi a ze nechci, aby chodili ke kocaru/ke psovi. Zrovna vcera se na nas vyritil cane corso, to jsem mela bobky az za usima, okolo me dve maly deti, nas pes, panicka v nedohlednu a ten jeji milacek poustici hruzu na sto metru daleko. Trochu empatie a rozumu by meli mit vsichni
A Tobě se dostaly až tam..? ![]()
Sorry vtípky, nějak mi to nedalo - takové 2 náhodně po sobě jdoucí příspěvky s tímto výrazem. ![]()
@z1908 píše:
@Malike ano, souhlasim. mluvil jsem spis o mensim psovi. s tím větším nás to snad mine.
a také souhlasím, že vše je chyba pána. pes je jen zvíře, musí se umět vychovat. až tedy na třeba 1% výrazně zkažených psů.
a ač jsem milovník psů, tak pokousat nějaký pes moje díte - nějak opravdu hodně výrazně, psa otrávím a majitele nechám zbít. Vím, že je to kruté a asi i hnusné. ale…
Což ale tomu pokousanému dítěti už moc nepomůže. Jsem radeji pro tu variantu co mají v Anglii
Nedaleko nas ma baba psa na zahrade, ale vencit ho ta kruta chodi ven a samozrejme pes se vys.ere a baba hned nabere tempo domu ![]()
@Žirafa 69 píše:
A Tobě se dostaly až tam..?Sorry vtípky, nějak mi to nedalo - takové 2 náhodně po sobě jdoucí příspěvky s tímto výrazem.
No neni bobek jako bobek
ale situace mi prijemna nebyla, ten pes ma vic jak sedesat kilo. Sice muj pes by nas branil, ale bylo by to krusny. Nastesti kdyz jsem na to rozebehnuty a vrcici tele zarvavala „dost“, tak zpomalil a pak uz ho dorvala majitelka. Proste jsem jenom chtela rict, ze ac jsem pejskar, nektery majitele fakt nesnasim
@anivbl píše:
No neni bobek jako bobekale situace mi prijemna nebyla, ten pes ma vic jak sedesat kilo. Sice muj pes by nas branil, ale bylo by to krusny. Nastesti kdyz jsem na to rozebehnuty a vrcici tele zarvavala „dost“, tak zpomalil a pak uz ho dorvala majitelka. Proste jsem jenom chtela rict, ze ac jsem pejskar, nektery majitele fakt nesnasim
Chápu, neboj. ![]()
Já tedy pejskař celý život, ale nad leckterými páníčky taky nestačím kroutit hlavou.
@Icestar Váš přístu je o mnoho lepčí, než u spousty jiných majitelů psu, mohu se jen zeptat, proč psům říkáte „moje holky“ a v čem je tedy problém, že nejsou na vodítku?
Ono pro normální lidi je to prostě známka jistoty, a pokud máte psy stále u sebe a stále pod kontrolou, nerozumím tomu proč ne vodítko, jako vstřícnost k okolí?
Jako znalec psů jistě potvrdíte, že se může pes kdykoli zachovat tak, jak se ještě nikdy nezachoval? Nebo tak daleko se neshodneme?
@Malike píše:
@z1908 kdybys chtel.. hodne se naucis od Cesara Milana..(znalec psi duse na youtube nebo ulozto) ma i knihy a v breznu je i v CR v O2 arene..je to fenomenalni clovek.
Je to mediální prase, na první pohled z něj mohou být laici unešení, ale chudák pes, co mu přijde pod ruku. Všechno je to o zlomení psychiky, podrobení si psa, všechno po zlém, vyvíjením tlaku a působením stresu. Mnohem lepší zajít si pro radu k Františkovi Šustovi
@Saatine píše:
Ono to většinou není o plemenu, bývá to o jedinci.Spousta útočících psů má po pitvě například nádor na mozku, jedinec byl nemocný to neznamená, že celé plemeno je špatné. Je to o majiteli.
Takže je to o majiteli a nebo o tom tom že byl nemocný?
A když to není o plemeni, v Anglii to tedy dělají špatně, nerozumí tomu, že psa který má jen náznak „bojových“ plemen tak řekněme eliminují?