Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mariane.B píše:
To není dětmi, to je mužem, který na tebe nebere ohled a tím, že jste s erozhodli k naprostým nesmyslům. Stavět s malými dětmi, být v nějaké díře a ještě mít časově náročnou práci je hovadina. Obvykle to nejde napravit, pokud zto nexháte dojít moc daleko.
Pod tohle bych se podepsala.
@Snorlaxik píše:
Jak nebere ohled? Zakladatelka nechtěla děti, stavět barák? Ona se nepodílela na výběru parcely v místech, kde se jí teď nelíbí? Přijde mi jako ten typ ženy, co nikdy nebude spokojený.
Měním práci a místo bydliště vždy jen po dohodě s partnerem. Ze zakladatelky přímo čiší, že ji sice semlelo to, co spoustu lidí, stavění baráku a malé děti, ale největší problém je z toho jejího textu místo jejího bydliště, kde se ocitla víceméně nedobrovolně.
@Mariane.B píše:
Měním práci a místo bydliště vždy jen po dohodě s partnerem. Ze zakladatelky přímo čiší, že ji sice semlelo to, co spoustu lidí, stavění baráku a malé děti, ale největší problém je z toho jejího textu místo jejího bydliště, kde se ocitla víceméně nedobrovolně.
Vždyť psala, že nakonec v místě právě manžela v bytě byla šťastná, měla tam kamarádku. A na výběru parcely a rozhodnutí stavět barák svépomocí se snad podílela i ona.
@Snorlaxik píše:
Vždyť psala, že nakonec v místě právě manžela v bytě byla šťastná, měla tam kamarádku. A na výběru parcely a rozhodnutí stavět barák svépomocí se snad podílela i ona.
Byla tam šťastná chvilku, podílela se na výběru v nuceném místě. Z celého toho jejího příspěvku čiší jen to, že tam nechce být.
@Lucie_Sx jak podelali sami? Manzels na zadnou terapii nedostanu. On (dle nej) vse udelal dobre… ![]()
@LucYL88 píše:
@Lucie_Sx jak podelali sami? Manzels na zadnou terapii nedostanu. On (dle nej) vse udelal dobre…
Hele, vzchop se. Je to jen únava že stereotypu.
@LucYL88 píše:
@Lucie_Sx jak podelali sami? Manzels na zadnou terapii nedostanu. On (dle nej) vse udelal dobre…
No on, ze to tak nalajnoval, a ty, zes neprotestovala, kdyz to slo proti tobe
.
Jak uz tu padlo, dve male deti, stavba, stehovani uplne nekam pryc… To da malokdo (i ten chlap musi byt uplne semletej).
Pro mě mateřství bylo prokletí a teď v práci a děti ve škole je to vysvobození.
@Lucie_Sx jasne ze protestovala… ale zbyvali mi dve veci, bud zustat s detmi sama a tatu by vidali jen o vikendu nebo jit s nim :-/.
@LucYL88 píše:
@Lucie_Sx jasne ze protestovala… ale zbyvali mi dve veci, bud zustat s detmi sama a tatu by vidali jen o vikendu nebo jit s nim :-/.
Vždyť ses stěhovala v 1. těhotenství ne? A teď tátu nevídají jen o víkendech, když od rána do večera pracuje, nebo doteď byl na stavbě? A tedy v úvodním příspěvku píšeš, jak se těšíš do práce, přitom jinde píšeš, jak už pracuješ na částečný úvazek a že toho máš moc a jsi z toho zničená. Takže ty prostě nejsi spokojená nikdy s ničím.
@LucYL88 píše:
A ted budes taky s detmi sama, az se rozejdete, a do toho se budes stehovat a resit prodej baraku
.
@Snorlaxik píše:
Vždyť ses stěhovala v 1. těhotenství ne? A teď tátu nevídají jen o víkendech, když od rána do večera pracuje, nebo doteď byl na stavbě? A tedy v úvodním příspěvku píšeš, jak se těšíš do práce, přitom jinde píšeš, jak už pracuješ na částečný úvazek a že toho máš moc a jsi z toho zničená. Takže ty prostě nejsi spokojená nikdy s ničím.
Taky jsem koukala na předchozí diskuze, ze je problem ze má 2 kluky, pak ze nemá babičky, teď za vše muže manzel. Navíc to s tou práci taky nechápu.
Hele, chlap má vyšší pozici, asi i vyšší plat. Tak uklidte kluky k tvoji mamce a zajedte na víkend, aspoň zkusíte, jestli vám bude fajn o samotě. Jestli ne, budeš to muset řešit víc, třeba i terapii. Jestli jo, i tak to bude práce to poskládat dohromady.
Dobrý den!
omlouvám se za anonymní příspěvek, ale napíšu to upřímně a od srdce. (A trochu se za tuto část života stydím)
Byla jsem v podobné situaci. Z pohledu ostatních naprosto dokonalý život. Úžasný manžel( Něco mezi MacGyverem a Ferdou Mravencem), dům, zdravé děti, žádné dluhy. Jediná chyba - já nebyla šťastná. Vadilo my vše, nic mě nebavilo, ňahnala jsem se v tom, jaká jsem chuděra a všichni kolem šťastní. Zkrátím to. Došlo to tak daleko, že jsem měla připravený postup k rozvodu( měla jsem vymyšlené kam půjdu, co s dětma, práci… dokonale vymyšlené). Jediný problém byli mí rodiče a manželův tatínek, neměla jsem odvahu jim to říct. Protože jsem nevěděla co jim řeknu. Nebyl důvod odejít a říct jim, že jsem tak sobecká, že k vůli sobě zničím dětem rodinu, jsem neměla žaludek. ( Manžel by byl ten dobrý a já ta špatná a to já nejsem)
Tak jsem se zatvrdila a řekla si, že to zkusím jinak. „půjdu štěstí naproti!“
Začala jsem na sobě pracovat, kupovala jsem psychologické knížky, četla články… snažila změnit svoje já.
Až na jedné diskuzi doporučovali knížku: Druhý život začíná v okamžiku, kdy zjistíte, že máte jen jeden.
A pak na mě vyskočilo indiánské přísloví o tom, že člověk má v sobě dva vlky (dobrého a zlého) a ti se spolu perou a vyhrává ten, kterého člověk krmí. Já se rozhodla krmit toho šťastného, spokojeného.
Změnila jsem svůj pohled na svět, přestala si stěžovat.
A mám opět šťastné manželství!! a třetí dítě k tomu. A jsem šťastná, protože chci.
Takto jsem to měla já, věřte, že obdobím temna jsem přišla cca o čtyři roky života. další dva jsem se učila být šťastná.
A i kdyby to neklaplo, tak bych odcházela z manželství s pocitem, že jsem udělala vše a mám čisté svědomí.
Já si myslím, že nový dům ani tučná výplata štěstí nakonec nepřináší, když kvůli nim není čas na děti, omezí se rodinné vztahy, když třeba člověk nedobrovolně opustí rodný kraj. Vztahy a vzpomínky si nekoupíme. Podle me lepší klid a pohoda v bytovce, než prestižní nablýskané vyčerpání.
Jak nebere ohled? Zakladatelka nechtěla děti, stavět barák? Ona se nepodílela na výběru parcely v místech, kde se jí teď nelíbí? Přijde mi jako ten typ ženy, co nikdy nebude spokojený.