Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@MKSP píše:
V jiných zemích lidi chodí i do obchodu co nejméně
A na to jsi prisla jak? ![]()
@MKSP píše:
Ano neexistuje a je to škoda. Pak se zase lidi budou hrozně divit kolik přibylo nákazy a že budou zase omezení. V jiných zemích lidi chodí i do obchodu co nejméně, ale tady skončili zákazy a roušky, tak už na koronavirus všichni zapomněli. @SlečnaDahlia
Nezapomněli. Jen si lidé zvykají, což je úplně normální jev.
Riziko nákazy u moře v Chorvatsku (tedy ne ve vnitrozemí) je aktuálně mnohem nižší než riziko nákazy v Praze nebo severní/severovýchodní Moravě. Takže zuřivou paniku ohledně moře v Chorvatsku fakt považuju za nic jiného, než prostě předposranost.
(a propos, podstatná část prostředků vložených do dovolené kdekoliv zůstává v tuzemsku)
@SlečnaDahlia píše:
a propos, podstatná část prostředků vložených do dovolené kdekoliv zůstává v tuzemsku)
Booking.com je holandská firma ![]()
@Anonymní píše:
Byvaly mi dela same naschvali. Mame stridavou peci o syna (6let) v tydnu kdy ho ma on my oznamil, ze chce jet se synem do Chorvatska a chce po me o par dni ho mit dele. Ja s tim nesouhlasim ale on mi jen nadava. Muzu se nejak branit?
Prozradis nam, proc s tim nesouhlasis? Mas nejaky racionalni duvod?
Představ si to že od lidí, kteří tam žijí. Například v takovém Londýnu pořád chodí lidi do obchodů v roušce a ještě co nejméně. Nehledě na to že některé restaurace a bary jako například Oblix jsou ještě zavřené @cecetka
@Jan Exekuovaný píše:
Booking.com je holandská firma
A co já s tím? Ty víš, kde a jak si ex zakladatelky zařídil dovolenou?
(mimochodem ty výdaje spojené s dovolenou nejsou jen ubytko, víš)
@MKSP píše:
Představ si to že od lidí, kteří tam žijí. Například v takovém Londýnu pořád chodí lidi do obchodů v roušce a ještě co nejméně. Nehledě na to že některé restaurace a bary jako například Oblix jsou ještě zavřené @cecetka
Pokud vím, tak zorvna v Londýně byla rouška vždy dobrovolná a když tady kulminovala panika, tak tam to nosilo cca 10% lidí.
Tohle není o tom že si zvykají, ale o tom, že se nechtějí vzdát dovolený. A ano riziko je stejně jako v Česku, ale proč to budu pokoušet. Lidi by si měli uvědomit, že nejde pouze o ně, ale i o ostatní lidi, který mají například oslabenou imunitu atd a i v Česku by si měli dávat pozor a chodit raději do přírody. @SlečnaDahlia
@MKSP píše:
Uniklo mi, že by ex zakladatelky chtěl vzít syna do Londýna.
Pro Chorvatsko žádné omezení v cestování neplatí, riziko nákazy je u moře nižší než v českém městě.
@SlečnaDahlia píše:
A co já s tím? Ty víš, kde a jak si ex zakladatelky zařídil dovolenou?(mimochodem ty výdaje spojené s dovolenou nejsou jen ubytko, víš)
Upřímně si nepamatuju, kdy jsem naposledy nechával i minimální část peněz v Čechách ve formě výdajů za zahraniční dovolenou. Vlastně ano… Banka inkasovala svůj dílek provize za platbu kreditní kartou ![]()
@MKSP píše:
Zakladatelko já se ti nedivím, taky bych nechtěla aby jel. Upřímně vůbec nechápu jak v době koronaviru může někdo někam cestovat, když i v naší zemi je stále dost nákazy. V některých zemích je ještě plno zákazů a Češi si vesele jezdí na dovolenýjak kdyby to jedno léto nešlo vydržet.
No, právě vycestuješ a zachráníš se před covidem.
![]()
To byl příklad
ale uvedomuješ si že tam jede x lidí z různých zemí a z různých měst a nevíš kdo to má a tím, jak je tam plno lidí tak se to rychle šíří?
@SlečnaDahlia
@Zoe1 píše:
Já jsem někde psala, aby se vrátili o tři dny dřív? Já jsem psala, že bych tento rok prostě nikam nejezdila, já nechápu, že to prostě Čecháchči nemůžou ten jeden rok vydržet a zůstat doma a podpořit raději českou ekonomiku.
Jsou to dvě rozdílné věc - to, že by jsi TY někam nejezdila, je zcela v pořádku, dělej si co uznáš za vhodné. My tu řešíme, cobude dělat zakladatelky ex. Ten chce vzít dítě do Chrovatska, to se jí taky líbit nemusí, ale nenadělá s tím zhodla nic. Takže se řeší jen ty tři dyn, co by tam byl z toho jejího času navíc.
Ani bych se nedivila kdyby tak někdo opravdu přemýšlel když to tady vidím @Lama Lama